Milionarul de la PSD, primul la casierie. Este un om de afaceri, milionar si pensionar. Pe langa indemnizatia de parlamentar de peste 4.000 de lei lunar, mai ridica si o pensie de peste aproximativ 4.000 de lei. Deputatul Gheorghe Antochi are 70 de ani, este actionar la noua firme printre care si gigantul alimentar SC Agricola S.A Bacau. Anul trecut si-a cumparat o casa in Capitala. Locuinta are o suprafata de 153 mp. Mai detine una de 310 mp in Voluntari, Ilfov, informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ion Iliescu - 82 de ani. Ne-a infrant? Ion Iliescu a implinit 82 de primaveri (e unitatea de masura preferata a domniei sale), iar de pe blogul pe care-l tine deja de patru ani si jumatate aflam ca numai ce se apucase sa-si faca bilantul anual ca l-au si izbit dilemele: Prima: "Nu stiu daca am facut istorie, dar sigur am reusit sa las ceva in istoria Romaniei: reconstructia ei democratica si, impreuna cu aceia care au crezut in acest tel al Romaniei, ancorarea ei in spatiul civilizational occidental." A doua: "Departe de mine gandul ca as fi fost un om providential. Am fost doar un om care si-a asumat niste responsabilitati, intr-un moment greu pentru tara." Integral in Romania Libera.

Ce fel de alianta vor negocia PDL si UNPR. Cu alegerile locale batand la usa, liderii PDL si cei ai UNPR se aseaza la masa negocierii. Vor pune pe hartie prevederile unui Protocol de colaborare electorala locala. "Acolo unde UNPR are primari in functie, acestia urmeaza sa se bucure de sustinerea PDL si acolo unde sunt primari democrat-liberali vor fi sustinuti de progresisti", a anuntat ieri purtatorul de cuvant al PDL. Potrivit unor surse din PDL, democrat-liberalii si progresistii au mai stabilit ca in localitatile unde PDL va castiga functia de primar, UNPR sa o detina pe cea de viceprimar si invers. De asemenea, la intalnirea de astazi, democrat-liberalii le vor propune progresistilor sa mearga pe liste comune ca in cazul consilierilor locali, relateaza EVZ.

Lideri importanti din PDL au respins alianta electorala cu UNPR. Decizia Colegiului Director al PDL de a nu incheia decat aliante judetene pentru alegerile locale de anul acesta, eventual cu UNPR, a starnit nemultumiri puternice printre cativa dintre liderii partidului. Fostul ministru Radu Berceanu a amenintat ca isi da demisia din toate functiile de conducere din Partidul Democrat Liberal, daca Antonie Solomon, in prezent membru UNPR, va fi impus drept candidat pentru Primarie in Craiova din partea celor doua formatiuni. Presedintele PDL Buzau, Cezar Preda, a declarat ca hotararea de a se permite libertatea in stabilirea intelegerilor electorale mai mult incurca decat lamureste, scrie Romania Libera.

Banicioiu si Negoita explica relatiile cu minorele: "Am facut sex ca barbati liberi". Scandalul "Sex cu fotomodele" a explodat dupa arestarea unor proxeneti locali care, sub paravanul unei agentii de fotomodele, "promovau" tinere, unele minore, care treceau, de multe ori, prin patul unor oameni de afaceri, politicieni sau artisti. Ioana Simona Dancus, martor in dosarul "Sex cu fotomodele" si membru PSD, a povestit procurorilor despre relatiile sale cu Robert Negoita, Nicolae Banicioiu si Adrian Enache. Potrivit martorului, ar fi intretinut relatii sexuale cu toti trei, dar a primit bani doar de la Robert Negoita. Continuarea in EVZ.