Antonescu catre Ponta: "Victore, tu trebuie sa-i convingi ca esti in Bucuresti, eu ca nu dorm. E greu cu Evenimentul zilei!". Intrebat daca informatiile aparute in presa l-au determinat sa renunte la raliul de la Monte Carlo, liderul PSD, Victor Ponta a subliniat ca "nu s-a pus problema sa participe", desi numele sau si al copilotului Edwin Keleti erau inscrise pe lista participantilor, si a acuzat Evenimentul Zilei de faptul ca "duce o campanie ridicola". "Nu s-a pus niciodata pentru mine problema de a participa la acel raliu. Faptul ca Evenimentul zilei duce o campanie pe care eu am considerat-o ridicola - azi, dupa cum vedeti, sunt in Bucuresti, sa fiu in doua locuri imi este imposibil chiar si mie", a spus Victor Ponta. "Dumneavoastra incercati sa-i convingeti pe cei de la Evenimentul zilei ca acum sunteti in Bucuresti si nu sunteti la Monte Carlo, eu ar trebui sa-i conving ca sunt aici, ca sunt in stare de veghe si nu dorm. E greu cu Evenimentul zilei, zau!", a intervenit si Crin Antonescu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Mitingul de protest "ca o afacere", cu finantare obscura. Dialogul unui baron local al PNL cu consilierul imaginar al lui Crin. Seful filialei PNL Giurgiu, Lucian Iliescu, se lauda, intr-o conversatie cu un reporter RL incognito, ca va aduce 30 de autocare cu protestatari la Bucuresti, luate "de la tot felul de firme" din judet pe care "se descurca" sa le plateasca. Pentru liderul local liberal, manifestatia de joi e "o afacere" si cere ca cei peste 1000 de oameni pe care ii aduce la miting sa primeasca si ei "un stimulent". Integral in Romania Libera.

Razboi de orgolii in USL. Mitingul PNL, boicotat de baronii PSD. Mii de membri USL din toata tara si-au anuntat participarea la mitingul organizat la Arcul de Triumf din Bucuresti. Initiatori ai acestei idei, liberalii au manifestat in special un apetit mult mai ridicat de participare la acest demers decat social-democratii. In teritoriu, semnalul mitingului a fost receptat ca o intrecere intre filiale liberale pentru a dovedi celor din conducerea centrala ce spirit de mobilizare ii anima. Exemplul nu a fost urmat insa si de organizatiile social-democrate: rezervele exprimate de liderul Victor Ponta fata de consecintele politice si de imagine ale unui miting USL la Bucuresti au fost receptate cum se cuvine de catre subordonatii din teritoriu: putini baroni locali au ales sa-si trimita oamenii spre Capitala, ceilalati optand pentru participarea la protestele locale situatia evoluand spre un boicot aproape generalizat din partea social-democratilor, relateaza EVZ.

Alegerile anticipate depind de Basescu: calendarul unui proiect aproape imposibil. Alegerile anticipate nu pot fi organizate in luna martie - asa cum sustine opozitia - daca se respecta termenele constitutionale si legale, dar nu este necesar nici ca procedura sa dureze pana in septembrie, insa declansarea acestora depinde oricum de vointa presedintelui Traian Basescu. Opozitia a solicitat demisia actualului Guvern si declansarea de alegeri anticipate, Crin Antonescu sustinand ca, daca partidele ajung la consens pe aceasta tema, anticipatele ar putea avea loc pana la sfarsitul lunii martie. In replica, premierul Emil Boc a sustinut ca acestea nu pot avea loc mai devreme de luna august, adica cu doar doua-trei luni inaintea datei de organizare a celor la termen, informeaza Gandul.

PDL a blocat marsul USL spre Piata Universitatii. PNL si PDL au dus, ieri, un veritabil razboi pentru traseul pe care se va desfasura mitingul de protest al Opozitiei. Castig de cauza a avut PDL, care detine Secretariatul General al Capitalei prin Tudor Toma. Liberalii au depus la Primarie o solicitare pentru un miting si mars de protest pe traseul Arcul de Triumf - Piata Victoriei - Piata Universitatii. Primaria insa a aprobat doar un miting de protest la Arcul de Triumf. Initial, reprezentantii comisiei care autorizeaza mitingul, condusi de secretarul general al Primariei, Tudor Toma, au pus pe tapet varianta unui miting in Piata Victoriei. Motivul: liberalii nu pot ajunge pana in Piata Universitatii, pentru ca legea interzice desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte in acelasi loc, anunta Adevarul.

Guvernul, intre ciocanul austeritatii si nicovala protestelor. Vor creste salariile la presiunea strazii? Peste 100.000 de disponibilizari in sistemul bugetar, scaderea cheltuielilor si deficit bugetar limitat la 1,9% - acestea sunt angajamentele luate de Guvern in fata FMI si a partenerilor europeni. Va reusi Guvernul sa-si mentina programul de austeritate intr-un an electoral si sub presiunea manifestantilor care cer, in strada, salarii si pensii mai mari? Premierul Emil Boc, presedintele Traian Basescu si mai multi ministri avertizau la sfarsitul anului trecut ca si 2012 va fi un an al austeritatii, cu continuarea restructurarilor in sectorul bugetar si la companiile de stat, cu reducerea cheltuielilor publice si a deficitului bugetar - 1,9% anul acesta, pentru a se ajunge la deficit zero anul urmator, scrie Romania Libera.