Calul lui Iliescu, executat pentru o datorie de 5.000 de euro a PSD. O parte dintre bunurile sediului PSD Bucuresti de pe Kiseleff au fost la un pas de a fi puse sub sechestru. Social-democratii au "uitat" sa plateasca o datorie mai veche, chiria la unul dintre sedii. PSD organizeaza conferinta de presa: Bogdan Niculescu Duvaz tuna si fulgera la adresa coalitiei si a tratatului de guvernanta fiscala. Intre timp, la un etaj mai sus, secretarul general Liviu Dragnea si trezorierul Mircea Draghici asteapta vizitatori: un avocat si-un executor judecatoresc. E batut in cuie: dupa un an si jumatate de procese, judecatorii au decis ca partidul lui Victor Ponta trebuie sa-si plateasca urgent una dintre datorii. Mai exact, pentru fostul sediu al Institutului social-democrat, "Ovidiu Sincai", de pe strada Atena, nu s-a mai platit chiria. A ramas o restanta de 5.000 de euro. Duvaz isi trage palaria spre varful capului in timp ce ii saluta scurt pe jurnalistii de la iesire: "Buna ziua, domnilor!". Cand deschide usa, i se lumineaza bocancii galben-mustar, perfecti pentru o drumetie pe munte, insa contrastanti cu tinuta sa neagra, sobra. Afara, un barbat infofolit, cu fesul tras pe ochi, munceste de cateva ceasuri sa elibereze copaceii de sub troiene, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Elena Udrea apare in clipul "Doneaza sange, salveaza vieti". Cum arata varianta din Singapore dupa care s-au inspirat pedelistii. Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, apare intr-un clip de sustinere a campaniei "Doneaza sange, salveaza vieti", initiata de organizatia de tineret a filialei inca de anul trecut si care va avea sambata a patra editie. Organizatia de Tineret a PDL Bucuresti a inceput anul trecut o campanie de sensibilizare sociala pentru incurajarea donarii de sange. Campania se numeste "Doneaza sange, salveaza vieti". Pana acum au fost trei editii, iar sambata, 18 februarie, este a patra editie. Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a incurajat acest demers, cu atat mai mult cu cat exista o adevarata problema, neexistand sange la spitale pentru transfuzii, precizeaza tinerii PDL. Ca sa mareasca impactul campaniei, PDL Bucuresti a decis sa filmeze un clip, inspirati fiind de o reclama aparuta in Singapore. Pentru sustinere, in spot apare si Elena Udrea. Campania OT PDL Bucuresti nu este una politica, fiind mai degraba una de implicare sociala, sustin initiatorii, anunta Gandul.

Scandalul CNP-urilor reizbucneste in Timis. Opozitia acuza PDL ca vrea sa isi recruteze agenti electorali cu ajutorul institutiilor statului. Social-democratii aradeni spun ca, in anul electoral, PDL foloseste institutiile publice pentru a-si crea ilegal baze de date utile in campania electorala. Ei au intrat in posesia unui fax trimis de Prefectura judetului Timis administratiilor din judet, care solicita primarilor datele cu caracter personal ale administratorilor de bloc. Dorel Caprar, presedintele PSD Arad, spune ca institutiile publice, inclusiv ministere si prefecturi, sunt puse sa adune date exacte cu nume, adrese, numar de telefon, e-mail, cu privire la cei care conduc asociatiile de locatari din tara. PSD Arad a intrat in posesia unui fax trimis de Prefectura Timis administratiei locale din judet, cu numarul de inregistrare 1682/S2 din data de 26.01.2012. Primarilor le-au fost cerut datele cu caracter privat ale presedintilor si administratorilor asociatiilor de locatari, "in vederea imbunatatirii cadrului legislativ privind administrarea condominiilor, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari din Romania". Datele au fost solicitate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, aflat atunci sub patronajul Elenei Udrea, informeaza Romania Libera.

UDMR regreta disparitia negociatorului Hrebenciuc. Liderul UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a sustinut ca problema USL in relatia cu maghiarii este aceea ca nu are "un negociator", care sa cunoasca psihologia comunitatii. "Eu cred ca problema USL fata de comunitatea maghiara consta, in primul si in primul rand, in faptul ca nu au un negociator care poate sa vorbeasca cu liderii acestei comunitati pe limba noastra, nu in sensul de a vorbi in limba maghiara, ci in sensul de a cunoaste psihologia comunitatii maghiare si a UDMR", a sustinut Antal Arpad. Acesta a dat apoi exemplu PDL-ul, care ii are pe Vasile Blaga si Elena Udrea, cu care liderii comunitatii maghiare pot sa comunice."Asa cum exista, la PDL, Vasile Blaga sau Elena Udrea, cu care putem sa vorbim pe aceeasi limba, in acest moment in USL nu exista aceste persoane, asa cum a fost Hrebenciuc pe vremuri la PSD, care, totusi, a fost un negociator dur, puternic, dar cu care UDMR a putut discuta", a subliniat Antal Arpad, precizand ca acum "se vede de la o posta" ca liderii USL nu cunosc psihologia comunitatii maghiare, scrie EVZ.

PDL Bucuresti: Oprescu trebuie sa raspunda pentru licitatiile trucate de la Primaria Capitalei. PDL Bucuresti ii cere primarului general Sorin Oprescu sa demita conducerea Administratiei Strazilor si sa organizeze un audit la aceasta directie. "Informatiile de la Consiliul Concurentei, potrivit carora licitatii in valoare de 347 milioane de euro ar fi fost trucate pentru asfaltari in Capitala arata clar ca, in timpul mandatului lui Sorin Oprescu, Primaria Generala a devenit o cloaca de coruptie. PDL Bucuresti ii cere de urgenta primarului general sa demita conducerea de la Administratia Strazilor din functie si sa organizeze un audit la aceasta directie. Ar fi un semn ca Sorin Oprescu intelege gravitatea acuzatiilor si o prima dovada de buna-credinta din partea sa. In caz contrar, edilul-sef isi va demonstra inca o data patronajul pe care il exercita asupra mafiei din Primaria Capitalei", se arata intr-un comunicat al PDL Bucuresti, anunta Gandul.

Vestitorii coruptiei se intorc. UDMR vrea sa legalizeze conflictul de interese. Deputatii UDMR Andras Levente Mate, investigat de ANI pentru ca si-a angajat sotia la cabinetul parlamentar, si Arpad Marton vor sa scoata demnitarii din categoria functionarilor publici vizati de legea penala si sa modifice definitia conflictului de interese astfel incat orice primar sa poata da contracte pe bani publici propriilor firme. Peste 96% din romani cred ca in tara lor coruptia este o problema majora, iar peste 60% sunt de parere ca politicienii nu fac suficient pentru combaterea coruptiei, arata rezultatele unui Eurobarometru publicat miercuri. Parca pentru a confirma aceste statistici, doi parlamentari incearca sa dea o noua lovitura luptei impotriva coruptiei, printr-o serie de amendamente care ii protejeaza pe demnitari si pe membrii administratiilor locale. La Legea 286/2009 privind Codul Penal, ajunsa acum in dezbatere la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, parlamentarii UDMR Andras Levente Mate si Arpad Marton au venit cu o serie de amendamente care ii scapa pe parlamentari de problema raspunderii pentru conflict de interese si care fac aceasta infractiune aproape imposibil de pedepsit, informeaza Romania Libera.