"Greva" a la USL: legi blocate, dar fuga dupa functii. Retragerea alesilor USL din Parlament risca sa blocheze activitatea comisiilor unde cvorumul este asigurat numai prin prezenta lor. Parlamentarii Opozitiei alearga insa dupa functii si beneficii. Parlamentarii USL interpreteaza retragerea in Parlament dupa bunul loc plac. Liderii le-au lasat trei portite de scapare pentru a beneficia in continuare de indemnizatii si alte beneficii. Alesii Opozitiei pot chiuli linistiti, cu exceptia momentelor in care au de-a face cu asanumitele "situatii de maxima importanta", cum le-a descris liberalul Crin Antonescu - decizii, hotarari sau legi privitoare la alegerile parlamentare anticipate, motiune de cenzura, suspendarea actualului presedinte, modificarea legislatiei electorale, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Udrea: Opozitia alege sa plece din Parlament cand de fapt este nevoie de atata responsabilitate. Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat, marti, ca parlamentarii PDL au discutat despre nevoia sustinerii in continuare a Guvernului in Parlament si a criticat opozitia pentru faptul ca a luat decizia de a intra in greva parlamentara. Udrea a afirmat ca pana acum reprezentantii opozitiei au parasit sala de sedinte a Parlamentului ori de cate ori era ceva important de votat si ca din nou aleg sa plece din Parlament. "Acum iarasi aleg (cei de la opozitie - n.r.) sa plece din Parlament cand de fapt este nevoie de atata responsabilitate si de prezenta tuturor celor pe care romanii i-au trimis in Parlament", a spus Udrea. Ea a adaugat ca PDL va incerca sa asigura buna functionare a Legislativului si sustinerea Guvernului cu parlamentarii pe care ii are si ca are speranta ca, totusi, cei din opozitie vor reveni in Parlament. "Suntem deschisi oricaror discutii", a mai spus Udrea, anunta Gandul.

Cum se coloreaza politic regiunile istorice. Liberalii si social-democratii ar castiga, potrivit barometrului "Adevarul", in toate zonele tarii, dar scorul Opozitiei variaza de la 60,7% in Muntenia la 45,4% in Transilvania. La nivel national, USL ar obtine 53,4% si si-ar realiza obiectivul de a obtine peste jumatate plus unu din voturi. Dupa ce in luna decembrie alianta dintre PSD si PNL coborase la 49,2%, luna ianuarie 2012, marcata de proteste de strada, a adus si "revigorarea" Opozitiei. Distanta dintre USL si PDL a crescut in aceste fel la aproape 40%, democrat-liberalii fiind cotati cu 15,8%. Partidul Poporului, patronat de Dan Diaconescu, "sufla" in ceafa PDL, avand 13,9%. PRM are 6,6%, formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor fiind la limita pragului electoral de 5%. In Parlament ar mai intra UDMR cu 5,8%, in conditiile in care formatiunea condusa de Kelemen Hunor avea, pana recent, in jur de 7%, informeaza Adevarul.

Macovei: Ponta vrea desfiintarea ANI. Ponta: Basescu a mituit-o in 2004 pe Macovei. Europarlamentarul PDL Monica Macovei a acuzat opozitia, marti, la Bruxelles, la dezbaterea "Democratia in Romania", ca boicoteaza activitatea parlamentara si l-a intrebat pe Victor Ponta daca intentioneaza desfiintarea ANI, scrie Mediafax. In replica, Ponta i-a reprosat fostului ministru ca a fost mituita de presedintele Traian Basescu. Monica Macovei a afirmat la dezbatere, dupa interventiile liderilor USL, ca dezbaterea a fost astfel organizata incat unora dintre invitati sa nu li se poata adresa intrebari. Dupa discursurile lui Victor Ponta, Crin Antonescu si Dan Constantin, au vorbit, ca invitati, Cristian Parvulescu, Victor Alistar si Liviu Voinea. Acestia au plecat de la dezbatere cand a inceput sesiunea de intrebari si raspunsuri. Macovei a ridicat semne de intrebare asupra "credibilitatii" celor trei, afirmand despre Parvulescu, presedintele APD, ca este singurul reprezentant al societatii civile care a privit "oferta USL de cumparare" a societatii civile ca pozitiva, scrie Romania Libera.

Melescanu, despre demisia Adrianei Saftoiu: "E un gest personal". Senatorul PNL Teodor Melescanu a declarat evz.ro ca demisia din parlament a deputatei Adriana Saftoiu nu are legatura cu vreo decizie politica luata de formatiunea liberala. "Este un gest personal. Dupa cum stiti decizia partidului este de a intra in greva parlamentara, nu de a demisiona in bloc. Un astfel de gest este un act unilateral de vointa. Probabil doamna Saftoiu are o serie de ratiuni care tin de situatia politica a dumneaei. Cel mai bine poate explica dansa lucrurile acestea", ne-a declarat Melescanu, anunta EVZ.

Antonescu: "Nu ma intrebati la Bruxelles despre Basescu sau Frunzaverde, hai, va rog!" Liderul PNL, Crin Antonescu, a refuzat, marti, la Bruxelles, sa raspunda intrebarilor legate de afirmatiile lui Traian Basescu despre eventuala majorare a salariilor, el spunandu-le jurnalistilor romani: "Nu suntem calificati". "Nu ne intrebati de Basescu aici, am venit sa discutam despre Romania". Intrebat de jurnalistii romani cum comenteaza afirmatiile lui Traian Basescu despre eventuala majorare a salariilor, Antonescu a raspuns: "Nu suntem noi calificati sa... Sa nu ne intrebati de domnul Basescu aici, am venit sa discutam despre Romania, nu despre Basescu. Domnul Ponta o sa va raspunda la intrebarea despre bani, ca e o chestiune serioasa. Deci va rog frumos, daca aveti intrebari despre aceasta dezbatere. Daca nu, ne vedem in Romania si povestim", informeaza Gandul.