Nicusor Dan: 100 de minciuni sau promisiuni neonorate ale lui Sorin Oprescu. Nicusor Dan trage un semnal de alarma in legatura cu Sorin Oprescu. El candideaza pentru functia de primar general. Sta cu chirie. A lasat un salariu mare, in Franta, unde isi luase doctoratul in matematica pentru niste idealuri. Deocamdata legate de Bucuresti. Nicusor Dan a vorbit, intr-un interviu acordat EVZ, despre nelegiuirile primarului Sorin Oprescu. EVZ: Va rugam sa va prezentati Nicusor Dan: M-am nascut in Fagaras. In 1987 si 1988 am castigat Olimpiada internationala de matematica. In anul 1989 am venit la Facultatea de matematica din Bucuresti. Am stat trei ani. In 1998 mi-am luat un doctorat in matematica la Paris dupa care m-am intors in Romania . Din 2000 pana in 2006 am fost directorul executiv al unei scoli universitare careia i-am pus bazele impreuna cu un grup in anul 2000, Scoala Normala Superioara Bucuresti, o unitate de invatamant de elita care sa tina in Romania studenti exceptionali de la stiinte exacte. Din anul 2008 sunt presedintele Fundatiei "Salvati Bucurestiul". Cele mai mari succese au fost modificarea legii urbanismului in 2009, ca sa nu se mai permita in cartiere blocuri cu prea multe etaje. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ponta: Mi s-au alaturat, in echipa economica, Daianu si Voinea; Bogdan Teodorescu - la comunicare. Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca in echipa cu care lucreaza ca posibil candidat USL la functia de premier au intrat Daniel Daianu si Liviu Voinea, iar Bogdan Teodorecu se ocupa de echipa de comunicare. Victor Ponta a anuntat ca in echipa economica cu care lucreaza ca posibil candidat USL la functia de premier au intrat Daniel Daianu si Liviu Voinea. "In echipa economica la care lucrez alaturi de domnul Daniel Constantin ni s-au alaturat domnii Daniel Daianu si Liviu Voinea", a spus Ponta. El a spus ca in echipa de comunicare a intrat Bogdan Teodorescu, anunta Gandul.

Cazul Andreica: Martorii arata catre Ioan Oltean. Un martor audiat de procurorii DNA in dosarul secretarului de stat Ioan Andreica le-a spus procurorilor ca deputatul PDL Ioan Oltean s-ar fi implicat in rezolvarea anumitor litigii generate de licitatiile publice de la Bistrita. Ancheta DNA in dosarul fostului secretar de stat de la Ministerul Transporturilor si cel al Dezvoltarii Regionale se apropie de secretarul general al PDL, Ioan Oltean. Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa decida marti daca Ioan Andreica, soferul acestuia, Adrian Palade, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasa-ud, Liviu Rusu, afaceristii Lazar Popescu, Claudiu Ioan Sabau si Mihai Stanescu vor fi arestati sau vor ramane in libertate. Curtea urmeaza sa lamureasca si multe "umbre" lasate de judecatorul de la tribunal, una dintre ele fiind cea referitoare la intentia lui Lazar Popescu de a se sustrage anchetei DNA si de a fugi din tara. Acesta a fost prins in trafic spre Giurgiu in ziua in care fusese citat la DNA. In aceeasi hotarare judecatoreasca magistratul se contrazice de la o propozitie la alta. Initial, spune ca Popescu nu vroia sa fuga din tara, apoi decide sa ii fixeze interdictia de a parasi tara pentru ca ar fi fost prins cu multe bagaje la el la Giurgiu, informeaza Romania Libera.

Cristian Poteras, pe urmele lui Marian Vanghelie. Vezi ce prostii face primarul agramat de la Sectorul 6. Ca avem politicieni care nu stiu sa scrie sau sa se exprime coerent si corect nu mai reprezinta o noutate. VerticalNews a taxat greselile flagrante de limba romana pe care cei care ne conduc le-au facut. In loc sa ia aminte la ele si sa se corecteze pe viitor, "porumbeii" scosi de politicieni s-au inmultit intolerabil. Ce-i trist este ca aceste figuri publice s-au inconjurat de echipe de consultanti mai slabi decat ei la capitolul limba romana, lucru care se vede cu fiecare incercare de a ajunge in atentia alegatorului. Fost sportiv si ajuns peste noapte primar fara prea mare background politic, Cristian Poteras este cap de lista la capitolul greseli. Si nu numai in acest caz. El detine tristul record de "Cel mai prost primar din Bucuresti". Din pacate pentru Poteras, nici consilierii sai nu stau mai bine la capitolele istetime si gramatica. Altfel, nu s-ar fi expus intr-o maniera ridicola, scrie VerticalNews.

Elena Udrea: Cei care ataca candidatul PDL la Capitala se plaseaza in afara organizatiei. Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a avertizat, pe blog, ca cei care il vor ataca, si dupa incheierea competitiei interne, pe cel care a fost desemnat candidat la Primaria Capitalei, respectiv Silviu Prigoana, saboteaza partidul si se plaseaza in afara organizatiei. Reactia presedintelui PDL Bucuresti vine dupa ce europarlamentarul PDL Cristian Preda a afirmat ca nu poate sustine candidatura lui Silviu Prigoana. ""Alianta PDL-UNPR la Bucuresti reprezinta dovada cea mai clara ca organizatia condusa de Elena Udrea nu are solutii". Asta am auzit pe parcursul ultimelor doua saptamani. "Nesemnarea protocolului electoral dintre cele doua partide reprezinta o dovada clara ca PDL Bucuresti este in degringolada". Asta am auzit aproape incontinuu ieri", a scris Elena Udrea pe blog, amintind ca aceiasi oameni care prevestesc "grozavia de la PDL Bucuresti" sunt cei care, in 2008, cand partidul si-a desemnat candidatul pentru Primaria Generala cu cateva zile inaintea inceperii campaniei electorale, nu au scos un cuvant, anunta EVZ.

Kelemen: Am o vaga impresie ca si in opozitie sunt tensiuni. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca are "o vaga impresie" ca si in opozitie exista tensiuni, normale, in opinia sa, intr-o perioada preelectorala. Intrebat despre disensiunile dintre PDL si UNPR legate de candidatii in Capitala, Kelemen Hunor a spus ca intr-o perioada preelectorala se inregistreaza "frictiuni" in tot spectrul politic. Presedintele UDMR a adaugat ca, din punctul de vedere al formatiunii pe care o conduce, coalitia trebuie sa existe pana la alegeri si Uniunea nu considera ca cineva isi doreste o ruptura sau instabilitate politica. "In perioade preelectorale, cand se stabiliesc candidatii si strategia pentru campanie, apar frictiuni si chiar tensiuni intre partide, formatiuni politice, care sunt in coalitie sau sunt in opozitie. Daca va uitati la colegii nostri din opozitie, nici acolo nu cred ca veti avea impresia ca ei traiesc intr-un rai politic. Si acolo sunt niste frictiuni si conflicte, cel putin asa vad eu. Am asa o vaga impresie ca si acolo sunt tensiuni, dar asa se intampla in politica intr-un an electoral, in perioada preelectorala, aceasta este realitatea si trebuie sa fim foarte sinceri, ca nu se poate altfel", a afirmat Kelemen, informeaza Gandul.