Turism de parlamentar: magneti, un Marlboro, niste camile mici. Qatar, Tunisia, Croatia, Cipru, Suedia. Nu sunt destinatii turistice, ci locuri in care parlamentarii au fost in interes de serviciu. Unora nici nu le-a placut. Spun ca au vazut locuri mai spectaculoase. Altii au reusit sa vada si obiective turistice. Inapoi, in bagaje, isi aduc si suveniruri: magneti pentru frigider, brelocuri, parfumuri, ciocolata sau "niste camile mici". In luna octombrie, pentru deplasarile externe ale alesilor, Camera Deputatilor a scos din buzunar peste 280.000 de lei, aproximativ 65.000 de euro, iar Senatul aproape 45.000 de euro, relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cozmin Gusa: Ma indoiesc ca Mircea Geoana nu stia ce faceau Dragnea si Hrebenciuc. In politica romaneasca, presedintele de partid se ocupa de toate aspectele unei campanii si de aceea, in 2009, candidatul PSD la prezidentiale, Mircea Geoana cunostea actiunile intreprinse in campanie de Viorel Hrebenciuc si Liviu Dragnea, crede analistul politic, Cozmin Gusa. "Mircea Geoana care ma indoiesc sa nu fi stiut de lucrurile pe care Dragnea sau Hrebenciuc le operationalizau, pentru ca in buna traditie a politicii romanesti presedintele de partid e un fel de fac totul in campanie. E si strateg, si trezorier-sef, e de toate", a spus Gusa, potrivit EVZ.

Aproape 290 de tineri absolventi romani se "bat" pe cele trei locuri de consilier la Cotroceni. Aproape 290 de absolventi de studii superioare, in majoritate din strainatate, si-au manifestat dorinta de a deveni consilieri ai sefului statului, luni urmand sa aiba loc o intalnire a acestora cu Traian Basescu. "Circa 290 de persoane si-au exprimat interesul de a face parte din staful presedintelui Romaniei, marea majoritate fiind tineri cu studii in strainatate", a declarat Valeriu Turcan, purtator de cuvant al Presedintiei. El a precizat ca luni va avea loc o intalnire intre presedintele Traian Basescu si "aceste persoane interesate sa se angajeze in cadrul Administratiei Prezidentiale", anunta Gandul.

Stancu i-a cerut lui Niculae sa intervina la Adriean Videanu pentru o numire la spitalul din Braila. "Bunea Stancu i-a solicitat lui Niculae sa intervina la Videanu cand acesta asigura interimatul la sanatate pentru a desemna o anumita persoana intr-o functie de conducere la spitalul judetean Braila, demers cu care omul de afaceri s-a declarat de acord", se arata intr-unul dintre volumele de urmarire penala ale dosarului de coruptie in care au fost deferiti justitiei Bunea Stancu si Ioan Niculae, potrivit Mediafax. La dosar se afla si alte interceptari de convorbiri telefonice care prezinta modul in care se negociau functiile de conducere publica, scrie Adevarul.

De ce a retras Traian Basescu legea Sanatatii? Presedintele Traian Basescu a anuntat vineri seara ca cere Guvernului retragerea legii Sanatatii. Presedintele a invocat drept motiv opozitia sistemului. Pe de alta parte a incercat sa apere legea sustinand ca aceasta raspundea cresterii alarmante a cheltuielilor bugetare destinate sa acopere deficitul asigurarilor de sanatate. Am incercat, cu o zi inaintea iesirii publice a presedintelui, sa oferim cateva argumente, deloc exhaustive, in favoarea ideii ca principala deficienta a legii a fost ca rata tocmai obiectivul enuntat de presedinte. Integral in Romania Libera.