Culmea demagogiei: Daniel Constantin lupta cu "guvernarea mincinoasa". Unora dintre liderii USL le-a intrat atat de tare in sange lupta pentru putere, incat nu au realizat ca, intre timp, au ajuns la guvernare. Ministru al Agriculturii si lider al PC, Daniel Constantin functioneaza inca dupa ora Opozitiei. Luat de avantul oratoric, in plina campanie electorala pentru locale, Constantin a recomandat activistilor USL sa lupte impotriva Executivului actual, uitand ca Guvernul Ungureanu a fost picat prin motiune de cenzura si ca la carma este cabinetul Ponta, din care cu onor face parte, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Tom Gallagher: Premierul de tranzitie a si intrat in faza sa decadenta. Ma-ntreb cum vor fi sunat laudele pe care Ion Iliescu si Adrian Nastase i le-au adresat, zilele trecute, "carlanului" lor de odinioara, transformat intre timp in elev model? Gravele acuze aduse de Inspectoratul de Stat pentru Constructii lui Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii" s-au volatilizat miraculos peste noapte, seful ISC retragand institutia ca parte civila din dosarul de coruptie al inculpatului la doar cateva zile dupa ce ISC a fost trecut sub comanda directa a noului premier pesedist. Continuarea in Romania Libera.

PDL, preocupat de stabilitatea Guvernului Ponta. PDL a decis ca nu e momentul sa depuna motiune de cenzura, pentru a nu destabiliza Romania intr-un moment sensibil. "De trei saptamani, prin toate actiunile domniei sale, Victor Ponta destabilizeaza economia Romaniei si aduce grave prejudicii democratiei din tara. (...) PDL nu trebuie sa contribuie la destabilizarea Romaniei acum. Nu cred ca este oportuna depunerea motiunii de cenzura", a explicat seful campaniei electorale a PDL, Vasile Blaga. In schimb, democrat-liberalii vor gasi o casa de avocatura care sa-i apere, gratuit, pe cei care se simt amenintati de regimul Ponta, relateaza EVZ.

Cozmin Gusa: Antonescu e sub tutela lui Voiculescu, nu poti sa accepti asa ceva decat daca esti santajat. Analistul politic Cozmin Gusa a declarat luni ca liderul PNL Crin Antonescu se afla sub tutela lui Dan Voiculescu, iar raspunsul "logic" pentru care liberalul o accepta "nu ar putea sa fie decat un eventual dosar" cu care este santajat, potrivit Realitatea.net. Gusa a precizat, la TVR Info, ca Traian Basescu "este aproape de suspendare", dar a adaugat ca o astfel de intentie "este una foarte grava", o "nesabuinta" generata de fapt de Dan Voiculescu, fiind doar "o forma de razbunare spre a penaliza atacurile legitime ale institutiilor statului la afacerile familiei" fondatorului PC. Integral in Romania Libera.

Guvernul face pasul inapoi in dosarul "Trofeul Calitatii". Inspectoratul de Stat in Constructii(ISC) a revocat ieri adresa fostului director al institutiei, Adrian Balaban Grajdan, prin care arata ca ISC nu a fost prejudiciat in acest dosar si renunta la daune de 1,5 milioane de euro in dosarul "Trofeul Calitatii - Adrian Nastase". Ca urmare a acestei decizii, ramane in vigoare adresa initiala transmisa de ISC in aprilie, prin care institutia se constituie parte civila in dosar si cere recuperarea unui prejudiciu de 75 miliarde lei vechi, scrie Adevarul.