Puterea a iesit la contraatac. Confruntat in ultimele zile cu probleme de comunicare, PDL a inceput sa se "dezmorteasca" pe fondul intensificarii protestelor din Capitala si alte orase din provincie. Implicarea USL in strada, prin mitingul de miercuri, a fost ieri fructificata de vicepresedintele Elena Udrea care s-a folosit pentru a arunca in desuetudine ideea inlocuirii lui Emil Boc cu Ponta din scaunul de premier, ca solutie de raspuns la nemultumirile protestatarilor. Lipsa de reactii publice a liderilor democrat-liberali i-a nemultumit pana si pe parlamentarii acestui partid: Cristian Preda cere o solutie de la Cotroceni, iar unor alesi le-ar surade si o remaniere, care sa-l vizeze inclusiv si pe detinatorul portofoliului de la Interne, Traian Igas, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Crin Antonescu: Nu opozitia instiga la violenta, cei de la putere au pus paie pe foc, imbogatindu-se ca nesimtitii. Presedintele PNL Crin Antonescu a respins vineri la acuzatiile Elenei Udrea ca USL ar instiga la violente in strada si a precizat ca puterea este cea care "a pus paie pe foc" prin felul de a guverna "imbogatindu-se ca nesimtitii in timp ce saraceau majoritatea populatiei acestei tari". "Opozitia nu numai ca nu a instigat la violenta, dar in mod explicit, in toate aparitiile publice pe care le-am avut si eu, si ceilalti colegi ai mei, am indemnat la evitarea oricarei violente", a spus Antonescu, la Realitatea Tv, amintind ca in chiar finalul discursului sau de la Arcul de Triumf a facut referire explicit la incheierea mitingului in mod pasnic, anunta Adevarul.

Vladimir Voronin: Vrem ca Traian Basescu sa plece. Liderul comunist de la Chisinau, Vladimir Voronin, si-a manifestat sustinerea pentru protestatarii din Romania si a spus ca spera ca miscarile stradale sa duca la plecarea de la putere a lui Traian Basescu, scrie Agerpres. "Sustinem protestatarii din Romania si vrem ca acest regim si acest presedinte al Romaniei sa plece", a spus Vladimir Voronin, ieri, la o conferinta de presa. Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), principala forta de opozitie, a anuntat totodata organizarea unor ample actiuni de protest, cerand demisia Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE), aflata la guvernare, pe care o acuza de uzurpare a puterii in stat, informeaza EVZ.

Paleologu: Unele reactii ale puterii in fata protestelor din strada au fost "tampite si deplasate". Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, vineri, la RFI, ca unele reactii ale puterii in fata protestelor de strada au fost "tampite si deplasate", el sustinand ca PDL trebuie sa raspunda "prin dialog si ascultare", relateaza Mediafax. Intrebat cum apreciaza ca a reactionat PDL in fata protestelor, Theodor Paleologu a raspuns: "Sunt reactii si reactii. Unele reactii au fost tampite, anumite afirmatii absolut deplasate. Altminteri ce reactii sa ai, decat sa constati ca exista o foarte mare nemultumire? Numarul manifestantilor nu e foarte mare, dar exprima o nemultumire mai larg raspandita in societate". Integral in Romania Libera.

Parlamentarii isi promit in Biroul Permanent sa se ia de par in sesiunea extraordinara de saptamana viitoare. Potrivit stenogramei sedintei Birourilor Permanente, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, sustinut si de vicepresedintele Camerei Adrian Nastase, a cerut organizarea unei sesiuni extraordinare in data de 23 ianuarie pentru dezbaterea privind situatia politica, economica si sociala, considerand ca in ziua de 24 ianuarie parlamentarii pleaca in teritoriu pentru a sarbatori Unirea Principatelor Romane. Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a sustinut o sesiune pe 23 si 24 ianuarie, in timp ce liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a solicitat introducerea a inca unui punct pe ordinea de zi, si anume sedinta solemna pentru Ziua Unirii Principatelor, iar sesiunea sa se desfasoare doar in 24 ianuarie, scrie Adevarul.