Cristoiu contra Cristoiu: Alianta USL-PDL impotriva lui Dan Diaconescu. N-a starnit nici o boare de nedumerire pozitia aparte adoptata de PDL in cazul votului uninominal intr-un singur tur. Daca ar fi sa crezi propaganda portocalie, proiectul de Lege, supus si impus de USL, vizeaza scoaterea PDL de pe scena politica. Spre aceeasi ipoteza merg si analistii independenti, grabiti sa vada in uninominalul pur rostogolirea tarii spre dictatura USL. Te-ai fi asteptat, in aceste conditii, la o reactie furibunda a PDL. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Campania pentru locale, intre apatie si trucuri electorale. Concurenti care au furat startul, candidati clonati ori mita electorala in cele mai surprinzatoare forme. Asa a aratat prima saptamana de campanie pentru alegerile din iunie. Desi legea stabileste clar debutul acestora cu 30 de zile inaintea scrutinului, in multe localitati, actiunile de ademenire a alegatorilor au inceput cu mult timp inainte. Dan Cristian Popescu, care se dorea candidat al PNL la Primaria Sectorului 2, si-a afisat inca de anul trecut chipul pe mai multe cladiri centrale din Bucuresti. Mesurile de zeci de metri patrati erau oficial reclama la revista "The Marketer", pe coperta careia aparea, insa, doar imaginea tanarului politican, numele si functia acestuia si ceva ce putea fi luat foarte bine drept slogan electoral: "Dreptul la normalitate". Integral in Capital.

Mita electorala pluteste in aer. "Lasa sa dea! Ca tot eu am stampila". La Sohatu, judetul Calarasi, poti sa te trezesti ca ulitele sunt traversate uneori de baieti pe bicicleta care striga, mai in gluma, mai in serios: "Votati cu Iulian Dumitrica! Cel mai bun primar!". Si nu e intamplator. Fanii actualului primar PNL-ist (candidat USL) intampina cu astfel de manifestari un mic alai format cu ocazia sarbatorii Sfintilor Constantin si Elena condus de Dumitru Grigore, padurar si contracandidat din partea Aliantei Popular Crestine (noile "haine" ale PDL-ului in Calarasi, alaturi de UNPR si PNTCD), relateaza EVZ.

Antonescu e sigur pe victoria USL in peste jumatate din judetele si municipiile tarii. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, vineri seara, ca USL este sigura de victorie la alegerile locale in peste jumatate dintre judetele tarii, in vreme ce in unele zone, cum ar fi Neamt, Suceava, Cluj sau Prahova, PDL "inca isi face de cap ca in codru", ceea ce reprezinta "o problema" a USL. "Exista multe judete, peste jumatate judete si municipii ale tarii unde victoria USL este categorica, sa vedem proportiile scorului. Si exista cateva locuri unde batalia este echilibrata, este importanta, este foarte semnificativa, cum ar fi si Prahova, cum ar fi municipiul Ploiesti, cum ar fi Clujul", a spus Antonescu, la Campina, potrivit Adevarul.

Crin a garantat pentru coruptie si conflict de interese. Aflat in plina campanie, Crin Antonescu s-a afisat in centrul Pitestiului cu primarul Tudor Pendiuc si cu presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu. Ambii au probleme cu legea. Liderul PNL, Crin Antonescu, a participat, joi, la Pitesti, la manifestarile dedicate implinirii a 137 de ani de la infiintarea PNL. Cu aceasta ocazie a imbinat utilul cu placutul, facand tot posibilul sa demonstreze ca USL si oamenii ei se situeaza mai presus de orice suspiciune. Astfel, el a tinut sa le arate pitestenilor ca are in continuare incredere in primarul Tudor Pendiuc (PSD) si in presedintele Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu (PSD), anunta EVZ.

Destinul maculat al domnului Ponta. Victor Ponta ar fi putut intoarce foaia istoriei si sa rupa PSD de trecutul incarcat de coruptie, abuzuri si aroganta comunista si sa-l tansforme intr-un partid socialist modern de felul Partidului Laburist, ca tot si-l luase model pe Tony Blair. Episodul Balaban-Grajdan, tentativa josnica de a-l scapa pe Adrian Nastase de inchisoare printr-un act guvernamental, este o sfidare aruncata in obrazul romanilor si hartia de turnesol care dovedeste ca Ponta a ales continuitatea cu vechea garda pesedista. In loc sa gandeasca in termeni grandiosi, Ponta isi face debutul in politica mare alegand un destin meschin, relateaza Romania Libera.

Olimpiada promisiunilor trasnite, faza pe locale. Campania electorala este pentru multi un prilej de a-si lasa imaginatia sa zburde in voie, cu rezultate din domeniul comicului involuntar. Irinel Columbeanu, in timpul liber candidat independent la Primaria Capitalei, intentioneaza sa valorifice potentialul turistic al Bucurestiului dand liber la fumat. "(...) Cred ca ar fi si o dovada de nediscriminare intre partea de populatie care fumeaza si cea care nu fumeaza. Stiu ca fumatul nu este sanatos, dar este destul de util", a explicat Columbeanu. Continuarea in EVZ.