"Raliul" USL: Crin Antonescu, depasit la incredere de Victor Ponta. Marea majoritate a romanilor considera ca presedintele Traian Basescu a facut bine numindu-l pe Mihai Razvan Ungureanu in functia de prim-ministru in locul lui Emil Boc, arata un sondaj efectutat de IRES. Cercetarea facuta de institutul condus de sociologul Vasile Dancu a confirmat un recent sondaj CSOP care arata ca premierul Ungureanu porneste cu o cota de incredere de 30%. Conform sondajului IRES, 32% dintre romani sustin ca au incredere in premierul Ungureanu. Potrivit aceleiasi cercetari, 62% dintre romani au parere buna sau foarte buna despre Mihai Razvan Ungureanu, anunta EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ioan Becali va candida la presedintia Romaniei. Promite paradis fiscal. Ioan Becali a afirmat la Realitatea TV ca atat el, dar si alti membri ai familiei, intentioneaza sa candideze la presedintia Romaniei. Declaratia fostului impresar vine la doar o zi dupa imensul scandal pe care acesta l-a creat la Tribunalul Bucuresti, la ultimul termen din "Dosarul Transferurilor". "Procuratura are ceva cu familia noastra. Atat eu, cat si varul meu am suferit pe timpul comunistilor, am fost deportati, cu casele luate, iar acum din nou Procuratura are ceva cu neamul nostru. As dori ca aceasta poveste sa nu continue. Vreau sa auda toata lumea. Cei batrani percep povestea ca o pe sentinta definitiva, asa crede si mama mea, dar procesul nu este terminat. Si presedintele nostru era culpabil in dosarul Flota, apoi a candidat si ne conduce tara (...)", anunta Realitatea.net

UDMR nu se impaca cu ideea de a fi luata la bani marunti de ANI. Marton Arpad si Mate Andras Levente actioneaza ca si cum ar fi in Opozitie si, secondati de colegul senator Gyorgy Frunda, submineaza cu brio prerogativele Agentiei Nationale de Integritate (ANI) si cauta sa puna la adapost demnitarii fata de orice sanctiuni care au legatura cu infractiunile de serviciu. Luarea de mita, traficul de influenta, delapidarea, abuzul in serviciu, neglijenta in serviciu dispar ca prin minune daca ar fi adoptate propunerile UDMR in cazul alesilor, relateaza EVZ.

Candidatura lui Boc la Cluj - solutia PDL si sansa fostului premier. Apropierea alegerilor locale si urmarile scandalului Sorin Apostu au pus pe jar PDL, care trebuie sa gaseasca o varianta pentru a nu pierde Primaria Cluj-Napoca. Emil Boc este vazut drept "solutia salvatoare" in partid, care nu are practic alta varianta. Boc este asteptat si de angajatii Primariei. In plus, candidatura la Cluj i-ar oferi si lui Emil Boc ocazia de a-si relansa cariera politica. Fostul premier ar putea reveni astfel in postul din care a plecat, in decembrie 2008, pentru a accepta functia de prim-ministru, la cateva luni dupa ce castigase voturile clujenilor pentru al doilea mandat de primar, scrie Gandul.

Profesoara - ciumpalaca Oana Baluta: Miscarea din Piata Universitatii aduce prospetime. Alaturi de ciumpalacii care vin cu indarjire, seara de seara, in Piata Universitatii, ciumpalacele sunt o prezenta aparte. Una dintre ele este Oana Baluta, lector universitar la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (Universitatea Bucuresti), totodata profesoara la SNSPA, unde preda la masterul de Gen, Politici si Minoritati. In varsta de 32 de ani, Oana a terminat, de fapt, Facultatea de Litere, insa si-a dat repede seama ca vrea mai mult. Integral in Bursa.

Oprescu, Prigoana, Chiliman, Vanghelie... Cine urmeaza?Cu doar trei luni si jumatate pana la alegerile locale, atat PDL+UNPR, cat si USL au probleme in a-si definitiva garnitura de candidati pentru Bucuresti. Fie ca numele cu sanse nu vor sa se inscrie in lupta, fie ca cele care vor sa intre in cursa nu stau suficient de bine in sondaje, fie ca nu se gaseste formula prin care sa fie impacate toate orgoliile. La PDL este forfota mare in aceste zile. Pe langa negocierile cu UNPR pe tema candidaturilor pe liste comune si discutiile pentru creionarea mult-discutatei Miscari Populare, democrat-liberalii trebuie sa stabileasca si pe cine arunca in lupta la Bucuresti. Cele mai mari dureri de cap le provoaca Primaria Generala si primariile sectoarelor 3 si 6, informeaza Romania Libera.

Lazaroiu: "Bogdan Chireac a fost purtatorul de cuvant al mafiei fondurilor europene". Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, la RTV, ca analistul Bogdan Chireac a fost vocea unei "mafii transpartinice" care a facut presiuni foarte mari legate de numirea sefului POSDRU ( Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane). "In perioada respectiva, am vazut un domn pe care il vad si acuma care spune: Lazaroiu a numit o incompetenta acolo, nu stiu ce... Atunci cand l-am vazut, stiind ce presiuni au fost acolo din partea acestei mafii, mi-am dat seama ca domnul Chireac a fost chiar purtatorul de cuvant al celor care voiau sa puna pe altcineva", a atacat Lazaroiu. Continuarea in Adevarul.