Harta suspiciunilor de joc dublu in USL la locale. In unele judete, PSD si PNL se faulteaza reciproc in campanie. In ciuda nemultumirilor, de dragul guvernarii, se pune batista pe tambal. In unele judete, liberalii si social-democratii actioneaza potrivit propriei lor agende si interese locale. Cazul Buzau este deja arhicunoscut. Primarul Constantin Boscodeala si organizatia PSD Buzau il sustine fatis pe independentul Victor Mocanu la sefia CJ in detrimentul candidatului oficial al USL, liberalul Cristian Bagiu. PNL a reclamat situatia, iar Victor Ponta i-a solicitat secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, sa indrepte lucrurile. Nimic nu s-a intamplat insa. La Braila, o situatie similara, dar cu PNL si o parte dintre social-democrati in postura de blatisti. Conform unor surse liberale, candidatul USL Bunea Stancu (PSD) are probleme cu proprii colegi de partid, in timp ce o mare parte a liberalilor braileni refuza sa faca campanie pentru el. Primarul social-democrat Aurel Simionescu a autorizat afisajul stradal al contracandidatului Sergiu Diacomotu ba, mai mult, a blocat interventiile lui Bunea care ordonase inlaturarea panourilor. "Independentul" Diacomotu candideaza cu sprijinul PDL, UNPR, PNTCD si PER, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Asfalt electoral pentru USL. In comuna bacauana Gioseni, un drum judetean a fost asfaltat doar de dragul candidatului USL, Bernadin Tamas. Soseaua respectiva n-a avut niciodata vreo palma de asfalt, pana acum, cu doua saptamani inaintea alegerilor. Consiliul Judetean (CJ) Bacau a gasit bani pentru modernizare ca prin minune, pe ultima suta de metri. CJ Bacau este condus de Dragos Benea (PSD), unul dintre oamenii de incredere ai lui Viorel Hrebenciuc. Adversarii politici spun ca scopul lucrarii a fost ca meritele sa fie arogate de candidatul Tamas. In plus, dupa terminarea lucrarilor, candidatul USL a cinstit localnicii cu mititei si bere si totul a fost "garnisit" cu muzica de fanfara. Totul spre surprinderea lui Anton Jitaru, primarul in functie al comunei, care habar nu avea de asfaltarea drumului din comuna pe care o conduce, anunta Adevarul.

PP-DD SRL. Cum a vandut Dan Diaconescu filialele partidului. Dan Diaconescu este acuzat ca i-a inlocuit pe fondatorii cu mult entuziasm, dar fara bani ai filialelor Partidului Poporului cu politicieni alungati din alte partide, dar care sunt dispusi sa-si puna veniturile in slujba formatiunii politice a OTV-istului. Pana sa dea foc simbolurilor Partidului Poporului (PP) in centrul orasului, toamna trecuta, Constantin Tache era un fost politist, pensionar si patron fascinat de Dan Diaconescu (DD). A aparut apoi la posturile nationale de stiri si a povestit cum liderul de la OTV i-a cerut sa corupa electoratul cu de doua ori mai multe sacose cu pomana decat dadeau celelalte formatiuni politice. "Domnul Dan" s-a dezis de buzoian si ar fi declarat la tv ca Tache Constantin s-a autointitulat lider al PP-DD Buzau fara acceptul Capitalei. Numai ca Tache are o cu totul alta varianta. El ne-a explicat ca tocmai Dan Diaconescu a fost cel care i-a cerut, telefonic, sa infiinteze o filiala la Buzau. Otevistul ar fi auzit de el printr-un intermediar, care-l cunostea de cand se ocupase, in trecut, de un incurcat caz de crima. "M-a sunat, am intrat direct la emisiunea lui, am fost si la Bucuresti. Am discutat zece minute si gata, am trecut la treaba, informeaza Romania Libera.

Duicu, politicianul care si-a batut mama. Candidatul PSD la sefi a CJ Mehedinti si-a terorizat parintii. Adrian Duicu, candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, nu are probleme cu politia din Drobeta-Turnu Severin. Doua plangeri ale mamei sale, in care femeia acuza ca era batuta de politician, au fost uitate in sertarele politistilor. Dramele femeii au fost ignorate de doua ori, in 2004 si in 2007, de oamenii legii. Ana Duicu (63 de ani), mama presedintelui PSD Mehedinti, a explicat la politie, in martie 2007, ca traieste intr-o stare de neliniste si stres, din cauza unei relatii extraconjugale pe care o avea fiul sau. Adrian Duicu ar fi fost indragostit, de aproape noua ani, de o alta femeie decat cea cu care era casatorit. Mai mult, sustinea mama liderului local PSD, amanta fiului sau ar fi amenintat-o la telefon, iar din acest motiv a ajuns sa se certe cu baiatul sau, deoarece "nerecunoscand ca este adevarat, a ajuns in faza in care imi da bataie si ma ameninta cu moartea", scrie EVZ.

Concurenta pe dreapta: Ungureanu contra Baconschi. Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu va infiinta o asociatie cu un profil asemanator cu cea condusa de Teodor Baconschi. Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu ia in calcul infiintarea unei asociatii cu scopul de a coagula fortele politice de centru-dreapta, astfel incat electoratul din aceasta zona sa se simta motivat si sa se prezinte la vot in numar mare la alegerile parlamentare din toamna. Initiativa lui Ungureanu vine in conditiile in care si fostul ministru de Externe Teodor Baconschi are un ONG de dreapta, Fundatia Crestin-Democrata, cu obiective similare. Deocamdata, Ungureanu este, insa, liderul din zona PDL cel mai bine cotat, avand 27% in ultimul sondaj IMAS realizat pentru "Adevarul". In schimb, Baconschi este in scadere de popularitate, dupa ce la inceputul anului i-a jignit pe manifestantii din Piata Universitatii, anunta Adevarul.