Ponta calca pe musuroiul intereselor baronilor USL. Bomba POSDRU, amorsata de Victor Ponta, s-ar putea sa-i explodeze in mana. Fraudele cu aceste fonduri sunt realizate de capusele transpartinice, multe proiecte fiind castigate de firmele unor lideri USL. Premierul Victor Ponta a mai aruncat ieri o petarda zgomotoasa spre presa: "Botis, Lazaroiu si Sulfina Barbu au dat cea mai mare gaura pe care am gasit-o pana acum. A fost un jaf la POSDRU". Scandalul este reaprins de semnalul dat de Comisia Europeana ca vrea sa suspende din nou aceasta axa de finantare. Dar toate informatiile prezentate ieri de Ponta - care a afirmat ca le-a aflat "semioficial" abia duminica dupa-amiaza - sunt urmarea anchetelor la POSDRU declansate de Guvernul Boc inca din august 2011, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Alistar vrea sa fie din nou ministru. Victor Alistar, fost nominalizat de Victor Ponta pentru portofoliul Strategii Guvernamentale, sustine ca a castigat procesul cu ANI. In realitate, el n-a deschis niciodata un astfel de proces. Victor Alistar a anuntat ca a castigat procesul impotriva Agentiei Nationale de Integritate, care i-a descoperit in 2009 starea de incompatibilitate, adica a descoperit ca era in acelasi timp inalt functionar public (purtator de cuvant al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici- ANFP), avocat si director executiv al asociatiei neguvernamentale Transparency Romania. In realitate, Alistar nu a castigat pentru simplul motiv ca nu atacat niciodata in instanta decizia de incompatibilitate constatata de ANI, desi avea acest drept, anunta Romania Libera.

Cum ne scapa Titus Corlatean de monitorizare. Ministrul Justitiei, Titus Corlatan, a insistat ieri la Bruxelles ca Romaniei sa i se ridice Mecanismul de Cooperare si Verificare, intrucat UE va aplica de anul viitor un mecanism general de lupta anticoruptie. "Nu e intelept ca pentru Romania sa existe si actualul mecanism de monitorizare pe Justitie", a declarat Corlatean, dupa ce a avut o intalnire cu secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, responsabil cu Mecanismul pentru Cooperare si Verificare (MCV) aplicat Romaniei si Bulgariei. El a mai spus ca a cerut ca raportul din vara acestui an sa fie unul obiectiv si sa ia in considerare "progresele obiective" ale sistemului judiciar romanesc. Presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, a precizat insa, in urma cu doua luni, ca este prematur sa vorbim despre ridicarea monitorizarii pe Justitie impusa Romaniei si Bulgariei, informeaza Adevarul.

William Brinza, presedintele PDL Diaspora: "Nu pot sa-i parasesc pe romanii mei". Alesul romanilor de pretutindeni nu renunta la colegiul din strainatate. Presedintele PDL Diaspora, William Brinza, vorbeste intr- un interviu acordat EVZ, despre criza economica din Spania, despre cum ar putea fi afectati romanii de acolo, dar si despre proiectele sale pe care le va sustine in continuare chiar daca a trecut in Opozitie. EVZ: Cum va fi colaborarea dvs. ca parlamentar de Diaspora aflat in Opozitie cu noul Guvern si, in special, cu ministrul de Externe, Andrei Marga? William Brinza: Toate proiectele mele vor continua la fel ca atunci cand partidul meu era la Putere. Sper ca actualul Guvern sa se aplece asupra problemelor cu care se confrunta romanii din Diaspora, sa avem o relatie de colaborare buna. Credeti ca Diaspora va aprecia activitatea dvs. sau va merge pe trend-ul USL din tara? Personal, voi continua calendarul actiunilor pe care l-am stabilit la inceput de mandat impreuna cu romanii din strainatate. Voi sarbatori Ziua Copilului, alaturi de romanii din Spania impreuna cu solistii Costi Ionita si Celia. Cu aceasta ocazie voi dona peste 10.000 de carti. Voi reprezenta Diaspora in fata autoritatilor straine, invitand toate asociatiile de romani sa imi sustina proiectele indiferent de simpatiile lor politice, scrie EVZ.

Alegeri Craiova 2012. Olguta Vasilescu ii sufla in ceafa lui Solomon. Actualul edil al Craiovei, Antonie Solomon, si-ar pastra la limita scaunul de primar, insa chiar si in aceasta varianta il asteapta zile amare: viitorul consiliu local va fi dominat de USL, sustine un sondaj de opinie realizat de CURS, la comanda GeoPol. Actualul edil ar obtine 42% din voturi, urmat de Olguta Vasilescu (USL) - 39% si Marinica Dinca (PDL) - 15%. Candidatii situati pe primele doua locuri sunt comunicatori neconventionali, galagiosi, charismatici, in concluzie pe placul publicului local. Arbitrul competitiei pare a fi Radu Berceanu (ori mai degraba votantii lui Marinica Dinca, viceprimar si fost primar interimar al Craiovei), in conditiile previzibile in care ar putea decide pentru un vot util, in schimbul unuia simbolic pentru candidatii PDL. Un fapt de subliniat este ca 42% dintre femei si 35% dintre barbati voteaza la Craiova cu Olguta Vasilescu. Dar atentie, aceasta nu inseamna ca femeile voteaza mai degraba cu candidata USL: 42% dintre femei si 40% dintre barbati voteaza cu Antonie Solomon. Diferenta la momentul actual consta in cei 19% dintre barbati, fata de 12% dintre femei, care voteaza candidatul PDL; aceasta dispunere a datelor cercetarii ne arata cum cheia campaniei pentru fotoliul de primar este legata de modul in care Solomon si Vasilescu se vor raporta la votantii PDL, concluzie care pare sa-i confere avantaj net lui Solomon, in virtutea trecutului si a guvernarii comune PDL-UNPR, anunta Romania Libera.