Ce conditii pune UDMR sa nu paraseasca Coalitia. Daca nu vor fi respectate prevederile programului de guvernare, precum si cele ale noului protocol ce urmeaza a fi semnat la nivelul Coalitiei, vicepresedintele Uniunii, Laszlo Borbely, sustine ca formatiunea sa ia in calcul parasirea Coalitiei. "Vom incheia acest protocol, sper, intr-o saptamana, cu termene clare si daca nu vor fi respectate, evident atunci e si varianta de a parasi Coalitia daca nu se indeplinesc cele prevazute. Pai, facem un program de guvernare sa il indeplinesti, nu ca sa nu il faci. Deci, nu e niciun fel de problema. Si-a asumat Coalitia acest program de guvernare, hai sa il facem'', a declarat Laszlo Borbely. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Vizita lui Victor Ponta in SUA: cu cine s-a intalnit si care a fost mesajul USL pentru americani. Presedintele PSD a declarat ca mesajul principal cu care s-a dus in SUA a fost ca prin venirea USL la putere nu vor exista mutatii semnificative in relatiile externe si ca cei din Opozitie "sunt oameni responsabili". "Nu am venit aici ca sa parasc pe cineva de la Bucuresti sau sa ma plang. Nu am vrut sa vin la Washington sa fac niste poze, ci sa discut cu oameni care stiu ce se intampla in Romania", a declarat Ponta. Co-presedintele USL a adaugat ca, impreuna cu ambasadorul SUA, a stabilit lista celor cu care s-a intalnit, informeaza Gandul.

Ruperea de ritm a lui MRU. Il cunosc pe Mihai Razvan Ungureanu de cel putin 10 ani. In diverse ipostaze, pentru ca MRU a fost nu numai directorul Serviciului de Informatii Externe, unica demnitate enuntata in ultima vreme de ziaristii obisnuiti cu sferturile de adevar, dar si secretar de stat in MAE, pe vremea cand Andrei Plesu era ministru, emisar special al Pactului pentru Stabilitate, apoi ministru al Afacerilor Externe, in guvernul Tariceanu, coordonator adjunct al SECI. Toate astea pana sa fie numit la SIE, in 2007. Recent a devenit prim-ministru al Guvernului Romaniei. Continuarea in EVZ.

Premierul Ungureanu si echipa. Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a inceput cu dreptul, cel putin la nivel de imagine. Un executiv compus din tineri orgoliosi, care vor sa demonstreze ca pot. Ambitiosi si cu vointa de a le arata "batranilor" ca sunt o carte castigatoare. Vorba regretatului Mitropolit Bartolomeu Anania - "invataceii au crescut, vor si ei sa fie apostoli". Fara tagada, plusul la imagine, garantia morala a actualei echipe guvernamentale este premierul Ungureanu, poreclit cu amicitie MRU. Un profesionist, un om de dreapta din toate punctele de vedere, nu doar declarativ. Un om pe viitorul caruia sunt gata sa pariez, relateaza editorialistul EVZ.