Teodor Baconschi: "Mi-a scapat logica schimbarii mele din guvern". Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, nu a inteles de ce premierul Emil Boc l-a demis anticipat, din moment ce planuia sa plece din guvern impreuna cu toti democrat-liberalii. De cand nu mai e ministru de Externe, Teodor Baconschi s-a dedicat vietii de partid. Merge in teritoriu, unde participa la actiunile PDL. Pare ca a trecut peste dezamagirea demiterii sale din guvern. "Mergem mai departe", este moto-ul sau. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

UDMR negociaza cu PDL cu demisiile pe masa. Marko Bela ameninta ca pleaca din Guvern. UDMR negociaza cu PDL cu demisiile pe masa infiintarea Facultatii de Medicina in limba maghiara la Targu Mures. Dupa amenintarile vicepremierului Marko Bela ca demisioneaza daca guvernul nu va aproba o hotarare pentru rezolvarea situatiei, Uniunea a dat astazi un ultimatum democrat-liberalilor ca pana saptamana viitoare documentul sa ajunga pe masa premierului Ungureanu, in caz contrar UDMR reconsiderandu-si pozitia fata de colaborarea cu PDL. Primul care si-a anuntat demisia in cazul in care situatia nu se va rezolva este fostul presedinte al Uniunii, vicepremierul Marko Bela. "Asteptam decizia PDL. PDL a cerut un ragaz pentru o consultare in partid. Noi am spus ca saptamana viitoare, marti, la sedinta de guvern trebuie sa intre hotararea de guvern ca sa putem continua mai departe acest drum impreuna. Presedintele Boc a promis ca se va consulta in partid", a declarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor, la finalul seditei de marti a Coalitiei, anunta Gandul.

Arafat ii zdrobeste pe politicieni in sondaje. Raed Arafat are o cota de incredere de 76,1%, potrivit barometrului "Adevarul", realizat de IMAS in luna februarie. In comparatie, cel mai bine cotat dintre liderii politici, Victor Ponta, are doar 23,7%. Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, este cel mai popular personaj public din Romania ultimilor ani. Potrivit sondajului realizat de IMAS la comanda ziarului "Adevarul" in luna februarie, 76,1% dintre cei intervievati au incredere in Raed Arafat. Cu acest scor, el ii depaseste cu mult pe liderii politici masurati de IMAS in ultimii doi ani. Pragul maxim de incredere fusese atins de Traian Basescu in ianuarie 2010, cand seful statului intrunea 38,8% din aprecierile pozitive ale romanilor. Scorul de astazi al lui Arafat este aproximativ egal cu rezultatele insumate ale principalilor lideri politici. Presedintele Traian Basescu, premierul Mihai Razvan Ungureanu, liderul PSD, Victor Ponta, si cel al PNL, Crin Antonescu, au impreuna 78,2% - putin peste rezultatul lui Arafat, informeaza Adevarul.

Dan Sova si traducatorul sau, Victor Ponta. Noul purtator de cuvant al PSD face gafe in serie, fapt care il sileste pe Ponta sa stea sa explice declaratiile acestuia. De trei zile-ncoace, numai gafe face. Numit de o saptamana purtator de cuvant al PSD, Dan Sova s-a facut imediat remarcat prin declaratiile sale. Ca urmare, Victor Ponta s-a trezit cu o insarcinare suplimentara: aceea de a explica afirmatiile purtatorului de cuvant al propriului partid. Invitat la o emisiune televizata, luni seara, Sova a facut declaratii de natura sa minimalizeze Holocaustul din Romania, mai precis implicarea armatei romane in Pogromul de la Iasi. "Nu s-a petrecut niciodata in Romania ce se spunea ca s-ar fi petrecut. Nu au fost ucisi evreii. Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca, de soldatii din armata germana", a spus el. Afirmatia a provocat protestele Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania, care i-a atras atentia senatorului PSD ca negarea Holocaustului este pedepsita prin lege. Sanctiunile legale prevad intre 6 luni si cinci ani de inchisoare sau amenda penala, scrie EVZ.

Schimb de replici la Camera despre chiul. Solomon: "Unde este Udrea, Oltean, Sever Voinescu? Chiuliti in continuare. Anastase: "Va rog sa nu evaluati tocmai dumneavoastra chiulul". Camera Deputatilor a amanat, marti, sedinta de vot final, la propunerea liderului PDL Mircea Toader care a spus ca deputatii sunt la intalniri in grupurile parlamentare, ceea a generat un schimb de replici intre Adrian Solomon (PSD) si Roberta Anastase (PDL) pe tema chiulului parlamentar. Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a spus ca solicita amanarea sedintei de vot final deoarece sunt "colegi in intalniri la grupurile parlamentare si in alte activitati". In replica, deputatul PSD Adrian Solomon a spus: "Despre care grupuri vorbim, pentru ca sunteti doar doua? Probabil in grupurile de prietenie care sunt ale celor care lipsesc si sunt platiti, fata de cei care sunt in protest parlamentar si nu sunt platiti, pe buna dreptate". "Va intreb: Unde este doamna Udrea? Unde este domnul Oltean? Unde este domnul Server Voinescu Cotoi?", a spus Solomon, adaugand ca nu crede ca exista o explicatie pentru cei care au semnat prezenta si nu sunt in sala de sedinte. "Chiuliti in continuare", a adaugat Solomon, anunta Gandul.

Sebastian Lazaroiu: "N-a fost o vara usoara". Aceasta este scurta poveste a unui mandat fara regrete la Ministerul Muncii, de-o vara, al fostului consilier prezidential. Inainte de a fi numit, Lazaroiu avusese cea mai frumoasa luna din viata sa. Sebastian Lazaroiu, sociolog si politolog, a fost cinci ani consilier prezidential, sef al Departamentului de Planificare si Analiza Politica de la Cotroceni. A plecat de-acolo la 1 mai 2011, dupa un acord al partilor, cu cinci saci de lucruri personale. Stia ca, daca vine la Cotroceni, nu va pleca repede. A plecat totusi. E si un semn aici: de Ziua Muncii, intr-o vineri, Sebastian Lazaroiu devenea liber in relatia contractuala cu Traian Basescu, pentru ca in iunie, tot intr-o vineri, sa accepte portofoliul de la Ministerul Muncii. A fost cea mai frumoasa luna din viata sa, informeaza Adevarul.