Targul care ingroapa USL la Capitala. Pentru a nu se trezi dupa alegerile locale cu trei primari de sectoare de la PSD, Crin Antonescu a preferat sa incalce targul facut cu Victor Ponta. Potrivit unor surse social-democrate, ingrijorati de escaladarea conflictului la nivelul USL Bucuresti, liderii PSD i-au cerut explicatii lui Ponta de ce sustine un conservator, pe Stefan Florescu, la primaria sectorului 6. Ponta le-a comunicat ca asa a fost intelegerea initiala cu Antonescu: sustinerea senatorului Cristian Bagiu drept candidat USL la sefia CJ Buzau, in schimbul cedarii catre PSD a candidaturii la primaria sectorului 6. Stefan Florescu era parte a targului facut de Ponta cu Piedone. Acesta a conditionat revenirea la USL de sustinerea lui Florescu la 6. Cu gandul ca, dupa alegeri cei doi vor veni la PSD, Ponta a acceptat, desi, pana la acea ora, liberalul Rares Manescu era persoana agreata in USL pentru primaria sectorului 6, sustin aceleasi surse, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

EBA se razboieste cu Olanda in numele tatalui. Europarlamentarul PDL Elena Basescu a vorbit in plenul PE despre Olanda, mentionand ca o incarcatura de 40 de milioane de tigari de contrabanda in valoare de 15 milioane de euro a stationat fara a fi descoperita 4 zile in portul Rotterdam, lucru care "nu ar fi fost posibil in portul Constanta". Europarlamentarul PDL a facut aceste declaratii in cadrul unei dezbateri pe tema evaziunii fiscale, desfasurata in cadrul unei sesiuni plenare a PE, la Strasbourg. "Evaziunea fiscala provoaca importante pierderi economice, afecteaza functionarea institutiilor statului si pune astfel in pericol siguranta nationala. Romania are venituri de doar 33% din PIB, sub media europeana, de 40%. Guvernul tarii mele si-a facut o prioritate din lupta impotriva evaziunii, in acest sens infiintand un comitet interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale", a spus Elena Basescu la inceputul interventiei sale de un minut. Ea a mentionat apoi opozitia manifestata de Olanda fata de aderarea Romaniei la Schengen, scrie Gandul.

Deputatul PDL de Timis Marius Dugulescu ar urma sa se inscrie in PNL - surse. Deputatul PDL de Timis Marius Dugulescu ar urma sa se inscrie in PNL, iar anuntul sa fie facut de liderul PNL, Crin Antonescu, vineri, la Timisoara, au declarat surse politice. Sursele citate au sustinut ca deputatul PDL Marius Dugulescu se intalneste, joi seara, cu mai multi colaboratori din colegiul sau electoral pentru a-i informa asupra deciziei sale de a se inscrie in PNL. Potrivit surselor citate, presedintele PNL, Crin Antonescu, ar urma sa anunte, vineri, la Timisoara, trecerea lui Dugulescu la PNL. Deputatul Marius Dugulescu nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii acestei stiri. Deputatul PDL Marius Dugulescu a fost prezent, miercuri, la sediul central al PNL, liderul liberal Crin Antonescu afirmand ca a avut o "discutie privata" cu deputatul democrat-liberal si refuzand sa faca alte precizari, informeaza Romania Libera.

Tarifele cantaretilor electorali: de la 1.500, la 15.000 de euro. Cel mai scump e Horia Brenciu, care a cerut 15.000 de euro, transport si 10 camere de hotel. Dar un concert tot trebuie in campanie, sa te voteze lumea! Majoritatea cantaretilor ar acceptat sa performeze pentru un partid politic, iar onorariile pentru prestatiile lor sunt neschimbate din 2009, de la alegerile prezidentiale. EVZ a facut un experiment: am invitat vedete din showbiz sa cante la un presupus miting electoral organizat pe 5 mai la Iasi. Sub pretextul lansarii candidatilor PSD la alegerile locale, am sunat cantareti reprezentativi si le-am propus sa cante pe scena unui presupus miting electoral organizat, in fata Palatului Culturii. Baietii de la Voltaj au zis ca sunt ocupati pe 5 mai, dar in alta zi ar fi liberi si ni l-au dat la telefon pe impresarul lor, ocupat si el cu deplasarile in America. "Onorariul formatiei Voltaj este de 8.500 de euro la care se adauga cheltuieli cu transport, cazare, masa. Am inteles ca e un miting electoral, nicio problema. Sa asigurati cazarea pentru 10 persoane. Daca nu ma prindeti cand sunt in State, sa imi dati un sms si va sun inapoi", a spus impresarul de la Voltaj, scrie EVZ.

Parlamentarii saltareti. Harta migratiei politice din 2008 pana in prezent. Migratia politica este un trend in Romania, nu mai putin de 73 de parlamentari mutandu-se de la un partid la altul de la inceputul actualei legislaturi. Cei mai activi din 2008 pana acum au fost cei alesi sub sigla PSD, 29 de deputati si 9 senatori social-democrati schimbandu-si partidul. In top, urmeaza PDL, 15 deputati si 7 senatori alegand pe parcursul celor patru ani de mandat sa renunte la formatiunea condusa de Emil Boc. Ultima plecare, cea a Mihaelei Popa a lovit in plin puterea care pierde majoritatea la Senat. Dintre liberali, doar sase deputati si sapte senatori au ales sa-si schimbe partidul sub sigla caruia au candidat. Din punct de vedere al numarului de schimbari ale partidului, cel mai "activ" parlamentar este senatorul Liviu Campanu, care s-a tot mutat de la PNL la UNPR si inapoi. Astfel, din 2008 pana in septembrie 2009 a fost la liberali, apoi timp de 1 an si jumatate a stat la progresisti. Ulterior, Campanu a revenit pentru o luna la PNL, in prezent fiind din nou la UNPR. Pe aceeasi lista se afla si deputatul PSD, Bobes Marin, care si-a inceput activitatea parlamentara la social-democrati, unde a stat pana in februarie 2010, cand a plecat la adversarii democrat-liberali. Se pare ca si aici a fost nemultumit, motiv pentru care in septembrie 2011 s-a intors la PSD, anunta Gandul.

Reactia lui Antonescu la solicitarea lui Ungureanu: Optiunea mea e sa il chem, domnule. Pentru ca, pana la urma, suntem un partid deschis. Dupa ce premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut, miercuri, in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii" difuzata de B1 TV, sa fie invitat in cadrul unei sedinte al Biroului Permanent al PNL, reactia liderului liberal, Crin Antonescu, nu s-a lasat asteptata. Intr-o interventie la Antena 3, presedintele PNL Crin Antonescu a aratat ca isi va consulta colegii legat de aceasta solicitare. "In legatura cu solicitarea de invitatie: noi, in mod curent, nu invitam membrii simpli ai partidului la sedintele conducerii decat la solicitarea expresa a acestora - categorie in care l-am putea incadra pe domnul Ungureanu, o sa-mi consult colegii - si de obicei acesti membri de rand ai partidului nu sunt prim-ministri sau, daca sunt prim-ministri, avem idee despre asta, au un mandat din partea noastra, ceea ce nu e cazul. Nu stiu daca nu cumva chiar e cazul sa avem aceasta discutie, poate o terminam odata, o sa-mi consult colegii si nu este exclus", a spus Crin Antonescu, informeaza Romania Libera.