Liderii USL au batut palma pe sectoarele 2 si 6. Voiculescu, perdant la masa negocierilor. Sacrificat, Florescu candideaza independent. Liderii USL au convenit intr-un final asupra candidaturilor la Capitala, blocate de chestiunea gasirii oamenilor pentru sectoarele 2 si 6. Potrivit unor surse din cadrul acestei aliante, social-democratii au cedat locul la 6 liberalului Rares Manescu, urmand ca ei sa-l desemneze pe sindicalistul Dragos Frumosu la sectorul 2. Conservatorii sunt perdanti pe toata linia, omul lor la sectorul 6, Stefan Florescu urmand totusi sa candideze separat, ceea ce mareste sansele primarului PDL, Cristian Poteras, de a fi reconfirmat pentru un nou mandat. Conform surselor citate, liderul PSD, Victor Ponta a preferat solutia candidaturilor comune la Bucuresti in locul unora separate, cum il ameninta liberalul Crin Antonescu, seful social-democrat renuntand la orice pretentie pentru primaria sectorului 6, care a fost astfel antamat de PNL pentru trezorierul Rares Manescu, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum se distreaza europarlamentarii romani. Sebastian Bodu a fotografiat dovada: "PRM + UDMR = Love". Aflat in avionul de Bruxelles, alaturi de alti eurodeputati romani, Sebastian Bodu (PDL) a surprins cu telefonul mobil o imagine inedita. Bodu a postat imediat fotografia pe contul personal de Facebook, cu urmatorul comentariu: "PRM + UDMR = Love :) N-am putut sa ma abtin sa nu le fac o poza. Prea le sta bine impreuna! - cu Sogor Csaba si Corneliu Vadim Tudor", anunta Gandul.

Tariceanu: Ungureanu e arogant. Daca motiunea trece, ne trebuie guvern de tranzitie. Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, considera ca in cazul in care motiunea de cenzura va trece, solutia cea mai eficienta ar fi un guvern de tranzitie, care sa nu propuna proiecte de legi majore, ci sa aiba o "misiune exclusiva" organizarea cat mai rapida a alegerilor. "USL poate sa isi dea concursul pentru ca acest proces electoral sa se desfasoare rapid si legal", a declarat Tariceanu. Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca, desi cei care vor sa treaca la opozitie sunt multi, el nu incurajeaza acest fenomen. Pe de alta parte, liberalul ii indeamna pe cat mai multi parlamentari sa voteze motiunea de cenzura. "Daca sunt parlamentari care, din constiinta proprie, din convingere, cred ca acest guvern trebuie sa plece, sa voteze! Nu sunt adeptul ideii ca trebuie sa oferim functii, pozitii celor care acum, in ceasul al 14-lea, vor sa plece din barca puterii. Deci, daca vor s-o faca din convingere, ma bucur. Dupa parerea mea, sunt toate motivele pentru care actualul guvern merita sa plece, trebuie sa plece", a adaugat el, informeaza Adevarul.

De cate voturi mai are nevoie USL pentru a darama Guvernul. Pentru a nu tulbura apele in coalitie inaintea motiunii, deputatii nu au votat ieri cererea DNA de incepere a urmaririi penale a lui Laszlo Borbely. Chiar si asa, balanta se inclina tot mai mult in favoarea USL si impotriva Guvernului Ungureanu. Cererea de incepere a urmaririi penale a ex-ministrului UDMR Laszlo Borbely nu a putut fi votata din lipsa de cvorum. Adica, tocmai cand era vorba sa se pronunte deputatii asupra solicitarii, presedintele de sedinta Ioan Oltean (PDL) a constatat ca nu sunt suficienti alesi in sala. Mai exact, erau doar 134 de deputati, in conditiile in care minimum necesar pentru continuarea sedintei era de 164. Chiar si in absenta opozitiei, puterea ar fi putut asigura cvorumul de lucru. Dar nimeni nu avea interesul ca, inainte de motiune cu trei zile, sa creeze discutii in coalitie, stiut fiind faptul ca reprezentantii UDMR nu sunt deloc fericiti cu turnura luata de cazul Borbely, scrie Romania Libera.

Emil Boc: Cristian Preda poate fi reevaluat. Depinde numai de Cristian Preda daca va fi exclus din PDL sau nu, in functie de felul in care se va comporta in urmatoarele saptamani, a declarat presedintele democrat-liberalilor, Emil Boc, la TVR 1. Europarlamentarul PDL este propus pentru excludere din partid dupa ce a declarat ca nu-l va sustine pe candidatul PDL la Primaria Capitalei, Silviu Prigoana, ci pe independentul Nicusor Dan. Boc a spus insa ca "in functie de cum va aborda relatia cu PDL pana la Consiliul National de Coordonare (forul care poate decide excluderea - n.r.), Cristian Preda poate avea parte de o reevaluare". "Si eu am o asemenea optiune, de a reevalua", a declarat presedintele PDL. Acesta si-a exprimat speranta ca "incidentul" cu Preda se poate explica prin lipsa de experienta a acestuia in ceea ce priveste viata de partid. "Exista niste rigori in viata de partid, nu poti sa sustii candidatul altora", a spus Boc. "Mingea este in terenul domnului Preda. El isi joaca ramanerea sau excluderea din PDL in perioada viitoare", anunta EVZ.

Finul lui Mircea Geoana, deputatul Florentin Gust, se intoarce in PSD si voteaza motiunea de cenzura. "Tradator este Boc care cedeaza in fiecare zi cate ceva, santajat de UDMR". Finul lui Mircea Geoana, deputatul Florentin Gust, pare a nu se mai simti bine in PDL, partid in care si-a anuntat inscrierea in urma cu o aproape doua luni, si pune umarul alaturi de USL la daramarea guvernului Ungureanu. Potrivit unor surse parlamentare, Gust se va intoarce in PSD. Gust a declarat pentru gandul ca va vota motiunea de cenzura, deoarece nu este de acord cu hotararea luata de Guvernul Ungureanu in privinta UMF Targu Mures. "Voi vota motiunea de cenzura dintr-un motiv foarte simplu, cred ca s-a lasat foarte mult pentru UDMR faptul ca in urma cu trei saptamani guvernul Ungureanu a acceptat sa se faca o facultate in limba maghiara. Este un compromis prea mare. Ba mai mult eu nu vreau ca ai mei nepoti si copiii sai sa spuna peste 30 de ani, sa nu uitam declaratia lui Peter Kovacs care a spus ca in 30 de ani intr-o regiune din Romania se va vorbi limba maghiara", si-a explicat decizia Gust, informeaza Gandul.