Udrea: N-am finantat constructori care sa-mi sponsorizeze raliuri, cum a fost cazul Ponta-Umbrarescu. Liderul PDL Elena Udrea a declarat, luni, ca ea nu a finantat, ca ministru, constructori care sa ii sponsorizeze raliuri la Monte Carlo, ea mentionand ca asa s-a intalmplat "in cazul domnului Ponta cu domnul Umbrarescu". "Domnul Ponta are obsesia mea, si in general se bate cu femeile, observ ca tintele principale sunt eu si doamna Anastase", a spus Udrea la Realitatea TV. Intrebata despre unele declaratii ale lui Victor Ponta, care a spus ca Elena Udrea ar conduce UNPR, liderul PDL a raspuns: "Domnul Ponta uita ca domnul Oprea este nasul copilului lui, nu nasul copilului meu. Deci cred ca relatiile sunt mai apropiate..." Udrea a tinut insa sa precizeze ca UNPR este si a fost un partener loial pentru PDL, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Raspunsul lui Antonescu la oferta lui Basescu de guvern PDL-PNL: "Si necajitul ala din strada intelege, ba, n-am marunt, lasa-ma". Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca se "simte jignit" cand este intrebat despre formarea unui guvern PNL - PDL dupa alegerile parlamentare. "Eu chiar ma simt jignit in momentul in care am raspuns o data, de doua ori, de trei ori, de cincisprezece ori, ca nu este pentru prima data cand a spus domnul Basescu ca ar putea sa faca un guvern cu PNL. A cata oara auziti asta?", a replicat Antonescu cand a fost intrebat despre formula propusa de Traian Basescu privind un guvern PNL - PDL dupa alegerile parlamentare. Liberalul a spus ca toti liderii USL au repetat ca exclud aceasta varianta si ca nu vrea "sa fie o moara stricata care sa repete acelasi lucru", anunta Gandul.

Cum au ingropat democrat-liberalii revizuirea Constitutiei ceruta de Traian Basescu.Pe cine mai da acum vina PDL? "Vrem sa revizuim cat mai repede Constitutia, vrem sa respectam vointa poporului si sa reducem numarul de parlamentari", este refrenul PDL de aproape doi ani de zile. In realitate, democrat-liberalii au dovedit la fel de putin interes pe acest subiect precum cei de la UDMR sau din opozitie. Presedintele Traian Basescu se declara nemultumit de modul in care a fost blocata in Parlament discutia pe tema revizuirii Constitutiei si ii avertizeaza pe democrat-liberali ca nu mai pot invoca drept scuza, de acum inainte, neparticiparea opozitiei la discutii. "Decizia Curtii Constitutionale (cea de saptamana trecuta, privind investirea Guvernului Ungureanu - n.r.) spune foarte clar ca pot lucra daca nu se prezinta opozitia si acela e cvorumul de lucru. Pot sa vina pana la plen cu propunerea de revizuire a Constitutiei. Dar daca n-o vor face, in mine nu vor avea un prieten", a precizat seful statului in interviul acordat "Evenimentului Zilei". Intelegem din mesajul presedintelui ca democrat-liberalii au invocat, drept scuza pentru tergiversarea discutiilor, neparticiparea reprezentantilor opozitiei. Or, acest lucru sta in picioare doar partial, in conditiile in care, inca de la bun inceput, nici pedelistii nu au fost prea incantati de revizuirea Legii fundamentale in sensul reducerii numarului de parlamentari si a restrangerii imunitatii parlamentare, informeaza Romania Libera.

Ce i-a urat Victor Ponta demisionarei Oana Mizil la plecarea din PSD. Presedintele PSD, Victor Ponta i-a urat succes demisionarei Oanei Mizil pe "noul drum politic" si si-a exprimat regretul fata de plecarea ei din partid. "Doamna Oana Mizil a pasit pe un nou drum politic, nu pot decat sa-mi exprim regretul si sa-i urez success", a spus liderul PSD. El a precizat ca nu a discutat cu aceasta inainte de plecarea din PSD, dar a mentionat ca anuntul facut de Oana Mizil "nu a reprezentat chiar o surpriza". Victor Ponta a mai spus ca nu a discutat acest subiect nici cu Marian Vanghelie, presedinte executiv al PSD Bucuresti. Deputatul Oana Niculescu-Mizil si-a anuntat duminica demisia din PSD, dupa ce a fost schimbata de la sefia organizatiei de Calarasi a partidului. Ea a acuzat faptul ca filiala de Calarasi a fost vanduta PNL-ului de catre liderul Victor Ponta si secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, scrie EVZ.

Hotararile pentru alegerile locale, inaintate Guvernului cu propunerea de organizare la 10 iunie. Proiectele de hotarari care reglementeaza desfasurarea alegerilor locale din acest an au fost inregistrate la Guvern, cu propunerea ca primul tur de scrutin sa fie organizat la 10 iunie 2012, documentele urmand sa mai fie discutate si in sedinta de marti a Executivului, inaintea unei decizii finale. "Documentele care reglementeaza alegerile locale au fost inaintate Guvernului cu propunerea ca primul tur de scrutin sa fie organizat la 10 iunie. Aprobarea va fi data in sedinta de marti a Guvernului", au declarat surse oficiale. Executivul va stabili, marti, si totalul cheltuielilor pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor locale, anunta Gandul.