Ponta, tamponat de Antonescu pe zona serviciilor de informatii. Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au nou motiv de disputa: ce vor face cu serviciile de informatii cand vor ajunge la putere. Liderul PSD vrea sa-i mentina in functii pe actualii sefi ai institutiilor. Liderul PNL se declara insa nemultumit de servicii, si spune ca nu Ponta e cel care va decide. "Hai sa vorbim despre lucruri serioase ca nu avem timp de asa ceva..", i-a cerut Ponta lui Antonescu incercand sa amane o confruntare pe aceasta tema. Cel care a deschis subiectul serviciilor de informatii a fost chiar Victor Ponta. "Eu cred ca e nevoie de stabilitate acolo unde lucrurile au mers bine", a raspuns Victor Ponta intrebat, duminica, la Antena 3, daca, dupa instalarea USL la putere, ii va pastra pe sefii servicilor de informatii, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Mircea Diaconu, despre demisia parlamentarilor USL: "Ori toti, ori nimeni. Ce naiba facem aici?" Rezervele PSD de a demisiona din Parlament ii pun pe ganduri pe liberali care bat in retragere. Senatorul PNL Mircea Diaconu sustine ca in lipsa unei decizii la nivelul USL, demisiile individuale ar fi "o prostie". "Ori toti, ori nimeni. Ce naiba facem aici?", a comentat el, pentru gandul, mergand pe varianta boicotului puterii in legislativ. "Am analizat tehnic situatia si am ajuns la concluzia ca nu e bine ce facem. Daca se retrag doar unii, cei care raman fac ce vor. Trebuie sa ramanem in Parlament, dar sa le punem bete in roate. Nu ne vom lua cartelele, vom face in asa fel incat camerele sa nu mai functioneze, sa nu mai fie cvorum", a declarat senatorul. Presedintele PSD Victor Ponta a declarat astazi ca sunt multe "impedimente" pentru ca parlamentarii USL sa demisioneze in bloc, sustinand ca este nevoie ca opozitia sa blocheze legile puterii in parlament, anunta Gandul.

Cum s-a vazut din Modrogan "interventia" lui Traian Basescu. Discursul lui Traian Basescu a constituit un bun prilej pentru cei din PDL de a trage concluzii si de a-si face planuri politice. Daca unii au inteles ca reformarea partidului este vitala si ca trebuie gasite solutii intrucat are o "imagine erodata", alti pedelisti au fost doar impresionati de discursul "magistral". Dupa "interventia cu romanii" de miercuri seara a presedintelui Romaniei, membrii PDL au avut ocazia sa isi formuleze strategii de actiune pentru perioada urmatoare. Parteneriatul cu Guvernul, invocat de Basescu, ii include, iar procesul de reformare a partidului este unul de mare importanta, mai ales dupa protestele din tara, in care s-a cerut demisia Guvernului Boc si a presedintelui Basescu. In functie de locul pe care il ocupa in ierarhia partidului, unii pedelisti isi fac planuri, iar altii se multumesc sa traga concluzii, informeaza Puterea.

Pragmatismul invinge in PNL: fara demisii! Ce risca Antonescu. Mai putin de cinci zile a tinut avantul liberalilor de a-si prezenta in bloc demisia din Parlament, pentru a forta puterea sa accepte organizarea de alegeri anticipate. Acum, spun ca ar fi "cei mai mari fraieri" daca ar face acest lucru. Este insa foarte probabil ca liderul Crin Antonescu sa fie pus in dificultate de unii dintre parlamentarii PNL. Dupa cateva zile de analiza, liberalii au ajuns, practic, la vorba social-democratilor: demisia din Parlament nu i-ar incurca decat ca imagine pe democrat-liberali si colegii lor de coalitie, in timp ce USL ar avea multe dezavantaje. Ba chiar ar fi "un dezastru", dupa cum spune senatorul PNL Mircea Diaconu, intr-un interviu acordat "Ring". "Regulamentele spun ca parlamentele functioneaza cu numarul parlamentarilor existenti (...) Deci, daca, teoretic, Parlamentul scade pana la 25 de oameni, raman 25 de oameni in Parlament si institutia functioneaza cu jumatate plus unu", a explicat liberalul, scrie Romania Libera.

Viata unui politist, distrusa de un ales al neamului, deputatul PSD Cristian Tataru. Acuzat anterior si de rapire, politicianul din Maramures s-a razbunat si pe un agent de Circulatie care l-a oprit regulamentar in trafic. I-a facut plangere penala si l-a vanat pana l-a scos din randul ofiterilor. Deputatul PSD de Maramures, Florin Cristian Tataru, recidiveaza: a rapit un inginer cu cativa ani in urma dar a distrus si cariera unui agent de politie din Baia Mare. Politistul Andrei Pop il acuza de trafic de influenta si abuz de drept, dupa ce l-a oprit in trafic pentru un control de rutina. Totul s-a intamplat in 2009, Tataru aflandu-se la volanul unui Chrysler cu numere rosii, in dreapta fiind sotia sa, procurorul Oana Tataru. In baza de date a Politiei, masina figura ca fiind furata, iar agentul Andrei Pop l-a rugat pe Tataru sa se prezinte la ora 21.00 la sediul Politiei Rutiere pentru a clarifica situatia. Imediat, sotia lui Tataru a coborat din masina si a inceput sa sune la sefii Politiei din Maramures, anunta EVZ.