Premierul a spus ca "atat timp cat exista aici FMI si Banca Mondiala, nu este cazul sa discutam ce se intampla la nivel politic in interiorul partidului si ce se intampla la nivelul partidului; vom face lucrul acesta dupa ce institutiile vor pleca, adica probabil incepand de maine. Eu cred ca discutiile in interiorul partidului vor avea loc si vor avea loc repede si decizia va fi cumva conforma asteptarilor oamenilor", a declarat ministrul Dezvoltarii Elena Udrea, invitata in emisiunea Romania Politica realizata de Realitatea TV.Ministrul a adaugat ca asteptarile oamenilor sunt binecunoscute de clasa politica, insa acestea sunt de natura economica si sociala, mai degraba decat de natura politica.

Elena UdreaFoto: Captura Realitatea TV

Intrebata daca vor avea loc discutii in partid referitoare la demisia premierului Emil Boc din fruntea guvernului, Elena Udrea a declarat ca "este o perioada de framantari in clasa politica dar toata clasa politica este in aceasta stare. […] Si in PDL exista o stare de asteptare, exista o agitatie, as putea sa spun poate o nemultumire legata de faptul ca, dupa 2-3 saptamani de proteste, de nemultumiri ale oamenilor exprimate in strada, nu au auzit neaparat un punct de vedere exprimat in interiorul partidului, al conducerii partidului, legat de ce urmeaza sa se intample politic si la nivelul guvernului.

"Stim care sunt asteptarile oamenilor, in principal, pentru ca ele au fost spuse in public si apoi pentru ca permanent chiar daca a parut ca de multe ori nu suntem suficient de atenti si de aplecati asupra asteptarilor lor permanent am stiut ce asteapta oamenii de la noi. […] Asteptarile sunt de natura economica in primul rand, oamenii asteapta solutii la problemele economice si sociale pe care le au. [...] Nu neaparat oamenii vor alegeri anticipate decat daca asta ar duce la solutii economice si sociale care sa le asigure un trai mai bun sau o perspectiva sigura pentru un trai mai bun. Poate mai putin sunt asteptate sau dorite de oameni decat, de fapt nu poate, in mod cert, masuri economice si garantia ca stim pe ce drum merge tara si stim ce urmeaza sa se intample cu ei", a adaugat Elena Udrea.

"Discutiile au fost si in partid, de multe luni, despre recredibilizarea guvernarii. Tot timpul a mai urmat ceva; mai erau masuri de luat, mai trebuia facut ceva. Suntem la momentul la care nu mai putem, probabil, sa amanam o decizie in ceea ce priveste recredibilizarea, care poate fi orice decizie. Inca o data, nu spun eu acum la televizor ceva ce va trebui sa ne spuna premierul, sa ne prezinte viziunea… […] Obligatoriu trebuie sa venim cu o guvernare credibila, prin componenta guvernului, prin masurile pe care o guvernare le poate propune", a explicat ministrul Udrea.

"Partidul castiga daca oamenii isi recapata increderea in guvernare. […] Acum este vorba de guvernarea la nivel national si modalitatea prin care, in an electoral, un partid care si-a sacrificat voturile […] facand ceea ce trebuie, vrea, doreste in mod legitim sa castiga aceste alegeri sau sa isi revina in favorabilitatea, in increderea cetatenilor, iar asta o poate face si cu o guvernare cu mai mare simpatie, cu o mai mare credibilitate in randul oamenilor", a declarat Elena Udrea. Intrebata daca se refera la o alta guvernare, ministrul a raspuns "alta guvernare, alta guvernare in sensul ca alt guvern, alte masuri, oricare din aceste variante."

Intrebata cine din guvernul actual ar merita sa ramana la o eventuala reorganizare, Elena Udrea a declarat: "sunt membru al Guvernului, mi-este greu sa spun eu. Dar sunt ministri care si-au facut bine treaba, ministri care au generat locuri de munca."

Intrebata pe cine ar vedea ca inlocuitor in cazul unei demisii a lui Emil Boc, ministrul Dezvoltarii s-a declarat convinsa ca "se poate gasi persoana potrivita care sa continue reformele, sa conduca un guvern mai popular."