Ce i-a spus Sorina Placinta, printre hohote de plans, Elenei Udrea. Intr-o pauza a sedintei de plen, senatoarea PDL, Sorina Placinta, a izbucnit in plans, in timp ce discuta cu Elena Udrea. In acel moment, toate camerele de luat vederi s-au indreptat spre ea. Un interpret, "cititor pe buze", a analizat inregistrarea pentru B1 TV si a spus ce au discutat politicienele. Discutia celor doua a fost intrerupta de mai multi colegi din PDL, printre care Theodor Paleologu si Radu F. Alexandru, care le-au atras atentia ca sunt filmate. Integral in Click.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ungureanu a jucat cartea decentei la motiune. In discursul rostit in parlament, Mihai Razvan Ungureanu a demontat toate acuzatiile formulate in textul motiunii de cenzura, apreciind, de la bun inceput, ca ideile din document il fac sa se intoarca in timp la inceputul anilor '90. "Am avut senzatia unei caderi in timp, unde nationalismul intunecat si xenofob al inceputurilor de ani '90 se amesteca cu genul de lozinci de tipul "Nu ne vindem tara! Traiesc cu senzatia ca desi Romania si cetatenii romani sunt in UE, autorii si semnatarii acestei motiuni sunt mult mai departe de valorile europene decat mi-as fi putut eu vreodata imagina", a apreciat premierul demis, scrie EVZ.

Lista posibililor ministri ai Guvernului Ponta. USL face lista unui nou cabinet condus de Victor Ponta. Nume grele, dar si personaje care nu au fost in prim-plan pana acum se afla intre variantele potentialilor ministri. Pentru Ministerul de Finante in calcul sunt luate numele lui Claudiu Doltu, profesor la ASE, fost consilier prezidential al lui Emil Constantinescu, consilierul lui Mugur Isarescu la inceputul anilor 2003 si secretar de stat la Finante in timpul guvernarii Tariceanu, dar si a lui Daniel Chitoiu, fost sef al ANAF in guvernarea Tariceanu. Pentru Ministerul Transporturilor, un nume cu sanse foarte mari pentru a ocupa fotoliul de ministru in guvernul Ponta este Eduard Hellvig - secretar general al PNL si apropiat al lui Crin Antonescu, informeaza Gandul.

Cristoiu contra Cristoiu: De ce trebuia sa pice Guvernul Ungureanu. Guvernul Ungureanu, mai precis guvernul PDL, a cazut. Daca tinem cont ca picarea Guvernului Boc in toamna lui 2009 a fost o operatiune pur electorala, intamplarea de vineri, 27 aprilie 2012, reprezinta o premiera absoluta in istoria postdecembrista. O analiza a felului in care a cazut Guvernul Ungureanu ne indeamna sa afirmam ca e vorba si de o premiera in istoria moderna a Romaniei. In jocul numit democratie parlamentara, Motiunea de cenzura e instrumentul prin care Opozitia isi propune sa doboare Guvernul. Pentru a purcede la un asemenea gest, Opozitia daca e serioasa, evident, ia in calcul o conditie absolut necesara: Ca in interiorul Coalitiei sau formatiunii aflate la guvernare sa se fi ivit suficiente fisuri pentru a avea siguranta ca majoritatea guvernamentala nu mai exista si ca Motiunea va trece in cele din urma. Continuarea in EVZ.

Cristian Tudor Popescu: O seara fara chef. Caderea guvernului Ungureanu nu este o victorie a USL, nu este o victorie a maselor populare si nu va insemna o schimbare dramatica de tipul ieri intunericul, azi lumina. Basescu l-a desemnat pe Ponta pentru ca, in caz contrar, PDL renuntand sa mai propuna un premier, era acuzabil de iresponsabilitate, iar Ponta a acceptat desemnarea pentru ca, altfel, dupa ce tocmai facuse vorbire despre impuscarea membrilor actualei puteri, era acuzabil de lasitate. USL si Victor Ponta nu vin la putere prin votul cetatenilor, ci ca urmare a unui troc ordinar, om la om, desfasurat in Parlament. Ii asteapta alegeri la toamna, deci principala lor preocupare nu va fi guvernarea corecta, ci pastrarea bunavointei alegatorilor, conservarea, daca nu sporirea, capitalului politic. Integral in Gandul.

Iarmarocul de la Casa Poporului. Parlamentari plangand. Parlamentari care schimba partidele. Parlamentari cumparati. Parlamentari amenintati. Parlamentari care nu voteaza. Parlamentari care voteaza. Unul chiar in scaun cu rotile. Parlamentari enervati. Parlamentari fericiti. Urna alba, urna neagra, intoarse din drum. Un nou guvern. Cam aceasta a fost imaginea pe care am putut-o urmari ieri, in toate transmisiile in direct ale televiziunilor. Senzatia pe care o aveai, in calitate de telespectator, la cea mai disputata motiune din ultimii ani, era de iarmaroc, un targ organizat la date fixe, un balci. In care tranzactiile cu vite jucau un loc important, relateaza EVZ.