Politica haznalei: Antonescu, pentru noi/ Este Vadim Tudor doi. Liderul PNL, Crin Antonescu trebuie sa invete sa spuna "nu" la aparitiile TV care contravin cu imaginea de candidat la Presedintia Romaniei. La aceasta concluzie au ajuns consilierii liderului liberal care l-au tras ieri de maneca intr-o sedinta pe teme de comunicare, sustin surse din PNL. Motivul? Antonescu a avut o interventie telefonica la Antena 1 unde a comentat o filmare cu camera ascunsa, protagonist fiind Emil Boc, dezbracat, in vestiarul unei sali de sport, dupa o sedinta de fitness. Liberalul pacalit cu subiectul "politic" a asistat si participat, uneori stanjenit, alteori ironic, la asertiunile "savante" ale invitatilor din platou. Pe motiv ca nu vrea sa "politizeze emisiunea", moderatorul Dan Capatos a prezentat filmarea ca fiind un atentat la siguranta nationala. "Omul nu are nici o vina. Nu este nimic indecent si nimic compromitator. Omul se schimba", a incercat sa tempereze apele Antonescu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Peste 170 de deputati au semnat prezenta, dar in sala de plen a Camerei s-au aflat 70 de alesi. Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean, a admis, marti, ca in sala de plen nu s-au aflat 173 de deputati, cat a anuntat in debutul sedintei, el precizand ca au participat la sedinta 70 de alesi, asa cum s-a afisat pe tabela de vot la votul electronic. "Prezenta o reflecta condica de prezente, unde erau 173 de deputati care au semnat. Acestia au semnat prezenta, acestia se presupune ca sunt prezenti la activitatea parlamentara", a spus Oltean, solicitat sa explice diferenta dintre numarul de semnaturi de pe condica de prezenta, respectiv 173, si prezenta redusa din sala, unde jurnalistii au numarat circa 70-80 de deputati, anunta Gandul.

Ce i-a placut lui Basescu din programul lui Ponta. Traian Basescu l-a pus pe Emil Boc sa discute cu Victor Ponta intr-o incercare de a da impresia ca dialogheaza cu Opozitia. Seful statului s-a referit doar la cele 15 conditii puse de Victor Ponta pentru sprijinirea Guvernului, nu si la cele patru prezentate de Crin Antonescu pentru revenirea in Parlament. In acest fel, Traian Basescu poate sa bifeze faptul ca a incercat sa aduca USL inapoi la dezbaterile parlamentare, dar, in realitate, incurajeaza neintelegerile din Opozitie. In aceste conditii, seful statului a aruncat pe piata analiza sa in privinta solicitarilor lui Ponta concluzionand ca sapte dintre acestea se regasesc in programul Guvernului Ungureanu. "Daca si partidele vor vedea aceasta coincidenta, inseamna ca exista o baza solida de discutie pentru eventuala revenire a Opozitiei in Parlament", a adaugat el, informeaza Adevarul.

Prima fisura in USL: PC Cluj merge singur la alegerile locale! Desi initial au dat asigurari ca vor candida pe liste comune, impreuna cu PSD si PNL, reprezentantii PC au decis ieri sa se separe de aliati pentru localele din iunie. Uniunea Social-Liberala s-a fisurat la Cluj, chiar in fieful presedintelui PDL, Emil Boc. Liderii Partidului Conservator au decis sa mearga pe liste separate la alegerile locale, a declarat presedintele executiv al PC Cluj, Avram Gal. Potrivit acestuia, decizia a fost luata de toate conducerile locale ale PC Cluj. Biroul Permanent Judetean al acestui partid se va intruni maine, pentru a analiza si situatia candidaturilor la Primaria Cluj-Napoca si la Consiliul Judetean Cluj. "Vrem sa analizam protocolul incheiat la nivel national, pentru a vedea daca suntem sau nu obligati de acest protocol sa mergem pe liste comune", a spus Avram Gal, scrie Romania Libera.

Mircea Dusa: USL nu renunta la greva parlamentara. Parlamentarii USL nu se intorc, deocamdata, in Parlament. Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a precizat ca reprezentantii USL s-ar putea razgandi doar in momentul in care cele patru conditii puse de Victor Ponta si Crin Antonescu s-ar pune in aplicare. Un angajament public al primului-ministru ca nu va mai folosi asumarea raspunderii si ordonantele de urgenta este prima conditie pusa de USL, urmata de un angajament public din partea celor de la Putere ca vor participa si vor recunoaste Parlamentului dreptul de a cenzura Guvernul prin motiune de cenzura. De asemenea, sanctionarea fraudarii votului de catre Roberta Anastase si garantii ca nu se va mai repeta asa ceva in viitor este o alta conditie. Nu in ultimul rand, USL a cerut rediscutarea modificarii abuzive a Regulamentului, care "a recunoscut in Parlament un partid care nu a candidat niciodata", respectiv UNPR-ul, anunta EVZ.

Pedelistul Toader, dupa ce a spus ca oamenii n-au murit de frig, ci beti: "Nu mai conteaza. Am retractat pentru ca era in disputa care era acolo". Dupa ce i-a facut pe colegii de platou sa-si puna mainile in cap cand l-au auzit ca spune ca din cele peste 70 de victime ale frigului, doar una a murit in masina, restul din cauza bauturii, pedelistul Mircea Toader spune ca "nu mai conteaza" ce a zis pe motv ca a "retractat declaratia". "Am retractat-o. Am retractat-o pentru ca era in disputa care era acolo. A fost o intrebare, "toti mortii se datoresc autoritatilor", si eu am spus nu are nicio treaba, domnule, unul singur a fost pe sosea, dar restul nu. Am retractat declaratia, nu mai conteaza. Deci nu mai spun nimic", a declarat Toader, pentru gandul. Intrebat daca a fost in localitatile afectate de ninsori, Toader a recunoscut ca nu a facut-o, ci s-a limitat sa mearga in colegiul sau din Galati, informeaza Gandul.