Tradari si patrioti la Sibiu. Curat Caragiale! Te crucesti cand vezi vanzoleala din partide. Tradatorii de la PDL s-au mutat in PNL, iar colegii PSD din USL se revolta, ca raman ei fara locuri pe liste. Alegatorii sunt uluiti: "Cu cine votam?". Unde esti, nene Iancule? La Cisnadie, langa Sibiu, e ca-n "Scrisoarea pierduta" a lui Caragiale, chiar si cadrul natural potrivindu-se: "Mic oras de munte". Greu sa mai pricepi ceva. Furtuna a inceput-o viceprimarul Gheorghe Huja, care a fugit de la PDL la PNL si vrea sa candideze pentru acest partid la Locale. L-au urmat toti consilierii PDL. Dar ce sa faca USL cu atatia dezertori veniti pe nepusa masa? Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce urmeaza dupa Congresul USL. Discursuri lungi, de campanie, promisiuni, pupaturi si imbratisari. Asa s-ar putea descrie, foarte pe scurt, congresele de sambata ale PSD, PNL si, in final, USL. Dincolo de ce s-a vazut la televizor, raman insa incertitudini si diferite scenarii pentru lunile urmatoare, luni care ar putea aduce rasturnari spectaculoase de situatie. Liderii USL au raspuns la scrisoarea presedintelui Traian Basescu in aceeasi maniera in care au reactionat la propunerea ca Victor Ponta sa fie desemnat premier. Adica, grabit si usor teatral, informeaza Romania Libera.

Cum se scrie istoria. Ponta si Antonescu cei mofturosi... Scena 1: decembrie 2008, dupa alegerile parlamentare. PNL si PSD sunt hotarate sa reziste cantecelor sirenelor de la Cotroceni. Sa mearga impreuna si sa ceara premierul. La orele 21.00 ceva se intampla si liberalii defecteaza. Ostile infometate ale PSD se reped la guvernare alaturi de dusmanul proclamat, PDL. Ar mai fi avut de asteptat doar un an si aveau totul: si functia de presedinte si guvernarea cu cine voiau ei. Liberalii raman cu caciula in mana si nu inteleg cum s-a putut intampla asa ceva. Daca PSD n-ar fi acceptat guvernarea, daca PNL ar fi acceptat sa intre cu PDL in guvern... Continuarea in EVZ.

Mazare, la "Dupa 20 de ani": Daca aveam pe mana banii Elenei Udrea stateam la putere 30 de ani. Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, la Pro TV, ca este "foarte relaxat" in privinta candidaturii pentru un nou mandat, ca nu mai este "disperat dupa functie" dupa 12 ani de administratie, el aratand totodata ca, dupa scorul in sondaje, nu ar fi prea mult sa fie edil si in urmatorii ani. Mazare a explicat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de Pro TV, motivele pentru care a intrat in politica, anunta Gandul.

Congres pentru linistea USL. PSD, PNL si PC au organizat, sambata, trei congrese separate, urmate de unul comun, pentru a clarifica apele in interiorul USL, pe fondul suspiciunilor aparute in ultima perioada. O parte dintre liberali se temea ca PSD va ajunge la o intelegere cu Traian Basescu. In acest context, liderul PSD, Victor Ponta, a dat startul congresului social-democrat rupand scrisoarea lui Traian Basescu referitoarea la demisia sa in schimbul modificarii Constitutiei. Ponta a vrut sa arate ca partidul sau nu are nicio intelegere cu Palatul Cotroceni si sa evite ca presupusa oferta a presedintelui Traian Basescu sa eclipseze Congresul, scrie Adevarul.

Ponta, popa din Barlad si securistii lui Voiculescu au spariat exploatatoru american. Sufletul meu placid s-a cutremurat cand am citit ca, la Barlad, in fruntea celor care avertizeaza cu argumente stiintifice asupra stihiilor ce se vor dezlantui daca americanii sunt lasati sa foreze dupa gaze de sist se afla insusi popa din localitate. Omul nu e singur in lupta sa cu exploatatorii de la Chevron (pe care se pare ca i-a alungat). Il sustin liderii USL, iar gazeta familiei Voiculescu scrie aproape zilnic despre dezastrele care vin odata cu scoaterea acestei resurse din subsolul stramosesc: cutremure, incendii si apele poluate. In fruntea curentului ecologist de la Jurnalul National, fostul turnator Sorin Rosca Stanescu, relateaza EVZ.