Dan Voiculescu, musteriul statului "talhar si clientelar". Dan Voiculescu a raspuns luni, pe blogul sau, dezvaluirilor din "Evenimentul Zilei", care probau faptul ca firmele din grupul controlat de familia sa face afaceri banoase tocmai cu statul pe care il acuza ca este talhar, discriminatoriu si clientelar. Afirmatiile sale le intaresc, insa, pe cele prezentate de noi. Dan Voiculescu isi face un titlu de glorie din faptul ca firmele familiei sale platesc impozitele la buget. "In 2010 si 2011, firmele pe care le-am fondat au platit la stat - statul talhar, administrat de regimul Basescu - peste 60 de milioane de euro. Nu sunt povesti, sunt date contabile, care pot fi verificate. Si, foarte probabil, cu contributiile din acest an, suma va ajunge la 100 de milioane de euro - bani care au intrat in bugetul public, din care se platesc inclusiv salarii pentru presedinte, ministri etc.", arata Dan Voiculescu. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Campania bate suspendarea lui Basescu. La mai bine de doua luni de cand si-au anuntat intentia de a demara o noua procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu si la o luna de cand au "amenintat" cu prezentarea motivelor pe care-si intemeiaza demersul, liderii USL par sa se fi resemnat si sa fi abandonat proiectul. Ideea ar putea fi resuscitata daca se produc schimbari in majoritatea parlamentara. "Asa cum stiti foarte bine, in momentul actual nu trece de Parlament (o cerere de suspendare a presedintelui - n.r.). Va trece in momentul in care avem majoritate", a explicat, luni, Victor Ponta, la finalul sedintei USL. Toata lumea se astepta insa ca liderii USL sa vina sa prezinte tocmai calendarul "destul de complet" al suspendarii, dupa cum anuntase Crin Antonescu inainte de intalnirea liderilor opozitiei, scrie Romania Libera.

Ponta face o aroganta: se duce la raliu sa castige alegerile. Presedintele PSD, Victor Ponta si-a propus ca la raliul de la Monte Carlo sa obtina nu un loc onorant, ci castigarea alegerilor de acasa! Replica s-a vrut un mod de a potoli curiozitatea legata de natura si sursa sponsorizarii oferite pentru a-si satisface setea de raliuri la cea mai titrata cursa de acest gen din lume. Victor Ponta este pe punctul de a-si indeplini un vis: acela de a participa, in perioada 17 - 22 ianuarie, la prestigiosul raliu de la Monte Carlo, nu ca spectator, ci din postura de concurent, fie ea si de copilot, anunta EVZ.

Ponta l-a eliminat si pe "satrapul lui Nastase". Plus: Primul nume important pentru conducerea PSD Bucuresti dupa mazilirea lui Vanghelie. In baza unei intelegeri verbale intre liderul PSD Victor Ponta si liberalul Vlad Moisescu, "satrapul lui Nastase" - Dan Tudorache a fost demis la finele anului trecut din functia de viceprimar al Sectorului 1. In 2006, Dan Tudorache, presedinte al organizatiei Sector 1, a fost la un pas sa-l excluda din PSD pe Adrian Nastase, mentorul lui Victor Ponta. La vremea respectiva, Tudorache declara ca ii va cere lui Nastase sa faca un pas in spate din cauza dosarelor de coruptie in care era implicat. Dupa mazilirea lui Marian Vanghelie din fruntea PSD Bucuresti (iunie 2011) surse din partid au declarat pentru gandul ca Tudorache urmeaza sa fie schimbat din fruntea organizatiei PSD Sector 1, informeaza Gandul.

USL cheama alegatorii sa-i trieze candidatii. USL isi va desemna candidatii la alegerile locale si parlamentare pana in luna iunie, in urma unor alegeri preliminare deschise tuturor cetatenilor, a anuntat, ieri, presedintele PSD, Victor Ponta. Conducerea USL a luat, ieri, aceasta decizie fara a definitiva insa proiectul pe baza carora va avea loc scrutinul, care va fi redactat pana la inceputul lunii februarie. Modelul alegerilor preliminare este practicat in Statele Unite ale Americii, informeaza Adevarul.

Cum l-a ajutat Videanu pe Niculae. Continuam astazi cu prezentarea actelor normative emise in cadrul Guvernului in favoarea intereselor lui Ioan Niculae de a achizitiona gaze naturale de la Romgaz la preturi foarte mici. Daca ieri am aratat cum a contribuit Varujan Vosganian la planurile patronului InterAgro, astazi vom indica actele semnate si sustinute de Adriean Videanu in Guvern. Fostul ministru al economiei din perioada 2008-2010 a aprobat si sustinut, in primul rand, alaturi de secretarul de stat pentru energie, Serban Tudor, doua memorandumuri, relateaza Puterea.ro