Harta dezacordurilor din USL. Filialele PSD si PNL mai au doar doua saptamani pentru definitivarea listelor de candidati la locale. In unele judete s-ar putea candida separat. La alegerile locale din iunie, din cauza divergentelor, PSD si PNL ar putea, in cateva judete importante, sa nu candideze sub sigla USL, ci separat. Problemele sunt cauzate fie de dispute personale ale liderilor locali de la PSD si PNL, fie de principiul paritatii pe liste. EVZ a facut un prim inventar al locurilor unde USL nu se naste nici cu forcepsul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce ar putea negocia PDL si USL. Democrat-liberalii vor sa invite Opozitia la dialog prin intermediul premierului Mihai Razvan Ungureanu, dar nu par dispusi sa faca niciun pas inapoi pentru a aduce Opozitia din nou in Parlament. Liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, spun ca vor onora invitatia, dar nu dau niciun semn ca s-ar intoarce in Parlament. Mai mult, Victor Ponta flutura ideea demisiei din Legislativ. "Saptamana viitoare, poate chiar la sfarsitul acestei saptamani, premierul Ungureanu ii invita pe liderii din Opozitie. Si premierul Boc a luat o decizie sa-i invite. Dupa ce discuta cu premierul Ungureanu ii invita la discutii", a fost calendarul anuntat de liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader. Continuarea in Adevarul.

EVZ demonteaza apararea lui Crin Antonescu. Liderul PNL, Crin Antonescu, a sustinut si ieri ca jurnalistii de la "Evenimentul zilei" au dezinformat, ca nu au voie sa faca evaluarea unei case si ca nu respecta nici o regula jurnalistica. Numai ca, liberalul nu a lamurit nici pana astazi cand a incheiat contractul de vanzare-cumparare al casei si cand a semnat antecontractul prin care a platit avansul pentru apartament. Astfel, in timp ce acesta sustine ca EVZ a scris ca si-a achizitionat un imobil de milioane de euro, ziarul nostru publica pe data de 29 februarie urmatoarele informatii, scrie EVZ.

Mai multi constanteni cer viza de flotant in Mehedinti; un primar PDL acuza ca vor vota pentru PSD. Mai multi constanteni au cerut la Serviciul de Evidenta a Persoanei viza de flotant in comuna mehedinteana Salcia pe motiv ca vor lucra la o firma de constructii ce se va infiinta in zona, un primar PDL acuzand ca acestia ar fi fost adusi de un viitor candidat social-democrat la alegerile locale. Potrivit referentului Dragos Rapcea, din cadrul Serviciului public local de evidenta persoanei Garla Mare, de care apartine comuna Salcia, in 29 februarie un numar de 13 cetateni din Constanta au depus actele pentru obtinerea vizei de flotant in comuna Salcia pentru o perioada de un an, informeaza Gandul.

Reteta PDL pentru combaterea somajului: "cumparati carnati de Plescoi". PDL a inceput campania electorala, reinviind un proiect conceput in interiorul partidului in 2010. Primele banere au aparut la Aviatorilor si Universitate. Prin banerele expuse, organizatorii campaniei democrat-liberale incurajeaza cumpararea de produse romanesti. Pe ele apare fotografia unui angajat de la SC Competimex SRL, Nicolae Iancu, iar mesajul PDL Bucuresti este: "Cumpara produse romanesti / Astfel imi voi putea pastra locul de munca". "Numele angajatului si firma sunt pur fictive, dar campania este cat se poate de actuala", a declarat pentru gandul presedinta Organizatiei Oamenilor de Afaceri (OOA) a PDL Bucuresti, Irinel Cristu. Integral in Gandul.

Aura Vasile s-a razgandit iar: a devenit sef la UNPR Bucuresti. Pe langa problemele pe care le au cu desemnarea candidatilor pentru primariile de sector, USL mai primeste o lovitura: deputatul Aura Vasile nu doar ca nu a ramas in PSD, dar a fost aleasa in conducerea UNPR Bucuresti. Reapare intrebarea: urmeaza sa plece din PSD si Marian Vanghelie? "Telenovela" Aura Vasile, dupa cum a numit-o chiar liderul PSD, Victor Ponta, a inceput pe 19 decembrie, cand liderul UNPR Marian Sarbu a anuntat, spre socul social-democratilor, ca PSD si-a pierdut viceliderul de grup. Imediat, suflarea pesedista a asteptat explicatii de la vicepresedintele Marian Vanghelie, apropiat si sef pe linie de organizatie al Aurei Vasile, anunta Romania Libera.