Parlament: Locul unde nu s-a votat nimic de la inceputul lunii. Parlamentul Romaniei a inregistrat un nou record trist: nicio lege votata de la inceputul acestei luni. Greva Opozitiei si unele tensiuni din cadrul coalitiei majoritare au facut ca nici la Senat, nici la Camera, sa nu mai aiba loc, in ultimele doua saptamani, vreo sesiune de vot final. Ca urmare, cu exceptia legilor carora le expira termenul si trec de la o Camera la alta prin adoptare tacita, procesul legislativ este inexistent, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Antonescu: Actuala putere da tarcoale PNL si PSD, in speranta ca unul dintre aceste partide va trada. Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Ploiesti, cum comenteaza afirmatia prim-vicepresedintelui PDL Teodor Baconschi care a spus ca are incredere ca lideri puternici si cu experienta din PNL "se vor elibera", Crin Antonescu a catalogat drept "jenanta" atitudinea PDL care "da tarcoale" celor doua mari formatiuni din USL, in speranta ca una dintre ele "va trada", informeaza Adevarul.

Becali si Vadim Tudor, de la "planeta maimutelor curentate" la "camarazi" in alegeri. Evolutia unei relatii cu nabadai! De la dragoste la ura si injurii si din nou la declaratii de dragoste electorala. Relatia politica dintre liderii PRM si PNG, C.V. Tudor si Gigi Becali poate fi asemuita cu cea a doi indragostiti coplesiti de fiorul alegerilor. Cei doi politicieni au facut uneori deliciul presei trecand de declaratiile pline de caramederie la cuvinte grele si invenctive aruncate cu patos la fileu. Timpul si mai ales interesul si nevoia de supravietuire politica i-au adus pe cei doi lideri din nou in aceeasi barca si la atitudini mult mai cordiale. Integral in EVZ.

Antonescu spune ca parlamentarii USL nu vor participa la dezbaterile modificarii Constitutiei. Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat, vineri, la Ploiesti, ca parlamentarii USL nu vor participa la dezbaterile pe tema modificarii Constitutiei. Crin Antonescu a declarat, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari, ca parlamentarii USL nu vor lua parte la dezbaterile pe tema modificarii Constitutiei. El a aratat ca "e suficienta o lege pentru reducerea numarului de parlamentari", precizand ca daca reprezentantii puterii sunt dispusi ca aceasta lege sa fie dezbatuta si adoptata, parlamentarii opozitiei vor participa la dezbateri, anunta Gandul.

Baconschi: Prigoana seamana cu Oprescu, PDL ar trebui sa caute alte variante pentru Primaria Capitalei. "Logica mea e urmatoarea: in cazul ca Sorin Oprescu nu poate fi batut, ar trebui sa avem un candidat care sa nu-i semene lui Sorin Oprescu si care sa reprezinte Bucurestiul activ economic, Bucurestiul companiilor multinationale, Bucurestiul educat, Bucurestiul care vrea o politica edilitara si urbanistica in sfarsit coerenta, nu proiecte futuriste, autostrazi suspendate sau alte stadioane care costa de patru-cinci ori cat ar fi fost cazul sa coste", a spus fostul ministru de Externe la RFI Romania. Continuarea in EVZ.

Presedintele Timofti si lumina de la Bruxelles. Cu independentul Nicolae Timofti, seful Consiliului Superior al Magistraturii, Alianta pentru Integrare Europeana (AIE), aflata la guvernare, a reusit, in sfarsit, sa obtina 62 de voturi in Parlament, cu unul mai mult decat ii erau necesare pentru alegerea sefului statului. Pentru ca tentativele anterioare ale deputatilor de a cadea de acord asupra sustinerii unui candidat au esuat, Moldova a avut trei presedinti interimari, Mihai Ghimpu, Vlad Filat si Marian Lupu, scrie EVZ.