Oana Niculescu-Mizil: "Toti ma vor". La o saptamana de la vestea ca va fi inlocuita de la sefia PSD Calarasi, Oana Mizil a demisionat din PSD. Deputata Oana Niculescu-Mizil-Stefanescu Tohme a anuntat ieri ca a demisionat din PSD. Ea spune ca nu s-a decis catre ce partid se va indrepta, parlamentara precizand ca a primit oferte de la "toate formatiunile in afara de USL". Chiar si de la PDL, a afirmat intr-un interviu in exclusivitate pentru "Evenimentul zilei". Pe surse, Oana Mizil ar negocia cu UNPR, dar ar fi curtata si de Partidul Poporului. Ea si-a motivat plecarea din PSD prin faptul ca acest partid nu mai face politica pentru oamenii obisnuiti, ci pentru interese de grup, financiare sau personale. Oana Mizil a sustinut ca a fost "mazilita", desi a fost un "soldat ascultator", din cauza faptului ca s-a impotrivit USL-ului in Calarasi. In interviul dat ziarului nostru, Oana Mizil declara, insa, ca tocmai fusese de acord sa se mearga pe liste comune, dar cu candidati unici, la alegerile locale din judetul Calarasi, impreuna cu PNL, integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Liderul PSD Diaspora sustine ca a fost agresat si amenintat cu moartea de varul lui William Branza, membru PDL Spania. Deputatul Cristian Rizea sustine ca a fost amenintat cu moartea de catre Daniel Ionita, membru PDL Spania - organizatia Castellon si var al deputatului PDL William Brinza -, in cadrul conferintei "Sanse egale pentru o Europa unita" ce are loc la Madrid. "In timp ce a luat cuvantul la conferinta, total neadecvat temei intalnirii, domnul Ionita a mentionat cum ca eu am dezvaluit public acum un an de zile la o emisiune TV, ca el si varul lui au desfasurat afaceri ilegale cu Posta Romana din Castellon. Impins probabil de niste nervi greu de controlat, a urmarit exact momentul cand am ramas singur - lucru usor de observat pe camerele de supraveghere ale hotelului unde a avut loc conferinta - Daniel Ionita, impreuna cu inca un individ, m-a agresat verbal, apoi m-a impins si brutalizat, ca mai apoi sa ma ameninte cu moartea daca mai mentionez vreodata de afacerile lor - ale sale si ale varului William Brinza - in mod public", a declarat Rizea, potrivit unui comunicat remis, duminica, anunta Gandul.

Razboiul afiselor din Capitala. PDL a impanzit Capitala cu afisele cu pozele liderilor USL aflati in greva parlamentara. Sorin Oprescu a decis sa le dea jos, avertizand ca nu suntem in campanie electorala. PDL Bucuresti a declansat, in ultimele saptamani, o campanie negativa la adresa grevei parlamentare a USL. In sectoarele conduse de primari PDL si UNPR au fost instalate bannere dedicate liderilor Opozitiei care boicoteaza Legislativul. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ca va bloca actiunea, invocand incalcarea legii de catre PDL. Afisele anti-Opozitie au fost montate in intersectii, in apropierea semafoarelor, a gurilor de metrou si a trecerilor de pietoni. Portretele grevistilor au fost, de asemenea, instalate pe blocuri, informeaza Adevarul.

Cum a fost jucata politic cartea salariilor bugetarilor. Simetric cu momentul 6 mai 2010, cand a anuntat de la Palatul Cotroceni, taierea salariilor si a pensiilor (acestea din urma, fiind salvate apoi de Curtea Constitutionala), presedintele Traian Basescu a iesit acum pentru a anunta reintregirea salariilor bugetarilor, de la 1 iunie. Anuntul vine la capatul unui lung sir de balbaieli si contradictii in declaratii, atat din partea puterii, cat si a opozitiei. Despre majorarea salariilor, astfel incat angajatii la stat sa ajunga la nivelul de dinaintea taierii cu 25%, a inceput sa se vorbeasca inca din mai anul trecut. La inceput, au fost declaratii razlete. Ele s-au intetit apoi, spre sfarsitul anului, adica o data cu apropierea intrarii in anul electoral. De fiecare data insa, presedintele Traian Basescu a temperat optimismul si entuziasmul politicienilor, spunand ca nu este momentul sa se vorbeasca despre mariri "pentru ca nu se stie ce se intampla" (noiembrie 2011), scrie Romania Libera.

Calcule la PNL. 10 zone cu negocieri esuate pe candidaturi: Harta judetelor cu probleme in USL! Negocieri cu noduri in cadrul Uniunii Social Liberale. Cel putin 10 judete au fost identificate de catre conducerea liberala, la ultima sedinta in Biroul Politic Central, ca intampinand probleme grave in incheierea negocierilor pe candidaturile comune la viitoarele alegeri locale. Potrivit unor surse liberale, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig le-a comunicat colegilor ca a primit reclamatii si nemultumiri din partea reprezentantilorfilialelor din circa 10 judete si ca nu vede cum va putea fi respectat termenul de 15 martie pentru finalizarea listelor cu candidati la nivel national. De altfel, potrivit surselor citate, o buna parte din liberalii nemultumiti din teritoriu au tot facut, in ultimele doua saptamani, o serie de diligente la Bucuresti pentru a cere medierea liderilor de la centru in fata pretentiilor partenerilor din PSD. Inafara de situatia arhicunoscuta de la Buzau, acolo unde social-democratii nu au renuntat la candidatura pentru sefia Consiliului Judetean, obstacole serioase au aparut in alte judete cu privire la raportul de negociat in cazul posturilor de consilieri locali si judeteni. Totodata, o serie de municipii din esalonul doi sunt inca in disputa intre reprezentantii celor doua partide, dar si cu aliatii din PC, anunta EVZ.

Ce crede presedintele Basescu despre sansele PDL de a-l invinge pe Sorin Oprescu. Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, ca in acest moment primarul Capitalei, Sorin Oprescu, "este foarte greu de batut" in alegeri, el adaugand insa ca, indiferent de acest lucru, "in politica trebuie sa ai candidati". Intrebat daca PDL are un candidat care sa il poata invinge pe Sorin Oprescu, presedintele a spus: "Nu. Eu cred ca in momentul de fata Sorin Oprescu e foarte greu de batut". Seful statului a adaugat insa ca, indiferent de aceasta situatie, trebuie propusi candidati. "Trebuie sa joci ca asta e politica. In politica, trebuie sa ai candidati", a spus el, informeaza Gandul.