Voiculescu tulbura apele in USL Bucuresti. Candidaturile USL pentru primariile de sector la Capitala au intrat intr-o noua faza. Mai complicata insa. Social-democratul Victor Ponta a cedat in jocul nervilor cu liberalul Crin Antonescu si si-a manifestat disponibilitatea pentru sustinerea liberalului Rares Manescu pentru sectorul 6. La schimb insa cu sectorul 2, unde PSD l-ar propulsa pe sindicalistul Dragos Frumosu, presedintele Sindalimenta. Numai ca aliatii conservatori au tulburat inca o data apele. Potrivit unor surse din cadrul Uniunii, liderii Dan Constantin si Dan Voiculescu nu se pot impaca cu pozitia de perdanti si cer compensare pentru a renunta la Stefan Florescu, omul lui Piedone promovat pentru sectorul 6, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ungureanu este ingrijorat de derapaje, dupa ce i s-a transmis ca va avea soarta lui Aldo Moro. Guvernul informeaza ca premierul Ungureanu este "profund ingrijorat" de derapajele discursurilor politice si cere solidarizare pentru eliminarea exceselor, dupa ce deputatul PSD Adrian Solomon a declarat ca primul-ministru va avea "soarta lui Aldo Moro" daca vine la Barlad si nu discuta cu primarul, potrivit Mediafax. "Premierul Mihai-Razvan Ungureanu este profund ingrijorat de derapajele pe care discursurile politice le pot inregistra si cere solidarizarea tuturor fortelor responsabile pentru eliminarea acestor excese. Fara o reactie comuna a clasei politice responsabile si a societatii civile, climatul politic va fi afectat iremediabil. Acceptarea fara reactie a unui asemenea discurs condamna grav spiritul democratic si afecteaza ordinea sociala", se arata intr-un discurs transmis, luni seara, de Guvern. Continuarea in Romania Libera.

O capcana pentru Ponta. De la prietenul Antonescu. Se vede tot mai des ca Crin Antonescu se straduie sa invete de la Traian Basescu. Nu a trecut o luna de cand actualul sef al statului l-a pus intr-o situatie jenanta pe presedintele PSD, anuntand ca i-a oferit lui Ponta postul de premier, iar acesta a refuzat, ca presedintele PNL a si initiat o manevra politica perfect identica. "Pozitia mea, in conditiile in care motiunea de cenzura trece, este ca (...) USL trebuie sa reclame formarea guvernului, iar premierul desemnat sa fie (...) Victor Ponta", a declarat Antonescu. Ponta este pus intr-o situatie imposibila, relateaza EVZ.

Emil Boc: Este vremea caracterelor in politica; oportunistii vor fi folositi ca niste sosete. Presedintele PDL, Emil Boc, a condamnat, luni, politicienii PDL care pleaca in actuala opozitie, numindu-i "oportunisti" si exprimandu-si convingerea ca acestia nu vor rezista prea mult in politica, unde este "vremea caracterelor". "Am avut o discutie si cu domnul Petru Filip si cu alti colegi senatori si deputati. Lucrurile sunt foarte simple si clare: e timpul oportunistilor si vremea caracterelor in politica. Ma refer la oportunisti: sunt, din nefericire, de fiecare data in preajma alegerilor, oameni care pun interesul personal deasupra interesului de partid si de principii", a precizat democrat-liberalul. Integral in Gandul.

Je m'appelle Victor Infantilescu Ponta. Desole Romania, desole Crin. Alegerile din Franta au scos in fata ceva mai multe lucruri decat se anticipase. De la prezenta uriasa la vot (80%), pana la felia electorala considerabila, spre ingrijoratoare, pe care si-au adjudecat-o fortele de extrema (30%, in total), scrutinul prezidential de la Paris se anunta in turul doi realmente interesant. Chiar daca intrarea lui Francois Hollande si Nicolas Sarkozy in turul doi nu reprezinta o surpriza, micul avans pe care l-a luat candidatul stangii clatina teribil pozitia de neatins a dreptei franceze din ultimele doua decenii, ceea ce se reflecta deja in sondajele privind votul din turul doi. In ciuda presiunii, urmeaza doua saptamani in care batalia pentru Elysee ar putea cunoaste rasturnari de situatie, scrie Romania Libera.

Soarta lui Ungureanu depinde de opt voturi. Liderii USL au intrat pe ultima suta de metri cu negocierile pentru adoptarea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu, programata pentru vineri. Pentru demiterea Guvernului este nevoie de 231 de voturi, din totalul celor 260 de parlamentari. In prezent, USL are 219 parlamentari - 69 de senatori si 150 de deputati. Ieri, Opozitia a facut doua noi achizitii: senatorul Ion Sbirciu a trecut de la PDL la PC, iar deputatul Eugen Uricec a parasit PDL pentru PSD. Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, a confirmat, ieri, ca va parasi PDL, asigurand in acest fel inca un vot pentru motiunea de cenzura. "Am de gand sa fac acest pas. Nu stiu cand am sa-l fac, astazi, maine, poimaine. O sa vad, dar in mintea mea exista in acest moment aceasta varianta", a spus Filip. Integral in Adevarul.