Vine circul in orasul tau! Pomenile electorale au inceput sa curga. Se dau tichete la pensionari, cadouri la copiii de gradinita, se inaugureaza santiere, toata tara e in sarbatoare, a inceput campania. Poti fi cel mai bun politician din lume, poti fi cel mai cinstit si cel mai bine intentionat, dar daca nu faci macar o operatiune UZO (ulei, zahar, orez) si nu trimiti macar doua scrisori de suflet la alegatori, n-ai nicio sansa. Mai bine stai acasa. Mai descarci 10 basculante cu pietris si gata, te-ai ales. Suntem abia in aprilie, campania n-a inceput oficial, dar deja au inceput sa apara actiunile cu parfum electoral atat de greoi incat il simti de la o posta. Radu Mazare n-are complexe. Stie exact ce are de facut, a mai trecut de-atatea ori prin asta. Se lauda cu 70% intentie de vot dar nu sta pe loc, a inceput exact cum trebuie: ieri a dus cadouri la copiii de gradinita. Merge insotit de armate de ziaristi si creeaza stiri din ce stie el sa faca mai bine: sa vorbeasca fara perdea. "Cand o sa fiti mari, o sa va incalecati!", le-a spus el prescolarilor, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Oprea: Obiectivul strategic al UNPR- castigarea tuturor bataliilor, mentinerea la guvernare dupa 2013. Presedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat, vineri, la evenimentul lansarii candidatilor pentru cele sase sectoare ale Capitalei, ca obiectivul strategic al formatiunii este castigarea tuturor bataliilor politice si mentinerea la guvernare dupa anul 2013. "Comandantul nostru in garnizoana Bucuresti este generalul Ontanu", a sustinut Oprea. El a spus despre primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, care candideaza pentru un nou mandat, ca este "brand-ul" si "inima" UNPR in Capitala. "Noi ne tinem de cuvant si de aceea vom avea increderea bucurestenilor si a romanilor si vom castiga toate bataliile politice. Cu vulturul national in piept, cu tricolorul in suflet, mergem pe drumul victoriei. (...) Avem ambitia de a castiga la Bucuresti toate bataliile politice (...) UNPR este un partid nou, luat de la 0, de centru stanga cu radacini. Avem sediul central in Kiseleff", a mentionat liderul UNPR. Si presedintele UNPR Marian Sarbu l-a laudat pe primarul Neculai Ontanu, spunand ca acesta nu este "un haiku, ci un roman fluviu", anunta Gandul.

PDL vrea sa se situeze la dreapta politicii romanesti. Toti democrat-liberalii au folosit conceptul "dreapta" ca termen cheie in discursurile din ultimele saptamani, de la plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL, care s-a intors cu fata catre viitor afirmand ca impreuna cu liberalii "va construi dreapta politica moderna" in Romania. Astfel, fostul pedelist si-a asumat indirect ca nu exista o dreapta in Romania. Am aflat, astfel, de la presedintele Emil Boc ca "PDL este singurul partid de dreapta din Romania", intrucat, "PNL s-a predat cu arme si bagaje social-democratilor". Afirmatia este facuta in contextul plecarii prim-vicepresedintelui PDL Sorin Frunzaverde din formatiunea politica si, mai grav, anuntului ca va trece la liberali pentru ca "problemele PDL nu mai pot fi rezolvate din interiorul partidului". Problema celor mai multi lideri portocalii a fost acuza dezertorului de la varf ca dreapta moderna romaneasca nu exista, avand in vedere ca multe dintre criticile aduse Opozitiei au privit programul lor stangist si pierderea directiei de Rasarit a politicii liberalilor, informeaza Adevarul.

Toni Grebla (PSD): este imposibila modificarea Constitutiei pana la alegerile din noiembrie. Senatorul social-democrat Toni Grebla, presedintele Comisiei juridice din Senat, considera ca o modificare a Constitutiei nu este realizabila pana la alegerile parlamentare din noiembrie deoarece chiar si in coalitia aflata la guvernare exista disensiuni pe acest subiect. "Chiar in sanul coalitiei la putere exista importante disensiuni din acest punct de vedere, astfel incat apare absolut imposibila modificarea Constitutiei pana la alegerile din noiembrie anul acesta. Orice subiect pe tema modificarii Constitutiei in acest mandat parlamentar este facut numai cu scop politicianist, nu are nici cea mai mica sansa de reusita, chiar daca presedintele Traian Basescu si-ar da demisia incepand de maine. Din pacate pentru presedinte, din fericire pentru tara, si-a epuizat potentialul de a comunica cu tara", a declarat Toni Grebla vineri pentru RRA, scrie Romania Libera.

Parada traseistilor: USL isi prezinta "trofeele" politice. Cei mai noi dintre social- democrati si liberali, care au dezertat din PDL, vor primi astazi girul "poporului" USL. Opozitia va da, astazi, startul campaniei electorale printr-un mare miting organizat in pavilionul central al Romexpo. PSD, PNL si PC au mobilizat din intreaga tara 10.000 de membri care sa aplaude validarea tandemului Victor Ponta- premier, Crin Antonescu - prezidentiabil. De asemenea, la "Congresul" USL - asa cum a fost el intitulat de reprezentantii Opozitiei - se va adopta o rezolutie de necolaborare politica cu PDL si Traian Basescu. Un moment important in program il constituie prezentarea achizitiilor facute din tabara adversa. Astfel, pe scena vor defila cei mai proaspeti PSD-isti si liberali, pana ieri PDL-isti de frunte. PNL se va impauna cu achizitionarea lui Sorin Frunzaverde, fost prim-vicepresedinte PDL si presedinte al CJ Caras-Severin, dar si cu trupa adusa de acesta: cei 38 de primari de localitati carasene si cei doi parlamentari din judet, senatorul Iosif Secasean si deputatul Valentin Rusu. Pentru liberali, Frunzaverde este garantia castigarii unui judet care pana la acest moment era fief PDL, anunta EVZ.

Sedinta foto la PSD. Ponta da indicatii: "Uite cine a venit cu cravata potrivita, domnul Iliescu". Sediul central al PSD s-a transformat pentru cateva ore in studio, candidatii pentru alegerile locale pregatindu-si fotografiile pentru campanie. "Putin mai strans, va rog. Asa. Zambiti", ii aranjeaza fotograful pe Liviu Dragnea si Cristian Rizea. Amandoi zambesc larg, chipurile lor vor ajunge pe bannerele din afara tarii pentru a-i convinge pe romani sa voteze USL. Victor Ponta face poze la foc continuu. Presedinti de Consilii Judetene, primari, trec pe rand langa presedintele PSD. Ponta ii bate pe umar, de pe margine se mai dau indicatii. O noua serie de recruti urca scarile din Kiseleff. De-al casei, Ponta si-a intrat in rol. "Haideti, va rugam intrati. Va punem mustata, va fardam, orice ca sa aratati bine", le spune increzator pesedistul, informeaza Gandul.