Semcu, luat in brate de baronii PNL ca sa priceapa Antonescu. Liderul PNL Prahova, Adrian Semcu, apropiat al lui Dinu Patriciu, are doar o sansa sa-i reziste lui Crin Antonescu: sa ridice baronii impotriva autoritatii liderului de partid. Liberalii trec prin momente demne de povestile lui Nenea Iancu Caragiale. Sustinut de unii lideri locali cu influenta mare in partid - precum Relu Fenechiu - liderul demisionar al PNL Prahova, Adrian Semcu, a revenit asupra acestui gest. Acesta spune ca nu poate trada asteptarile colegilor care l-au votat in functie si vrea sa forteze, luni, repunerea sa in drepturi. Semcu exploateaza temerile celorlalti sefi de filiale fata de autoritatea crescanda a presedintelui PNL, Crin Antonescu, in teritoriu. O eventuala redobandire a controlului PNL Prahova ar insemna si o lovitura pentru autoritatea lui Antonescu tocmai in fieful in care Dinu Patriciu este membru de partid, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Raluca Turcan: PDL ar trebui sa isi activeze oamenii care pot schimba deciziile UDMR. Blaga e unul dintre ei. Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, vineri ca UDMR nu trebuie sa iasa de la guvernare, ci "trebuie doar ca PDL sa isi activeze oamenii care pot schimba deciziile UDMR", ea dandu-l ca exemplu pe Vasile Blaga, presedintele Senatului. "UDMR nu trebuie sa iasa de la guvernare, trebuie doar ca PDL sa isi activeze oamenii care pot schimba deciziile UDMR, cum este de exemplu Vasile Blaga. Legea magistratilor a fost respinsa la Camera cu voturile UDMR, dar aprobata la Senat, meritul de suta la suta fiind al lui Vasile Blaga", a precizat Raluca Turcan. Deputatul PDL a mai spus ca o situatie similara a fost la buget, cand dezbaterile au fost mult grabite "ca urmare a comportamentului lui Vasile Blaga, care nu s-a miscat de pe scaun pe toata durata dezbaterilor", a mentionat Raluca Turcan, anunta Gandul.

Nastase se intoarce. Pe cine se va razbuna intai? Decizia de ieri a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de achitare in dosarul "Matusa Tamara", consolideaza pozitia lui Adrian Nastase in PSD si pe scena politica. Totodata, ii ofera acestuia "munitia" necesara pentru a-si plati politele fata de colegii care l-au "mazilit" in 2006, in asa-numita "noapte a cutitelor lungi" de la hotel Confort. Verdictul magistratilor i-a luat prin surprindere si pe unii social-democrati, si pe unii democrat-liberali. Pentru primii, insa, situatia este mai speciala si, probabil, nu putini sunt cei care regreta ca au avut inspiratia de a spune ca PSD trebuie sa se distanteze de Adrian Nastase in cazul in care Inalta Curte ar fi dat o decizie nefavorabila. Pentru fostul prim-ministru, anuntul ICCJ a constituit, evident, un prilej de jubilare. "Ceea ce s-a intamplat azi si verdictul care a fost dat pe baza probelor din dosar arata ca judecatorii au citit cu adevarat dosarul, spre deosebire de unii dintre cei care doar l-au comentat", a declarat Nastase, informeaza Romania Libera.

Udrea le-a spus studentilor sa lupte impotriva tabloidizarii si manelizarii tarii. Elena Udrea a impartit joi seara abonamente la Biblioteca Centrala Universitara tinerilor care au avut rezultate bune la invatatura in anul universitar precedent, ca parte a unei campanii a Organizatiei de Tineret. Presedintele PDL Bucuresti a vorbit despre nevoia ca actuala generatie de tineri sa "produca schimbarea in bine a Romaniei". Udrea i-a desemnat pe studentii prezenti in sala mica din Modrogan 22 ca "soldatii miscarii de rezistenta anti-tabloidizare si anti-manelizare [...] Simt ca in Romania va aparea in perioada urmatoare o generatie care nu este marcata de tot ceea ce a insemnat epoca socialist-comunista si care vine cu o alta mentalitate". Evenimentului nu i-a lipsit doza de politic, cu aceasta ocazie lansandu-se si cateva sageti spre Ecaterina Andronescu, cea care a propus o initiativa legislativa ca tinerii care nu au absolvit examenul de Bacalaureat sa se poata inscrie in anul I de facultate. La intrebarile de dupa eveniment, sefa PDL Bucuresti a fost intrebata care sunt scriitorii sai preferati. Elena Udrea i-a nominalizat pe Camil Petrescu si Gabriel Garcia Marquez ca fiind favoritii sai, scrie EVZ.

Traian Igas: USL a coborat la 45 la suta in sondaje iar PDL sta mai bine decat prezinta unele televiziuni. Vicepresedintele PDL Traian Igas a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Zalau, ca "scorul PDL in sondaje este mult mai bun decat il prezinta unele televiziuni de casa ale partidelor din opozitie" si ca USL a coborat la 45 la suta. "Scorul PDL in sondaje este mult mai bun decat il prezinta unele televiziuni de casa ale partidelor din opozitie si pot sa va spun sigur - si liderii opozitiei cunosc acest lucru, dar nu au niciun interes sa il faca public - USL a coborat la 45 la suta. Este un semn bun, iar noi apreciem ca anul viitor, la data alegerilor, USL va fi sub 40 la suta", a spus Traian Igas. Potrivit sursei citate, "din punctul de vedere al sondajelor de opinie PDL este in crestere, iar cetatenii si-au dat seama ca masurile luate de actualul Guvern si de PDL sunt masuri corecte, chiar daca sunt masuri dure", anunta Gandul.

Ce crede Monica Macovei despre decizia in cazul Nastase. Eurodeputatul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, afirma, pe blog, ca asteapta solutia finala in dosarul "Matusa Tamara", mentionand ca Adrian Nastase are inca de dat explicatii despre milionul de euro despre care presa a scris ca a fost trecut de premier in declaratia de avere din 2005, potrivit Mediafax. Macovei noteaza ca "inculpatul" Adrian Nastase a fost achitat in dosarul "Matusa Tamara". "Nu comentez deciziile instantelor. Astept motivarea judecatorilor si, desigur, solutia definitiva din recurs. Remarc insa cat de mult timp le-a luat judecatorilor sa ia o decizie: mai mult de patru ani si jumatate, perioada in care am asistat si la aplicarea retroactiva a unei decizii a CC, care a determinat plimbarea dosarului intre judecatori si procurori. Dosarul Matusa Tamara nu a fost dosar politic, cum nu sunt dosare politice nici cele trimise in judecata recent de DNA cu politicieni aflati la putere. Opinia publica ramane cu cel putin doua necunoscute legate de acest dosar si poate ca Adrian Nastase se hotaraste sa ne spuna: 1. cum e cu mostenirea de aproape 1 milion de euro despre care presa scria ca a trecut-o in declaratia de avere la sfarsitul anului 2005. Cum se justifica suma de 400.000 de dolari depusa de sotia sa intr-un cont bancar. 2. Unde si cum a disparut dosarul de la Oficiul de Spalare a Banilor", scrie fostul ministru al Justitiei, informeaza Romania Libera.