Ultimul colaborator al lui Patriciu, neutralizat de Antonescu. Omul Adinei Valean, viitorul sef peste PNL Prahova. Liderul PNL, Crin Antonescu a recapatat controlul asupra organizatiei PNL Prahova, in fruntea caruia s-a aflat ani buni de zile Adrian Semcu, un apropiat al omului de afaceri Dinu Patriciu. Tradat de apropiatii sai, Semcu a fost nevoit sa-si prezinte demisia dupa ce a fost confruntat, de colegi, cu propriile legaturi si colaborari politice cu unii lideri PDL precum Roberta Anastase si primarul Ploiestiului Andrei Volosevici. Potrivit unor surse liberale, favorit la preluarea functiei de lider de filiala este vicepresedintele Mircea Rosca, un apropiat al europarlamentarei si sotiei liderului de partid, Adina Valean. Situatia automazilirii lui Semcu a fost "incurajata" discret de conducerea centrala. S-au pus bete in roate candidaturii vreunui liberal la sefia CJ sau la primaria Ploiesti, s-au ignorat rezultatele sondajelor judetene si s-a inchis ochii temporar la situatia de coabitare PNL-PDL din Consiliul Local Ploiesti. Pana cand totul s-a copt, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce le-a spus Gabriel Oprea "soldatilor politici" uneperisti din "Armata a saptea Centru", stransi in Poiana Brasov. Adunati din cele sase judete ale Regiunii 7 Centru - Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu - peste o mie de "osteni" uneperisti din "Armata a saptea Centru" au ascultat sambata, in Poiana Brasov, cu zicerile lui Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu, toti conformandu-se fara murmur injonctiunii "Va rog sa-l aplaudati!" cu care fiecare cuvantator era "introdus la microfon" de ministrul Apararii. Alaturi de "trupa" uneperista au aplaudat si primarul Brasovului, vicele PDL George Scripcaru si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, ambii veniti in chip de "oaspeti de onoare si parteneri la guvernare". Iata cam ce le-a cuvantat participantilor fiecare dintre cei perindati la microfon: Antonie Solomon, edilul Craiovei: "Sa fii patriot nu inseamna sa ucizi pentru patrie, ci sa mori pentru patrie. Si dumneavoastra ati facut-o, impreuna cu alti romani. De aceea dainuim de doua mii de ani pe acest pamant", anunta Gandul.

Un vot de la PDL ne costa 100.000 de euro. Cei 246 de parlamentari din coalitie vor primi bani pentru colegiile pe care le reprezinta. Premierul Emil Boc incearca sa isi asigure adoptarea bugetului pe anul viitor prin fidelizarea senatorilor si deputatilor din partidele aflate la Putere. Pentru ca proiectul sa fie adoptat cat mai repede si in forma dorita de Executiv, parlamentarii PDL, UNPR si UDMR vor fi rasplatiti din bani publici. Fiecare parlamentar PDL, UDMR si UNPR va avea dreptul sa depuna amendamente in valoare de 400.000 de lei, echivalentul a 100.000 de euro. Banii urmeaza sa fie destinati colegiilor in care au fost alesi respectivii parlamentari. De altfel, majoritatea parlamentarilor PDL si-au pregatit, deja, amendamente care prevad constructia sau finalizarea unor biserici, spitale sau lucrari de infrastructura, informeaza Adevarul.

Planul in cinci pasi al USL pune in pericol acordul de la Bruxelles. Antonescu si Ponta au o alta abordare decat presedintele fata de aplicarea acordului european. Liderii opozitiei ba vor modificarea Constitutiei, dar de catre viitorul Parlament, ba vor o lege speciala care sa stipuleze deficit structural de cel mult 0,5%, asa cum au decis vineri liderii europenii. Aceste pretentii ar putea intarzia adoptarea angajamentelor asumate de Romania la summit-ul UE de vineri. Presedintele Traian Basescu a promis ca Romania va stabili pragul maxim al deficitului in Constitutie, dar pentru aceasta trebuie sa obtina si sprijinul opozitiei - lucru deloc simplu, avand in vedere ca USL pare sa conteste orice plan al Puterii si orice initiativa legislativa a PDL. Exemplele nu sunt putine: USL se opune comasarii alegerilor si reorganizarii administrative propuse de Basescu si chiar a votat impotriva unei legi care interzicea camataria, doar pentru ca initiatorii acesteia erau din PDL. Si in acest caz, reactia opozitiei a fost un "da" urmat de numeroase conditii. USL este de acord cu aplicarea deciziilor luate vineri de liderii europeni, dar il critica pe Basescu pentru ca a luat hotarari in numele tarii fara a consulta opozitia. In plus, opozitia vine cu un plan pentru implementarea acestor decizii, care include guvern de tehnocrati si alegeri anticipate, scrie Romania Libera.

Laszlo Tokes, reales presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania. Laszlo Tokes a fost reales in functia de presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania de catre Adunarea Nationala a Delegatilor Consiliului National Maghiar din Transilvania care a avut loc sambata la Targu Mures. Laszlo Tokes a fost singurul candidat pentru aceasta functie si a fost ales cu 189 de voturi pentru si sase abtineri, din cele 195 de voturi valabil exprimate. "Bucuria mea e si mai mare cand vad semnele increderii dvs. E o mare bucurie si imi da putere sa continui activitatea pe care as dori sa o duc mai departe. Ma straduiesc sa merit si pe mai departe increderea dumneavoastra", a spus Tokes, anunta EVZ.