Liviu Dragnea, atac dur la fitele lui Ponta de Monte Carlo: "Noi alergam sa castigam alegerile si tu mergi la raliu?". Participarea lui Victor Ponta la raliul de fite de la Monte Carlo a starnit nemultumiri mari in PSD. "Asta ne mai lipsea dupa mutarea cu Geoana...", comenteaza pe la colturi pesedistii nemultumiti. Putini sunt insa social-democratii care au curajul insa sa-i spuna lui Ponta verde in fata ce gandesc, mai ales cand e vorba de critici care il privesc direct. Unul dintre acestia este secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. "Noi alergam si ne dam peste cap sa castigam alegerile si tu mergi la un raliul de 40 de mii de euro. Da-o-n ..., Victore!", i-ar fi spus, potrivit unor surse participante la discutii, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, lui Ponta, la o intalnire avuta zilele trecute. In stilul sau, Victor Ponta i-a raspuns cu o ironie. "Dar nu ma mai duc la raliul Aradului, Liviu", ar fi fost replica lui Ponta. Acelasi text l-a folosit Ponta si ieri intr-o conferinta de presa la Arad. El a spus ca nu va participa in 2012 la raliul Aradului "decat poate ca spectator", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Primarul din Sf. Gheorghe, Antal Arpad: Daca autoritatile forteaza maghiarii sa iubeasca statul roman, se numeste "viol". Liderul UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, declara ca maghiarii pot aprecia statul roman pe baza politicilor pe care le are in favoarea comunitatii, iar daca autoritatile incearca sa ii forteze sa iubeasca statul acest lucru se numeste "viol". Referindu-se la faptul ca intr-un an electoral cum este acesta discursurile nationaliste se vor inmulti, presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca daca autoritatile incearca sa ii oblige pe maghiari sa iubeasca statul roman cu forta acest lucru se numeste "viol". "Din pacate, se poate observa faptul ca, intrand intr-un an electoral, vom avea foarte multe discutii pe tema etnica. Unii vor dori sa foloseasca din nou cartea etnica in campania electorala. In acest context, da-mi voie sa citez pe cineva, un poet roman, care a spus ca iubirea cu forta se numeste viol. Acest lucru pot sa-l spun si eu. Daca autoritatile din Romania incearca sa ne oblige sa iubim statul cu forta, se numeste asta inseamna viol", a spus Antal, anunta Gandul.

Hrebenciuc, agatat in scandalul "Bani negri pentru PSD". Viorel Hrebenciuc, Robert Negoita si Sebastian Ghita sunt doar cativa dintre cei care ar fi incheiat contracte cu INSOMAR pentru realizarea unor studii fictive. DNA banuieste ca banii ar fi ajuns la PSD. Viorel Hrebenciuc, fostul sef de campanie pentru alegerile prezidentiale din 2009 al lui Mircea Geoana, va fi luat la puricat de procurorii anticoruptie, intr-un dosar disjuns din cel al patronului InterAgro, Ioan Niculae. El este cercetat pentru spalare de bani prin intermediul INSOMAR. Alaturi de Hrebenciuc mai sunt in vizorul DNA actionarul Asesoft, Sebastian Ghita, deputatul PSD Robert Negoita, precum si un alt membru PSD, Emilian Dinescu. Procurorii verifica mai multe contracte incheiate intre firmele administrate sau controlate de cei patru si INSOMAR (al carui actionar, Gheorghe Teodorescu, a fost trimis in judecata in dosarul lui Ioan Niculae - n.r.) si care ar fi fost, de fapt, fictive, banii fiind dirijati catre Partidul Social Democrat. Deputatul Robert Negoita a ramas surprins de aparitia numelui sau in acest dosar si a sustinut ca el a facut doar sponsorizari legale, informeaza Adevarul.

Lider PCM: Nu stiu ce pazeste UDMR, se fac numiri si demiteri fara ca ministrul sa fie intrebat. Presedintele PCM Szasz Jeno se intreaba "ce pazeste UDMR" in conditiile in care in MS "secretari si subsecretari de stat sunt numiti si demisi" fara sa fie intrebat ministrul, sustinand totodata ca fostul ministru Cseke Attila ar fi demisionat tocmai din cauza proiectului Legii sanatatii, transmite corespondentul MEDIAFAX. Referindu-se, joi, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, la demisia fostului subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat, Szasz Jeno a criticat UDMR, spunand ca nu stie "ce pazeste", deoarece in minister "secretari si subsecretari de stat sunt numiti si demisi" fara sa fie intrebat ministrul. In plus, presedintele PCM a spus ca, din informatiile sale, Cseke Attila a demisionat din functia de ministru al Sanatatii cand a aflat ca exista acest proiect nou al Legii sanatatii, intocmit fara cunostinta lui, scrie Romania Libera.

Melescanu, despre discutiile privind Legea Sanatatii: sunt oameni care isi dau cu parerea pe o tema pe care nu o cunosc. Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu a declarat aseara, in emisiunea "Sub semnul intrebarii" la B1Tv, ca discutiile pe marginea subiectului sanatatii ar trebui sa vizeze noul proiect de lege si nu persoana lui Raed Arafat. Melescanu a precizat ca, in opinia sa, legea trebuie sa fie dezbatuta in Parlament si sa faca obiectul unei consultari publice. "Singura chestiune pe care trebuie sa o acceptam cu totii este ca aceasta lege trebuie sa treaca prin procedura normala in Parlament, sa fie dezbatuta. Si al doilea, ca inainte de a fi dezbatuta in Parlament ea trebuie sa faca obiectul unei consultari publice cat mai largi in care specialistii sa poata exprima puncte de vedere", a incheiat vicepresedintele PNL, anunta EVZ.