Olguta Vasilescu (PSD): UNPR si-a semnat condamnarea la moarte. Senatorul PSD Olguta Vasilescu apreciaza, pe pagina sa de Facebook, ca, prin incheierea protocolului cu USL, UNPR si-a semnat condamnarea la moarte. Protocolul, incheiat ieri, prevede, printre altele, sustinerea votului uninominal pur. "Ma distreaza cat de mult se lauda UNPR cu protocolul semnat. Nici nu realizeaza ca si-au semnat condamnarea la moarte, cand s-au angajat sa sustina uninominalul pur! Cu 1 la suta cat au...", comenteaza Olguta Vasilescu. "Aduceti crucea si coroana!". "Urmariti si imaginile cu Victor Ponta la semnare. Efectiv, a luat-o la fuga dupa ce a semnat Oprea. UNPR-istii stateau jos si nu-si reveneau din soc, ca nu sta macar sa dea mana cu ei. Asteptau un nou premiu pentru tradare sau ce?", se intreaba senatorul PSD, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Miza "de suflet" pentru care Voiculescu ia Ministerul Agriculturii: 2600 hectare din cel mai roditor sol al tarii. Astazi se judeca un nou termen din procesul in care doua companii controlate de Dan Voiculescu incearca sa puna mana pe 2.600 hectare de teren de la stat pe care le exploateaza de mai bine de 10 ani. Voiculescu a fost sprijinit in trecut inclusiv de Academia Romana care i-a concesionat suprafata la un pret derizoriu. Mai multe documente consultate de Romania Libera arata ca SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) S.A. se afla acum in proces cu Agentia Domeniilor Statului (ADS, subordonata Ministerului Agriculturii) pentru a pune mana pe doua loturi de teren, de 1.235 hectare (in Gostinu, Giurgiu), respectiv 1.424 hectare (in Baneasa, Giurgiu). Urmatorul termen de judecata este azi, la Judecatoria Sectorului 1. In cazul in care presedintele PC, Daniel Constantin, va ajunge ministru al Agriculturii, acesta este obligat, teoretic, sa apere interesele statului, luptandu-se in tribunal cu fondatorul PC, Dan Voiculescu. Mai mult, viitorul ministru Daniel Constantin are pe langa subordonarea pe linie de partid fata de fondatorul PC si o datorie baneasca catre fermierul Voiculescu. Mai exact e vorba de 295.000 de euro, conform declaratiei de avere a celui din urma, anunta Romania Libera.

Alegerile locale 2012: Flutur si Tabuleac vor Botosanii inca o data. Gradul de absorbtie a fondurilor europene de la Botosani, de peste 40%, este impresionant, fata de restul judetelor din zona, dar si fata de media din tara. Resedinta judetului are si mai mult, spre 60%. Miza electorala este mare, la fel va fi si batalia pentru principlalele functii din judet. La Botosani s-au inscris la Biroul Electoral Judetean opt candidati pentru primaria municipiului si sapte pentru presedintia CJ. PDL merge pentru inca un mandat cu echipa aflata la conducere acum, respectiv, atualul primar, Catalin Flutur, varul vicepresedintelui PDL, si Mihai Tabuleac, presedintele CJ. La randul sau, USL mobilizeaza un tandem format din liberalul Florin Turcanu si social-democratul Ovidiu Portariuc la primarie. Un sondaj comandat de USL prin martie arata ca Uniunea devanseaza PDL la alegerile locale din iunie. Potrivit sondajului, 58,6% din optiunile electoratului local ar merge spre USL si doar 19,8% spre PDL. In schimb, la functia de primar, Flutur conducea cu 49,5%, in timp ce Portariuc (PSD) ar fi avut 42,1%, informeaza Puterea.

UNPR, partidul asezat intre doua luntrii. UNPR incearca sa se agate din nou de Putere printr-un protocol incheiat cu PSD, fara a renunta insa la colaborarea cu PDL din teritoriu pentru alegerile locale. Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a incheiat, miercuri, o intelegere cu PSD pentru sustinerea Guvernului Ponta, insa Uniunea nu a rupt aliantele locale cu PDL pentru alegerile din iunie. De cealalta parte, liderii democrat-liberali accepta aceasta situatie si o califica drept normala. Seful de campanie al PDL, Vasile Blaga, a declarat categoric ca protocolul dinte PDL si UNPR la nivel local nu va fi periclitat, avand in vedere ca UNPR va sustine noul Executiv. "Nu. Pentru ca duminica, de exemplu, a avut loc lansarea candidatilor in judetul Hunedoara si a fost prezent si domnul Oprea din partea UNPR, care il sustine pe Mircia Muntean la presedintia Consiliului Judetean, si a fost si Anca Boagiu, care sustine candidatii nostri in judete", a spus Blaga, scrie Adevarul.

Primarul Ontanu, premiat pentru cel mai bun proiect in domeniul sigurantei cetatenilor din Sectorul 2. Primarul sectorului 2 Neculai Ontanu a fost premiat pentru "Cel mai bun proiect in domeniul ordine publica din Romania", ca urmare a implementarii sistemului de supraveghere video si management informational pentru cresterea sigurantei sociale si prevenirea criminalitatii in arealul Baicului. Distinctia i-a fost oferita primarului Ontanu de catre Revista Romana de Administratie Publica Locala in gala "Cele bune sa se-adune" care s-a desfasurat la Bucuresti, in perioada 3-5 mai. In zona Baicului sunt monitorizate video si supravegheate sapte obiective zonale - intersectii si strazi, cinci obiective de interes public, printre care doua gradinite si o scoala, precum si strazile limitrofe Spitalului Fundeni. Infractionalitatea stradala a scazut in zona Baicului cu 42% fata de perioada dinaintea instalarii sistemului, anunta EVZ.

Nicolicea: Frunda gandeste prost in maghiara si vorbeste urat in romana. Deputatul UNPR Eugen Nicolicea s-a aratat dezamagit, joi, de declaratiile senatorului UDMR Gyorgy Frunda despre progresisti, acuzandu-l pe acesta de imoralitate si de ipocrizie si precizand ca UNPR a declarat de mai multe ori ca este de acord cu interzicerea traseismului politic. "M-au dezamagit spusele domnului Frunda pentru ca il suspectam de mai multa inteligenta. Constat insa ca domnia sa gandeste prost in maghiara si vorbeste urat in romana. Eu inteleg motivul din spatele acestor declaratii. Candideaza la Targu Mures si, pentru ca nu are nimic de zis, incepe sa abereze. Problema este ca, prin spusele sale, isi pune tot partidul intr-o situatie delicata. Daca ne acuza pe noi de prostitutie politica, ma intreb cum se cheama domnia sa si cum se cheama partidul domniei sale, de vreme ce au stat alaturi de noi timp de doi ani si jumatate. Cum se face ca acum are aceasta revelatie? Sa intelegem ca i-a placut prostitutia pana acum si de azi nu-i mai place?" a aratat progresistul.. Nicolicea a mai spus ca nu UNPR este imorala, ci Gyorgy Frunda, pe care l-a acuzat ca "a fost la ciolan la fiecare guvernare, fie ca era guvernare PSD, fie PNL, fie PDL", informeaza Romania Libera.