Lazaroiu: "Crin Antonescu ar putea fi un contracandidat cu sanse pentru Razvan Ungureanu". Sebastian Lazaroiu a reiterat ideea ca actualul premier Mihai Razvan Ungureanu poate fi candidatul sustinut de catre PDL la alegerile prezidentiale din 2014. Intrebat daca poate fi un candidat cu sanse in fata celui al USL, Crin Antonescu, Sebastian Lazaroiu a raspuns la RTV: "Cred ca e invers: Crin Antonescu ar putea fi un contracandidat cu sanse pentru Mihai Razvan Ungureanu". Un sondaj IRES a precizat ca 62% dintre romani au o parere "buna" si "foarte buna" despre premierul Mihai Razvan Ungureanu. Mai exact, 32% dintre persoanele intervievate au spus ca au "foarte multa" si "multa" incredere in inlocuitorul lui Emil Boc, in timp ce 66% au declarat ca au "putina" si "foarte putina" incredere (43% si, respectiv, 23%). Spre comparatie, 71% dintre respondenti au spus ca au "putina" sau "foarte putina" incredere in Crin Antonescu, in timp ce in cazul lui Ponta, procentul este de 68%, scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce probleme are TRU de cand premier este MRU. Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu spune ca s-a facut confuzie intre numele sau si cel al premierului Mihai Razvan Ungureanu si din acest motiv are "o colectie foarte impresionanta" de SMS-uri si apeluri telefonice prin care i s-au cerut tot felul de servicii, favoruri si numere de telefon. Traian Ungureanu a precizat, joi, intr-o conferinta de presa, ca, purtand numele pe care il poarta si premierul, a fost felicitat pentru investitura si a primit SMS-uri si apeluri telefonice. "Ii transmit pe calea asta (lui Mihai Razvan Ungureanu - n.r.) ca am o colectie foarte impresionanta de SMS-uri si apeluri telefonice, care mi-au cerut, dupa ce m-au felicitat pentru investitura, tot felul de servicii, favoruri si numere de telefon", a precizat Traian Ungureanu. El a aratat ca i s-a intamplat sa fie prezentat drept Mihai Razvan Ungureanu la o emisiune radio si crede ca premierului i s-a intamplat sa fie chestionat in materie de gazetarie sportiva sub banuiala ca ar fi Traian Ungureanu, anunta Gandul.

Mocanu dezbina PSD si PNL la Buzau. Ruptura in USL in judetul Buzau. Presedintele CJ Buzau, Victor Mocanu, insista sa candideze pentru un nou mandat, desi locul a fost cedat liberalilor. Asta ar putea duce la situatia ca PNL si PSD sa vina cu candidati separati in Buzau. Liderul PSD Buzau Constantin Boscodeala a anuntat, ieri, ca "social-democratii din judet vor avea la alegerile locale candidat separat la presedintia CJ". Mai mult chiar, el a sugerat ca daca nu se va gasi o varianta ca Mocanu sa candideze din nou, acesta ar putea sa treaca la un partid concurent. La Buzau, legatura dintre PNL si PSD s-a rupt dupa ce liderii USL au stabilit ca senatorul PNL Cristi Bigiu sa fie candidatul la CJ. Ponta nu i-a iertat lui Mocanu faptul ca a jucat la doua capete, negociind cu UNPR, nici deficitul de imagine adus de acesta prin implicarea in afaceri cu fonduri UE, informeaza EVZ.

Mazare vrea mandat nou de primar. Edilul municipiului Constanta, Radu Mazare, va candida din nou pentru Primarie, mai ales ca, dupa cum sustine el, cetatenii de la malul marii il doresc in continuare in fruntea administratiei locale. Un cotidian central din Constanta a comandat un sondaj in acest sens, iar Mazare a iesit detasat in preferintele oamenilor, insa primarul spune ca are impresia ca s-a dorit sa fie doar "amagit", pentru ca nu poate sa obtina, ca pe vremea lui "Ceausescu", un astfel de rezultat. Radu Mazare este primarul municipiului Constanta tocmai din anul 2000. In primul mandat a iesit cu 66% dintre voturile constantenilor, iar in 2004 si 2008 a castigat categoric, de fiecare data cu peste 60% din sufragiile electoratului, scrie Puterea.ro.

Corlatean, nemultumit ca PDL "a tinut captiv trandafirul". "PDL sa cedeze trandafirul tinut captiv". Declaratia ii apartine vicepresedintelui PSD Titus Corlatean, scrie realitatea.net. Intr-o conferinta de presa, la Suceava, Titus Corlatean a declarat ca, prin rebranduire, PDL nu va reusi sa-si refaca imaginea, dar ca prin inlocuirea siglei va ceda trandafirul pe care l-a tinut captiv. "Acest pseudopartid care are o existenta toxica pentru Romania se gandeste sa cedeze in sfarsit trandafirul Internationalei Socialiste pe care l-a confiscat si l-a tinut captiv atatia ani", a spus Corlatean. In prag de alegeri, democrat-liberalii se gandesc din nou sa isi schimbe sigla si culoarea. Inima ar putea fi simbolul PDL, iar culoarea, verde sau albastru, anunta Romania Libera.

Ecologistii spun ca n-au fost invitati oficial de PDL in Miscarea Populara. Ce conditii pune PER pentru a intra in alianta. Doriti de PDL in Miscarea Populara, ecologistii sustin ca nu au fost invitati pana acum oficial sa faca parte dintr-o asemenea structura. Cu toate acestea, ei nu spun nu demersului, conditionand insa participarea de indeplinirea unor conditii minimale. "PER este dispus sa faca orice fel de alianta cu partidele care sunt dispuse sa ne sustina masurile si principiile ecologiste. Imperativ astazi din punctul de vedere al PER este venitul populatiei. Nimeni nu poate sa traiasca cu sub 1.000 de lei pe luna", a declarat presedintele executiv al PER, Razvan Paunescu. Potrivit acestuia, alte conditii ale ecologistilor se refera la programele pentru agricultura, sistemul energetic nepoluant si cooperarea cu societatea civila, informeaza Gandul.