Mahmureala politica a lui Ponta a tinut 5 zile. Presedintele PSD, Victor Ponta, si-a amintit, abia dupa cinci zile de la declaratiile publice facute de Traian Basescu, cum au decurs consultarile din 6 februarie, in care presedintele i-a propus sa preia functia de premier. Joi, la o luna si jumatate dupa acest moment, Ponta a publicat, pe blogul personal, un text in care povesteste discutia cu Basescu in cele mai mici detalii, ca si cum ar fi fost rezultatul unei sedinte de hipnoza, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Povestea fugarului Boldea - de la tanara speranta in politica la urmarit international. "Imperiul Boldea" din Galati a fost construit printr-un lung sir de controverse. Artizanul acestei constructii este Mihail Boldea, care a facut astfel incat sa atraga tot timpul diverse scandaluri in zona publica si sa amestece afacerile de familie cu cele publice si chiar institutionale. Dincolo de faptele care au atras atentia procurorilor, exista cateva episoade care il au ca personaj central pe Mihail Boldea si care au fost consemnate de-a lungul timpului. Mihail Boldea are 36 de ani si provine dintr-o familie obisnuita, mama fiind profesoara la un liceu din Galati, iar tatal sau muncitor la combinat. Continuarea in Gandul.

Mentorii politici ai lui Boldea: parlamentarii Mircea Toader si Marius Necula. Deputatul Mihail Boldea, de profesie avocat, este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat si inselaciune. "Adevarul" prezinta parcursul sinuos al lui Boldea in politica romaneasca. Afacerile dubioase in care era implicat de mai multi ani au taiat elanul unei posibile propulsari pe cele mai inalte culmi ale politicii. Mihail Boldea s-a inscris in PD Galati (actualul PDL) in anul 2003, cand avea 27 de ani, informeaza Adevarul.

Cristoiu contra Cristoiu: PDL - intre fecioara paguboasa si curva castigatoare. "In lipsa de altceva mai bun te culci si cu nevasta-sa" - suna o invatatura frantuzeasca tot mai goala de continut azi, cand amorul liber cunoaste un avant extraordinar. In lipsa de altceva mai bun, voi scrie si eu ca zvonul potrivit caruia Silviu Prigoana va fi candidatul PDL si, prin asta, candidatul Aliantei pentru noul Bucuresti, dintre PDL si UNPR, a tulburat apele in partid. De fapt, ca sa fim exacti, nu in intregul partid, ci doar intr-o particica a acestuia, intr-un coltisor, ocupat de ceea ce s-ar putea numi Secta talibanilor din PDL. Integral in EVZ.

De unde apar "gaurile" din legislatia romaneasca. Cazul deputatului Mihail Boldea a nascut discutii despre "gaurile" existente in diferite legi si despre cat de utila le-ar fi magistratilor multdiscutata Lege a confiscarii extinse a averilor. Pentru a intelege cum ajunge Romania in astfel de cazuri, este utila o radiografie a situatiei Parlamentului, a felului in care sunt discutate legile si, mai ales, cum sunt ele tergiversate in mod convenabil. Aproape ca ne-am obisnuit ca pe ordinea de zi a celor doua Camere sa existe zeci, chiar si peste o suta de proiecte. Multe din ele sunt adoptate pe banda rulanta, fara nici un fel de dezbatere in plen, iar majoritatea senatorilor sau deputatilor nici macar nu citesc proiectul de lege sau, macar, raportul intocmit de comisia de specialitate, relateaza Romania Libera.

Securism de grota. ''Securism dupa comunism'' se numeste articolul pe care l-am publicat in mai 2005, in Gandul. Prin persoana lui Traian Basescu, Securitatea isi lua revansa la 15 ani de la infrangerea ei de catre activistii PCR. Nu detin date in legatura cu raporturile lui Basescu T. cu Securitatea. Dar de 7 ani incoace traiesc intr-o Romanie condusa dupa cele mai clare naravuri, reflexe, trucuri, diversiuni si subversiuni securiste. Integral in Gandul.