Cine l-a trimis pe Frunzaverde in USL: Basescu sau frica de DNA. Ayatollahul de Caras Severin nu avea nici un motiv serios sa-si abandoneze partidul, de aceea plecarea lui poate fi interpretata mai degraba ca o tactica, fie de aparare si de construire a unui alibi, in cazul in care intr-adevar ii este frica de procurorii DNA, care ar fi putut sa ceara punerea lui sub urmarire daca este suspect de fapte de coruptie, fie pentru a deveni calul troian din USL, care sa refaca alianta de dreapta pe care si-o doreste presedintele. Continuarea in Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Frunzaverde: Explicatia unei demisii neasteptate. Plafonarea carierei politice, lipsa de incredere in actuala conducere si abandonarea Miscarii Populare sunt cateva dintre cauzele plecarii acestuia la PNL. Demisia lui Sorin Frunzaverde din PDL a luat prin surprindere pe toata lumea. EVZ a analizat posibilele motivatii de ordin politic care l-au de terminat pe prim-vicepresedintele PDL sa faca acest pas. Cateva dintre acestea au fost, de altfel, explicate chiar de Frunzaverde ieri. Presedintele CJ Caras-Severin a acuzat si totale a administratiei locale. Si in ultimii doi ani ai mandatului Vacaroiu exercitiul bugetar a fost mai descentralizat decat acum, relateaza EVZ.

Cine vrea sa il compromita pe Ungureanu? In nesfarsita lor intelepciune politica si dand dovada de curaj si integritate morala nesimtita, liderii PDL au profitat de lipsa lui Traian Basescu din tara si au dat fuga la Palatul Victoria ca sa-i bata cu pumnul in masa premierului Ungureanu pentru bani. Tipic pentru politica romaneasca. Atipic a fost refuzul premierului. Argumentul Sulfinei Barbu ca primarii PDL au proiecte in derulare care trebuie finalizate nu tine. Ce proiecte? Mai multe parcuri la sate, ca sa se plimbe vacile pe alei in drum spre si dinspre pascut? Integral in Romania Libera.

Atanasiu: PNL e de acord sa modifice Constitutia, dar nu in interesul locatarului de la Cotroceni. Presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax ca liberalii sunt dispusi sa discute despre modificarea Constitutiei doar dupa alegerile parlamentare si sunt de acord sa faca modificari "in interesul cetateanului, nu al locatarului de la Cotroceni". "Noi am spus-o foarte clar si cred ca domnul Boc a fost surd pe vremea cand era prim-ministru daca nu a auzit, ca noi consideram ca trebuie modificata Constitutia, dar actuala configuratie parlamentara nu permite o modificare in interesul cetateanului, ci doar in interesul domnului cetatean de la Cotroceni, care detine majoritatea voturilor in Parlament", a spus Atanasiu citat Gandul.

Aripa Blaga zgaltaie scaunul lui Boc. Tensiuni in PDL dupa ce prim-vicepresedintele Sorin Frunzaverde a trecut la PNL. Presedintele Emil Boc se confrunta cu mai multe probleme. Partidul a pierdut un lider din prima linie, accentuand criza de imagine a PDL, formatiune cotata cu 18% in sondajele de opinie. Mai mult, in prag de alegeri, democrat-liberalii pot renunta la orice sperante de a obtine un rezultat bun in Caras-Severin, unde Frunzaverde este presedinte al Consiliului Judetean, scrie Adevarul.

Agonia partidului-pisica. Daca plecarea prim-vicepresedintelui Frunzaverde de la PDL la PNL o comparam cu plecarea lui Rudolf Hess, prim-adjunctul de partid al lui Adolf Hitler, in Anglia, in mai 1941, replica flasnetarului Boc aminteste de retorica staffului hitlerist din primavara lui 1945, cand aliatii erau la portile Berlinului: ne retragem elastic, pe pozitii dinainte stabilite, adormim vigilenta dusmanului si apoi il vom lovi napraznic cu arma secreta a Fuhrerului. Pana atunci, toti tradatorii vor fi executati pe loc. Integral in Gandul.

Cine il urmeaza pe "Ayatollahul" Frunzaverde? Sorin Frunzaverde a invocat lipsa descentralizarii si "statul politienesc" drept motive pentru trecerea sa de la PDL la USL si a afirmat ca i-ar placea sa refaca dreapta alaturi de Crin Antonescu. Frunzaverde le-a transmis in acest fel pedelistilor ca daca il vor urma, nu numai ca isi vor salva pielea dar chiar le va fi mai bine dupa ce politica romaneasca va reveni la situatia din perioada pre-Basescu. In decembrie 2007, Sorin Frunzaverde a denuntat fuziunea dintre Partidul Democrat si Partidul Liberal-Democrat drept un "melanj penibil'' dintre doctrina crestin-democrata si cea liberala, el militand pentru puritate doctrinara in sensul asumarii integrale a crestin-democratiei, informeaza Romania Libera.