Strategiile gruparii Chiliman. Andrei Chiliman si sustinatorii sa liberali din Bucuresti nu se despart usor de PNL. In locul unei demisii pripite, primarul sectorului 1 pare mai degraba dispus sa il lase pe Crin Antonescu sa faca mutarea si sa-l impinga afara din partid. Debarcati din functii de catre liderul PNL Crin Antonescu, primarul Andrei Chiliman si oamenii sai de la sectoarele 1 si 2, Vlad Moisescu si Cristian Popescu iau in calcul doua strategii de contraatac. Prima ar fi sa plece din partid si sa candideze din postura de independenti la primariile sectoarelor 1 si 2. A doua varianta ar fi sa ramana PNL si sa duca un razboi de gherilla cu gruparea Antonescu. Asta daca liderul PNL nu va apela el insusi la varianta excluderii gruparii Chiliman din partid. Aceasta varianta ar victimiza gruparea Chiliman. O varianta care ar putea mai degraba conveni "mazilitilor" spre deosebire de cea a parasirii partidului, situatie care ar alimenta acuzatia ca au renuntat la PNL pentru ca au fost lasati fara functii, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ponta in Dubai, Antonescu la Bruxelles. Cum isi programeaza liderii USL concediile. Liderul PSD prefera spatiul estic pentru a-si petrece concediile, in timp ce presedintele PNL merge des in Europa de vest. Dubaiul a devenit o destinatie obisnuita pentru presedintele PSD, Victor Ponta. La cateva ore dupa Congresul USL de la Romexpo, familia liderului PSD a decolat spre Dubai. "Pentru prima data anul acesta, dupa revelion, am sansa sa stau cateva zile alaturi de copii. Vreau sa ma bucur de ele, fara politica si scandaluri. Le doresc tuturor romanilor ca, macar in Saptamana Mare, sa stea mai mult alaturi de cei dragi, ceva mai feriti de agitatia obisnuita! Azi sunt Floriile, urmeaza si Sfintele Pasti. Macar acum sa fim mai aproape unii de ceilalti, si mai departe de ceea ce ne desparte sau ne invrajbeste", a fost mesajul transmis de Ponta din Dubai. Presedintele PSD a postat pe blogul personal si o poza din concediu, in care apare alaturi de copiii sai, anunta Gandul.

Cine l-ar urma pe MRU intr-un nou proiect politic. In noul partid de dreapta, asteptat sa fie lansat cu Ungureanu drept lider, se vor gasi, cel mai probabil, reformistii din PDL, dar si alti democrat-liberali, "nepatati" insa in ultimii ani de guvernare. Semnalul a fost dat de vicepresedintele PDL Monica Macovei, iar opinia acesteia pare sa fie impartasita de multi colegi. Noul proiect politic ar trebui sa includa doar o parte din PDL, mai exact acea parte neafectata de scandalurile de coruptie si neimplicata nici in jocurile "vechii garzi" din partid, nici in guvernarea ultimilor ani. Mecanismul trierii a fost descris succint de europarlamentarul Monica Macovei, potrivit careia numai asa ar avea o sansa reala de reusita noua miscare politica anuntata, printre randuri, de premierul Mihai Razvan Ungureanu. "Este necesara o miscare noua in Romania. (...) Cum vrea sa o faca nu stiu, dar categoric nu poti doar sa te pui in fruntea PDL asa cum este el astazi, informeaza Romania Libera.

In sectorul 5 a inceput Vanghelionul de Pasti. Cu cateva minute inainte de ora 8, pe strada Banu Maracine din sectorul 5, un furnicar de copii cu ghiozdane, femei, barbati de toate varstele dau din picioare de zici ca se intrec la un concurs de mersul postasului. Intrecerea se incheie la poarta scolii 143, acolo unde e deja o coada de vreo 100 de persoane. "Unii au venit si de la 4 dimineata", spune un agent de la Politia Locala. Teodora Neagoe, inspector la Directia Sociala din cadrul sectorului 5, iese de la ghiseu ca sa explice situatia: "In general, aceste ajutoare sociale se dau de cand domnul Marian Vanghelie e in functie. Ca sa-si intocmeasca oamenii sarmani o masa crestineasca de sarbatori. In ultimii ani erau pentru cei varstnici, dar acum s-a mai schimbat situatia, ca au ramas si cei tineri fara servici". Cei cu venit sub 600 de lei pe membru de familie primesc 200 de lei, iar daca e vorba si de o situatie medicala, ajutorul poate ajunge pana la 800 de lei, scrie EVZ.

Seniorii PNL se implica in scandalul Antonescu-Chiliman. Cum sunt descrisi presedintele PNL si primarul Sectorului 1. Fostii presedinti ai PNL Radu Campeanu si Mircea Ionescu Quintus au declarat pentru gandul ca se vor implica pentru a rezolva conflictul izbucnit intre Crin Antonescu si Andrei Chiliman. Radu Campeanu a implinit recent 90 de ani si a fost primul presedinte al PNL dupa Revolutie. Ii cunoaste de douazeci de ani si pe Crin Antonescu si pe Andrei Chiliman. "Trebuie sa rezolvam problema cu intelegere si minte, minte de oameni seriosi si echilibrati", a spus pentru gandul Campeanu, marturisind ca nu a apucat sa vorbeasca nici cu Antonescu, nici cu Chiliman. Asteapta telefonul primarului Sectorului 1 pentru a afla punctul sau de vedere. Nu vrea insa sa auda de plecarea lui Andrei Chiliman din PNL. "Am sa incerc sa intervin intre ei ca sa existe o parte de echilibru, rational si de intelepciune", subliniaza presedintele fondator al PNL. Incearca o descriere a celor doi colegi mai tineri de partid, implicati in acest scandal care afecteaza imaginea PNL, anunta Gandul.

Senator al Puterii: Votez motiunea de cenzura a USL. Senatorul UNPR Corneliu Grosu sustine ca va vota motiunea de cenzura a Opozitiei daca Hotararea de Guvern privind UMF Tirgu Mures ramane in picioare, potrivit Realitatea.net. "Nu, nu am primit oferte de a trece la USL, dar eu am relatii foarte bune in continuare cu multi dintre fostii mei colegi, am relatii apropiate, avem discutii politice. Nu se stie (daca voi pleca din UNPR, n.red.). Problema pentru mine e legea de la UMF Tirgu Mures, o chestiune pe care niciun roman cu scaun la cap, niciun maghiar cu scaun la cap, nu ar gasi-o acceptabila. Eu nu sunt de acord cu asa ceva, i-am spus-o si ministrului Baba, dar domnia sa a dat-o in balbe, ca sa ma exprim asa. Voi vota motiunea de cenzura a USL, dar nu voi pleca din UNPR. Mai intai sunt roman si apoi membru al unui partid politic", a declarat Grosu, care este senator de Mures, fost PSD, informeaza Romania Libera.