Se incing spiritele intre Victor Ponta si Crin Antonescu. Victor Ponta a expediat rapid subiectul guvernului Ungureanu. A dat instuctiuni parlamentarilor PSD sa nu se prezinte la comisiile parlamentare unde erau audiati noii ministri. Boicotul a fost convenit cu liberalii. PSD-istii si liberalii aveau alte probleme cum ar fi neintelegerile dintre candidatii USL la locale. Dar mai mult decat atat atarna problemele de la varful USL, dintre Ponta si Antonescu, generate de desemnarea lui Mihai Razvan Ungureanu, cu care liderul PSD are, spre supararea lui Antonescu, o relatie foarte buna. Dupa divergentele avute luni la conferinta de presa de dupa desemnarea lui Ungureanu si dupa plecarea intempestiva a lui Ponta dintr-o emisiune la care se afla alaturi de Antonescu, cei doi lideri PSD nu s-au mai afisat impreuna nici marti, nici miercuri. Mai mult, au preferat sa se intepe prin intermediul declaratiilor televizate, informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cine se teme de Mihai Razvan Ungureanu. Mihai Razvan Ungureanu (MRU) este perceput ca potential concurent si inamic nu doar de catre liderii Opozitiei, ci si de oamenii propriei sale tabere politice, care nu vad cu ochi buni ascensiunea sa brusca, girata de un presedinte care are neaparata nevoie de un colac de salvare. Preluarea unui guvern nevoit sa gestioneze o criza economica profunda, proteste de strada pe termen lung si o campanie electorala complicata pare o sarcina imposibila si extrem de riscanta. Mihai Razvan Ungureanu si-a asumat-o probabil nu doar din loialitate fata de presedinte, ci si cu scopul de a intra in politica mare folosindu-se de aceasta scurtatura, care daca nu duce in prapastie poate duce in varful piramidei de putere. Ambitiosii de toate culorile se tem de acest potential al premierului desemnat, iar in spatele lor clienti politici cu simpatii pro-moscovite, baieti destepti care-au fluierat in biserica si capitalisti care vin din frigul comunist, chivernisiti pe banii securitatii strang randurile si-ar vrea sa-l blocheze pe MRU la portile guvernului. Integral in Romania Libera.

Noul guvern se strecoara prin Parlament. Ministrii Guvernului Ungureanu si-au vazut visul cu ochii: acela de a fi aprobati in unanimitate in comisiile parlamentare. Din pacate, asta s-a intamplat numai din pricina lipsei opozitiei, care a facut sa nu fie nici voturi impotriva, dar nici cvorum in comisii. Viitorul ministru al Comunicatiilor, Razvan Mustea, s-a asezat punctual la locul sau in sala, de la ora 14.00, asistat de cel caruia ii ia locul: Valerian Vreme. In sala sunt sapte deputati si senatori, care reprezinta Comisia de tehnologia informatiilor din camera si Comisia economica din Senat. Emotionat, presedintele de sedinta "deschide lucrarile" comisiilor si il boteaza pe viitorul ministru Mihai Razvan Mustea, scrie EVZ.

Replica lui Crin Antonescu dupa declaratiile nervoase ale lui Ion Iliescu: Nu vrem sa reluam o negociere care s-a incheiat. Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat pentru Gandul ca liberalii nu sunt de acord cu renegocierea candidaturilor pentru primarii si Consilii Judetene. Liberalul a spus ca situatia de la Buzau nu se poate schimba si ca "pozitia de candidat la Consiliul Judetean in numele USL revine PNL". Antonescu a adaugat ca problema candidaturilor la primarii si Consilii Judetene a fost discutata si parafata de toate cele trei parti din USL si ca nu exista niciun motiv pentru a se reveni asupra negocierii, anunta Gandul.

Blestemul lui Napoleon. Il bate Ungureanu pe Antonescu? Ii punea pe toti in umbra. Langa el, toti pareau niste becisnici. Camerele il iubeau, reflectoarele il rasfatau. Realizatorii ii faceau toate capriciile. Publicitatea se difuza doar dupa ce starul isi termina tirada. Pentru el se schimbau programe, se modificau grile. Nimeni nu obraznea sa-i tulbure floricelele oratorice. Viitorul roz si pufos ii zambea complice. Drumul lui spre tronul Cotrocenilor parea un mars triumfal. Beat de parfumul succeselor, usor, prea usor obtinute, nu-si mai punea intrebari. Persoana i se odihnea pe un pat moale, aromitor, de certitudini. Continuarea in EVZ.