Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca reprezentantii PDL ar trebui sa se gandeasca "daca nu cumva presedintele Basescu a fost lasat sa duca prea multe de unul singur", mentionand ca acesta a fost cel care a anuntat in 2010 masurile de austeritate, transmite romanialibera.ro. Ea a spus ca PDL nu a avut niciodata ragazul sau stiinta de a explica lucrurile bune facute si ca anul 2012 ar trebui dedicat explicarii schimbarilor promovate de partid.

"Ar merita sa ne gandim daca nu cumva presedintele Basescu a fost lasat sa duca prea multe de unul singur. Sa ne amintim doar cine a anuntat in 2010 masurile de austeritate. Situatia nu poate sa mearga asa la infinit", a spus Turcan.

"Trebuie sa acceptam evidenta: pare sa se fi atins limita la schimbare. De aceea, se impune un moment de reflectie privind modul cum PDL a dialogat cu societatea in acesti ani grei. Sub imperiul prioritatilor momentului, multe cauzate de nevoia presanta de a economisi sau de a face rost de bani la buget, PDL nu a avut niciodata ragazul sau stiinta de a explica lucrurile bune facute", a mai aratat ea.

Turcan a explicat, astfel, ca "PDL si-a asumat reforme ample, pentru masuri de austeritate dure. Multi cetateni beneficiaza de legislatia promovata de PDL, de la coduri la legea educatiei. In mediile internationale Romania este data ca exemplu de curaj si eficienta a reformelor si a masurilor de echilibrare economica. Insa totul a venit cu un cost - acumularea de tensiune in societate, scadere in sondaje. De aceea, ar merita ca anul 2012 sa fie dedicat explicarii schimbarilor majore aduse de legislatia asumata si promovata de PDL".