​PSD si PNL au politizat si problema romanilor din Serbia. Un amendament depus de europarlamentarii democrat-liberali privind drepturile minoritatii romane din Serbia a fost respins cu voturile PSD si PNL. Europarlamentarul PDL Cristian Preda i-a acuzat pe colegii sai romani de la grupurile socialist si liberal ca au blocat un amendament depus la raportul referitor la Serbia dezbatut in Parlamentul European (PE). Preda a scris pe blogul sau ca, pe 1 martie, Comisia de Afaceri Externe a PE a votat raportul referitor la Serbia. "Din pacate, comisia a respins un amendament pe care l-am depus impreuna cu colegii Elena Basescu, Monica Macovei, Traian Ungureanu", scrie europarlamentarul PDL. Cristian Preda a explicat ca amendamentul incuraja autoritatile sarbe "sa introduca educatia in limba romana in scolile din nord-estul Serbiei, sa asigure accesul la mijloace de comunicare in limba romana pentru romanii/vlahii din nord-estul Serbiei, sa introduca limba romana in viata publica in orasele si satele in care acestia reprezinta peste 15% din populatie, precum si sa acorde Bisericii Ortodoxe Romane statutul de "biserica traditionala" si sa extinda jurisdictia religioasa a acesteia pe intregul teritoriu al Serbiei", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Flutur despre protestele de la Iasi: Sunt mult mai multi oameni nemultumiti, stim acest lucru. Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a spus, referindu-se la protestele la adresa premierului Ungureanu care au avut loc vineri seara in fata Primariei Iasi ca oamenii au probleme si in alte zone ale tarii, declarandu-se convins ca se vor gasi solutii punctuale, in limita resurselor financiare. Gheorghe Flutur a spus, vineri seara, la iesirea din Primaria Iasi, unde a participat la receptia organizata de autoritatile locale si judetene cu ocazia prezentei in oras a premierului si a membrilor Guvernului, ca oamenii au probleme nu doar la Iasi, ci si la Suceava sau in alte zone ale tarii. "Trebuie s-o spunem franc: nu doar cei care au iesit in strada la Iasi au probleme. Probleme sunt si la Suceava, dar si in alte zone ale tarii. Sunt mult mai multi oameni nemultumiti si noi stim acest lucru. Prin dialogul Guvernului sunt convins ca se vor gasi solutii punctuale, in limita resurselor financiare", a afirmat Flutur. El a spus ca unele revendicari ale oamenilor sunt de competenta autoritatilor locale, insa exista si probleme care pot fi solutionate doar la Bucuresti, anunta Gandul.

Theodor Paleologu: "Presedintele trebuie sa fie un mediator, sa ofere o directie si sa inspire, mai mult decat sa dea ordine". Theodor Paleologu a vorbit despre optimisti si pesimisti si care dintre acestia au mai multe sanse sa ajunga oameni de succes, despre tanara generatie si potentialul pe care il are aceasta, dar si despre cum ar trebui sa "arate" Presedintele Romaniei. Cariere: Ati spus ca sunteti un om negativist. Pot oamenii negativisti sa fie de succes? Majoritatea trainerilor le spun cursantilor ca pentru a ajunge in varf este esential sa gandeasca pozitiv si ca trebuie sa aiba un scop pentru a putea avea realizari. Cum vedeti dvs. aceste aspecte? Theodor Paleologu: Poti sa ai scopuri foarte frumoase si poti sa ai foarte mare vitalitate chiar daca nu esti neaparat un optimist. E o chestie de viziune asupra vietii si pot da exemple de oameni care nu erau neaparat niste mari optimisti, dar care au fost extrem de eficienti in viata si au avut succes, fie ca vorbim de afaceri, de creatie artistica sau de politica. In cazul meu, nu as spune ca sunt chiar un negativist convins, dar nu ma da afara din casa optimismul. Integral pe Cariereonline.ro.

Noua Republica: Nu ne aliem cu PDL, sunt o structura corupta.Vezi planul miscarii pentru reducerea fiscalitatii si combaterea evaziunii. Justitie si curaj, cultura si valori, taxe, bani si economie, traditie si viitor - acestea sunt temele anuntate de Noua Republica pentru adunarea nationala convocata pentru sambata. Surpriza de pe lista invitatilor o constituie Monica Macovei, europarlamentar PDL si fost ministru al Justitiei, fapt care a starnit speculatii referitor la o posibila aliere a miscarii cu PDL sau cu Miscarea Populara, o intiativa girata de PDL si menita sa adune formatiuni de dreapta din tara. Liderul Noii Republici, Mihail Neamtu, neaga insa o apropiere de PDL. "Exclus!", spune el, transant. Neamtu a declarat pentru RL ca Monica Macovei va fi prezenta la reuniunea miscarii "in calitate de reprezentanta a societatii civile", dat fiind mesajul ei puternic impotriva coruptiei. Pe de alta parte, spune Neamtu, Monica Macovei este "o persoana marginalizata de PDL". Liderul Noii Republici precizeaza ca nu a invitat-o pe Macovei in miscarea pe care o conduce pentru ca "nu facem prozelitism politic". Totusi, explica el, Noua Republica accepta sa se asocieze cu personalitati din orice partid, cata vreme acestea au reputatia ca nu sunt corupte. Neamtu il da ca exemplu pe Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI si fost ministru de Finante in guvernul PSD condus de Adrian Nastase. "Am putea colabora si cu Mihai Tanasescu, daca ar dori sa ni se alature, sau cu membri ai altor partide care nu sunt compromisi", scrie Romania Libera.

Vadim si-a gasit nasul la tribunal. Seful PRM a fost prezent la Tribunalul Bucuresti sa raspunda la acuzatiile lui Cezar Catalin Marin, fostului sau consilier, care il acuza pe presedintele PRM ca nu i-a platit salariul intre 2009 si 2011, in total vreo 40.000 de euro. Cu un cojoc cu guler de blanita de miel si ochelari de soare tip musca, semnati Prada, intra in holul Tribunalului Bucuresti Corneliu Vadim Tudor. In jurul sau, o avocata, vreo doi trepadusi personali si mai multi curiosi care s-au deconectat pentru cateva clipe de la procese ca sa-l scaneze de aproape pe liderul Partidului Romania Mare. Se aprind camerele, se deschid microfoanele. Jurnalistii iau o pauza de la procesele grele aflate pe rolul Tribunalului. E liniste, in cateva clipe vorbeste Vadim. "Stai sa-l vezi pe asta ce baga acuma", se hlizeste un mustacios langa prietenul sau, un vlajgan chelios. La etajul 1, sta lumea ca la spectacol, cu coatele pe balustrada. Vadim Tudor vorbeste tare sa se auda la televizor si in toata cladirea Tribunalului, anunta EVZ.

Oltean nu vrea Miscarea Populara. "Nu am crezut si nu cred in Miscarea Populara ca o constructie politica pentru alegerile din 2012". Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca personal crede ca PDL trebuie sa candideze la alegerile locale cu denumirea si simbolurile pe care le are, si nu sub cupola Miscarii Populare, a carei constituire nu o vede oportuna anul acesta. Ioan Oltean a fost intrebat ce punct de vedere are fata de constituirea Miscarii Populare. "Personal, nu am crezut si nu cred in Miscarea Populara ca o constructie politica pentru alegerile din 2012. Probabil ca in sedinta noastra de duminica (a Colegiului Director al PDL - n.r) vom pune capat, intr-un fel sau altul, acestui proiect politic care a iesit in opinia publica, in mass-media, fara ca PDL sa aiba o constructie proprie in aceasta privinta. Eu cred ca PDL trebuie sa se prezinte la alegerile din 2012, cu denumirea pe care o are, cu sigla pe care o are, cu culoarea pe care o are fiindca nu am facut absolut nimic care sa ne determine in momentul acesta sa avem retineri fata de insemnele PDL", a declarat Ioan Oltean, informeaza Gandul.