Faulturi dure in cursa pentru primarii. Lupta apriga intre Liviu Negoita si Robert Negoita pe sectorul 3. Primarul este atacat cu acuzatia ca detine o vila in Italia. Candidatul USL Robert Negoita a profitat de dezvaluirile facute de "Cancan", conform carora sotii Negoita ar detine o proprietate impresionanta in statiunea Pianello del Lario, din provincia Como a Italiei, zona preferata a actorilor de la Hollywood, a carei valoare ar depasi doua milioane de euro. Ziarul citat invoca informatiile furnizate de un apropiat al primarului. Potrivit acestuia, vila respectiva, achizitionata in 2008, are o suprafata de 1.200 de metri patrati, structurati pe trei etaje, piscina exterioara, lift si o terasa, cu perspectiva asupra intregii zone. Negoita a negat, luni seara, la emisiunea "Ultima ora", de la B1TV, orice implicare. "Averea mea e trecuta in declaratia de avere. Oricine poate sa o consulte. E absurd ca un demnitar sa aiba niste proprietati si sa le ascunda. Am casa de la Balotesti despre care se stie. Au ridicat si elicoptere in aer ca sa o filmeze. Ma simteam ca un nas de la Medelin. Au trimis o echipa si acasa la mama sa filmeze. Mama mea este o femeie batrana, de 80 de ani, cu o operatie pe inima si patru bypass-uri. Sa faca orice, dar sa-mi lase mama in pace. Este un atac absolut incalificabil. Este o campanie dura, dar totul are o limita", a sustinut Negoita, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Emil Boc: "Guvernul Ponta e cu capul in nori si cu picioarele in mocirla". Presedintele PDL Emil Boc a declarat la Cluj-Napoca despre Guvernul Ponta ca este "cu capul in nori si cu picioarele in mocirla" si ca nu este in stare sa genereze stabilitate economica. Boc a dat exemplu cresterea cursului leu/euro, despre care spune ca va inghiti eventualele cresteri salariale. "Acest guvern este cu capul in nori si cu picioarele in mocirla. Este cu capul in nori pentru ca nu este in stare sa genereze stabilitate economica si crestere economica. Este cu picioarele in mocirla incompetentei pentru ca are deja trei ministri remaniati in mai putin de o saptamana. Aceasta spune suficient de mult despre credibilitatea acestui guvern, despre sansele lui de a da Romaniei stabilitate", a declarat Emil Boc la Cluj-Napoca. Acesta a mai acuzat Guvernul Ponta ca prefera populismul in detrimentul unor masuri ferme care sa sustina stabilitatea tarii, anunta Adevarul.

Cine sunt oamenii promovati de Ponta in Guvern. Primele schimbari facute de Victor Ponta in conducerea noului Executiv nu au fost ocolite de numiri controversate. Astfel, Ioan Moraru, promovat la conducerea Secretariatului General al Guvernului, este cercetat de Parchetul instantei supreme pentru falsificarea de documente in cazul Rodicai Stanoiu, iar despre Ioan Stoica, impus secretar general la Interne, se spune ca este omul baronului de Arges, Constantin Nicolescu. De asemenea, Valentin Preda, secretar de stat la Transporturi, este fost consilier al primarului Radu Mazare. Senator PSD (2004-2008), acesta a mai fost numit, in perioada guvernarii PDL-PSD, secretar de stat, dupa care a devenit secretar general al Senatului. Este membru al PSD din 2000 si, potrivit propriului CV, a absolvit Facultatea de Mecanica (Institutul Politehnic Bucu-resti) si Facultatea de Drept (Universitatea Bucuresti). Este cercetat de Parchetul instantei supreme pentru falsificare de documente in cazul Rodica Stanoiu. Mai precis, acesta ar fi remis judecatorilor, in calitatea de secretar general al Senatului, doua declaratii de avere ale fostului ministru al Justitiei care par a fi scrise si semnate de persoane diferite, lucru sesizat de CNSAS, dat in judecata de Stanoiu dupa emiterea verdictului de colaborare cu Securitatea, informeaza Romania Libera.

Locul unde PSD si PNL se bat pe viata si pe moarte. In Mangalia, primarul PSD are cel mai inversunat adversar intr-un independent sprijinit de PNL. Cea mai apriga batalie electorala se inregistreaza la Mangalia, unde un independent, Cristian Radu, sustinut de PNL, a ajuns "dusmanul" cel mai temut al actualului primar PSD Mihai Claudiu Tusac. Nici nu-si agata bine bannerele sau isi lipeste afisele Cristian Radu, ca politia locala a primarului, ajutata cu spor de o agentie de paza, distruge totul. Asa ca afisajele stradale sunt pazite, de-o parte si de alta de "muschiulosi fiorosi" gata sa sara la bataie. Primarul PSD tine cu atata inversunare la functie incat cere ajutorul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, prim-vicepresedintele PSD Nicusor Constantinescu. Lui Tusac i se pare firesc sa-i ceara sefului sau pe linie politica sa-l pedepseaca pe comandantul politiei municipiului Mangalia, comisar sef Nicolae Pescaru, scrie EVZ.

Caravana electorala primita cu bolovani, intr-o comuna din Buzau. Periplul electoral al unui grup de tineri din PSD Buzau s-a soldat in aceasta dupa-amiaza cu ranirea unei persoane si avarierea uneia dintre masinile caravanei. Incidentul s-a produs in comuna Posta Calnau, unde un localnic i-a intampinat pe tinerii agenti electorali cu injuraturi, bolovani si semne obscene. O tanara a fost ovita la cap si a fost nevoie de interventia unei ambulante SMURD pentru a-i oferi ingrijiri medicale. Campania electorala a inceput sa scoata scantei la Buzau. O caravana PSD a fost luata la pietre de un localnic, despre care oamenii din sat spun ca este membru al partidului din care provine actualul primar din Posta Calnau, adversar al candidatului social-democrat din localitate. Unul dintre bolovanii aruncati catre caravana a spart luneta uneia dintre masini si a lovit-o pe una dintre pasagere. La locul incidentului a sosit o ambulanta SMURD, care a preluat-o pe tanara ranita. Barbatul acuzat de tinerii social-democrat ca i-a agresat spune ca, de fapt, el a fost cel provocat. Nu recunoaste insa ca a aruncat cu bolovani in caravana electorala. La fata locului au venit mai multe echipaje de politie care au cercetat imprejurarile in care s-a petrecut incidentul. A fost deschisa o ancheta in acest caz, anunta Adevarul.

Ponta o numeste consilier pe Geanina Cristina Puscasu, asistent la Bruxelles al Dacianei Sarbu. Geanina Cristina Puscasu, unul dintre asistentii de la Bruxelles ai europarlamentarului Dacianei Sarbu, sotia premierului Victor Ponta, a fost numita in postul de consilier de stat in aparatul de lucru al primului-ministru, potrivit Mediafax. Numirea a fost efectuata prin decizie semnata marti de premierul Victor Ponta. In luna aprilie, Geanina Puscasu a fost prezentata de presa ca fiind pe o lista a celor mai "generosi" sponsori ai PSD in 2011, cu donatii totale de 8.000 euro, informeaza Romania Libera.