Alin Teodorescu (IMAS): "Schimbarea lui Boc ar aduce PDL un plus 2-3% timp de o luna-doua". Sociologul Alin Teodorescu, directorul IMAS, sustine ca schimbarea lui Emil Boc din fruntea guvernului nu ar redresa PDL. "Daca PDL gaseste un tehnocrat care sa conduca guvernul si sa-i aduca puncte in sondaje, atunci si Dan Diaconescu o gaseste pe Elodia", a afirmat Alin Teodorescu intr-un interviu pentru EVZ.ro

Politic ShowFoto: Colaj foto

Alegerile locale vor avea loc in luna iunie 2012. Mandatele presedintilor de consilii judetene, concilierilor, primarilor si consilierilor locali nu pot fi prelungite, au decis magistratii Curtii Constitutionale. Acestia au finalizat, ieri, motivarea pe baza careia a respins legea care prevedea ca alegerile locale vor avea loc in aceeasi zi cu cele parlamentare. Prelungirea cu sase luni a mandatelor alesilor locali poate avea loc doar in situatii de urgenta, caz ce nu poate fi invocat in actualele circumstante, considera Curtea. Efectul unei asemenea decizii este ca alegerile locale ar trebui sa aiba loc in luna iunie a acestui an, cand expira mandatele actualilor alesi, anunta Adevarul.

Visul PNL: Traian Basescu, acuzat de tradare. Punerea sub acuzare a presedintelui Traian Basescu, pentru inalta tradare. Ideea nastrusnica, marca senatorului Ioan Ghise, s-a desprins din zecile de solutii propuse ca alternative la retragerea din legislativ a parlamentarilor PNL, suficient cat sa fie inclusa pe ordinea de zi a viitorului BPC al partidului. Potrivit unor surse liberale, in ultimul BPC largit, Ghise a propus initierea procedurii de suspendare a presedintelui, laolalta cu strangerea unor semnaturi in Parlament pentru punerea sub acuzare a acestuia pentru inalta tradare. Incurajat de jocul UDMR pe anticipate, Ghise a mai recomandat negocieri cu aceasta formatiune si depunerea unei motiuni de cenzura, relateaza EVZ.

Invitatia catre PSD adresata de Basescu, trimisa prin fax la ora 18.54, inainte de anunt. Ponta: Sunt la sediul central al PSD, nu am primit nicio invitatie la Cotroceni. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi seara, pentru Mediafax, comentand informatiile potrivit carora invitatia la consultari adresata de Traian Basescu a fost trimisa prin fax la ora 18.54, ca se afla la sediul central al formatiunii, iar invitatia nu a fost primita. Ponta a spus ca se afla la biroul de la sediul central al formatiunii sale si nu a primit nicio invitatie. "Eu sunt acum la birou si nu am primit nicio invitatie. Am vorbit cu Daniel Constantin. Nici el nu a primit. Am vorbit cu Eduard Helvic, care mi-a comunicat ca nici Crin Antonescu nu a primit invitatie. Poate vor sosi manie (vineri, n.r.)", a declarat Ponta, dupa cum informeaza Gandul.

Basescu il ia in brate pe Boc. Pe fondul tot mai multor voci din PDL care vorbesc zilele acestea despre o schimbare de garnitura guvernamentala, presedintele Traian Basescu a facut, ieri, un anunt politic foarte important pentru soarta actulului Executiv: "Premierul Boc mi-a fost, imi este, imi va fi un partener in continuare in a incerca sa facem ce e de facut". Declaratia presedintelui a putut fi auzita, ieri, in cadrul conferintei "Romania in UE. Cinci ani de la aderare". Presedintele Traian Basescu a lasat adesea, in discursul sau, senzatia ca nu are sa-i reproseze nimic lui Emil Boc. "Ce am inteles amandoi, si eu, si primul-ministru, si membrii Cabinetului: am inteles ca trebuie o reforma profunda a statului, fara aceasta reforma, statul roman nu poate fi performant", a afirmat Basescu. Mentionam ca la conferinta era prezent si premierul Boc. Integral in Puterea.

Cristian Preda vrea dezbatere cu Ponta: Sa se stie daca mai e sub seductia icoanei lui Che Guevara. Eurodeputatul PDL Cristian Preda afirma, pe blog, ca il provoaca pe presedintele PSD, Victor Ponta, la o dezbatere despre modele politice, mentionand ca publicul trebuie sa afle daca liderul PSD "a trecut de capitolul Lenin si daca a iesit de sub seductia icoanei lui Che Guevara". "Nu pot (...) sa nu reactionez dupa ce am citit o depesa Mediafax de azi (joi, n.r.) din care am aflat ca, sub aparente politicoase, Victor Ponta a revenit asupra unei mai vechi formule, afirmand, a propos de audierea de marti, ca vorbesc de la Bruxelles "cum vorbea Lenin din Elvetia". Cu o alta ocazie, ma incadra intr-o grupare fascista sau fascistoida. Ce poti spune in fata unor asemenea identificari superficiale? Ma voi margini sa observ complexul istoric al liderului PSD. Cu totul nejustificat in ceea ce ma priveste. De mai bine de doua decenii, sunt inspirat, in convingerile mele, de autori precum Popper, pe care il aminteam mai sus, Hayek sau Aron, Benjamin Constant si Tocqueville, Manent si Leo Strauss", scrie Preda. Integral in Gandul.

Bogdan Popovici, condamnat in "Trofeul Calitatii": "Sunt apropiat si de Nastase, si de Basescu". Unul dintre condamnatii in "lotul Nastase", omul de afaceri Bogdan Popovici, ameninta ca va face publice "multe documente si conturi, din care sa reiasa cum s-au miscat banii". "Aceste condamnari nu sunt corecte", si-a inceput ieri pledoaria in fata jurnalistilor omul de afaceri Bogdan Popovici, condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul in care fostul prim-ministru, Adrian Nastase, a primit doi ani, tot cu executare. Sentinta nu este insa definitiva si a fost atacata cu recurs. Bogdan Popovici si sotia sa, Marina Ioana (la randu-i condamnata la sapte ani, cu executare) controleaza un grup de firme care include Forum Invest, Media On, Mediaglobe Invest, Urban Consult, Axa Management, scrie Romania Libera.