Ce il sfatuieste mama lui Victor Ponta pe noul premier. Mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, a declarat, luni seara, la Cotroceni, dupa depunerea juramantului de catre noul Cabinet, ca s-a bucurat pentru noul premier si ca il sfatuieste pe acesta sa stea pe picioarele sale, precizand ca nu trebuie neaparat sa se certe cu seful statului. Intrebata de jurnalisti ce sfat i-ar da lui Victor Ponta, aceasta a spus "Stai bine pe picioarele tale!? Ea a spus ca ii ureaza sa aiba putere sa duca la indeplinire tot ceea ce a promis, informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Semnale in ziua Z: Premierul Victor Ponta are deja in plan incalcarea propriului program de guvernare. Premierul desemnat, Victor Ponta, s-a prezentat in fata Parlamentului pentru a cere vot de incredere asupra echipei sale si a programului de guvernare. Gratie intelegerilor parafate cu minoritatile nationale si cu UNPR, liderii USL nu au avut mari emotii si scorul obtinut a fost mai mult decat confortabil. Dupa cum au declarat in comisii ministrii desemnati, in urmatoarele sase luni se va incerca modificarea multora din masurile implementate de Guvernul Boc cu titlu de reforma. Salariile bugetarilor vor creste, de la 1 iunie, cu 8%. Diferenta necesara pentru ca angajatii din sistemul public sa ajunga la lefurile din 2010, adica dinaintea taierii cu 25%, ar putea fi acordata in octombrie sau noiembrie. Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta dupa intrevederea cu delegatia FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, relateaza Romania Libera.

Gasiti-i o bona prea-micutului Vacaroiu! Intre 1992 si 1996, pe vremea cand nea "Nicu" Vacaroiu se juca de-a primul-ministru cu voie de la Cotroceni, unde domnea atotputernicul Ion Iliescu, mergeam cam o data pe luna la conferintele de presa organizate dupa sedinta de guvern. Nu mai des, fiindca aproape invariabil la conferinta venea un ministru sau secretar de stat care anunta finalizarea unei noi strategii sectoriale: minerit, metalurgie, comert etc. Guvernul Vacaroiu avea cate o strategie pentru orice! Atunci cand a plecat de la Palatul Victoria a lasat in urma tone de maculatura inutila, o economie incremenita in ceausism, plus cateva banci devalizate si o situatie financiara care a facut ca Romania sa treaca la un milimetru de faliment. Integral in EVZ.

Mircea Diaconu, despre cum au fost primiti ministrii la Cotroceni: "Tot personalul jos!". Mircea Diaconu, noul ministru al Culturii a povestit, luni seara, intr-o interventie la RTV despre cum au fost primiti ministrii la Cotroceni pentru a depune juramantul de investitura. "A venit un microbuz si s-a deschis o poarta si cineva de acolo in uniforma a zis: 'Ce aveti aici, deputati, senatori?' si cineva de la noi a zis: 'E guvernul'. Si atunci domnul a zis: 'E in regula, parcati in dreapta si tot personalul jos!' ", a declarat Diaconu. "Personalul" s-a dat jos. A fost foarte placut, a spus ministrul Culturii, Mircea Diaconu, scrie Adevarul.

Pentru europarlamentarii romani liberali si socialisti: Cum veti vota pe 10 mai? Victor Ponta a reusit performanta de a fi constrans sa retraga doi dintre ministri numiti chiar de el in cabinetul pe care il va conduce (Victor Alistar si Corina Dumitrescu) chiar inainte de a ajunge in fata Parlamentului pentru investire. Startul ar trece drept unul nefericit pentru orice nou Executiv. Episodul ia insa amploare cand asta se intampla sub privirile atente ale publicului autohton, dar si sub lupa special slefuita pentru acest moment a cancelariilor occidentale, extrem de interesate, cu privirile la intentiile strategice ale noii oranduiri. Pe 10 mai, chiar in Parlamentul European, USL are o sansa buna de a repara ceva din ce a stricat in aceste prime zile ale genezei Guvernului Ponta. Sa vedem, asadar, despre ce este vorba. Continuarea in Romania Libera.