Sever Voinescu (PDL): USL ne spune "daca ne intelegem si mergem mucles, da-o-ncolo de Constitutie". Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al PDL, spune ca Viorel Hrebenciuc vorbeste prin gura lui Victor Ponta despre organizarea alegerilor parlamentare mai devreme, in luna octombrie. Dincolo de faptul ca propunerea este neconstitutionala, Voinescu apreciaza ca declansarea procedurilor de devansare a scrutinului este sinucigasa pentru actualul premier. Evenimentul zilei: Domnule Sever Voinescu, ce parere aveti despre propunerea de devansare a alegerilor generale pentru luna octombrie, lansata de premierul Victor Ponta? Sever Voinescu: Intai ca asta nu e ideea dlui. Ponta, e ideea dlui. Hrebenciuc. In spatiul public asta e cronologia reala. Eu cred ca este o tema falsa, de care dl. Ponta se foloseste in perioada asta pentru ca dl. Ponta are de raspuns catorva intrebari carora nu le da raspuns. In primul rand, e nelamurita provestea cu Grajdan, ISC si dosarul Adrian Nastase si felul brutal in care Ponta a incercat sa manipuleze Justitia. E complet nelamurita povestea cu Daniel Constantin la Agricultura, care il protejeaza pe Dan Voiculescu si interesele financiare ale acestuia. Inca nu are un ministru al Educatiei. Integral in EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Guvernul Boc a uitat in plata 4.000 de revolutionari. Statul pierde lunar peste 1,2 milioane de euro pentru ca guvernantii au omis un paragraf din Legea 341, care prevede ca revolutionarii pensionari primesc o a doua indemnizatie. La finalul lui 2011, Guvernul Boc anunta ca indemnizatiile lunare acordate revolutionarilor cu titlul de "luptatori remarcati" vor fi suspendate pe parcursul anului 2012. Nu a fost o decizie luata cu intentia de a rezolva, macar pentru moment, spinoasa problema a fenomenului revolutionar, coplesit de apasarea miilor de impostori care incasau lunar sume grase de la bugetul de stat, ci doar o masura de austeritate luata la pachet cu alte taieri sau inghetari de salarii din sectorul bugetar. A fost, totusi, o decizie pe care multi au salutat-o, tinand cont ca ea avea sa duca la economisirea a peste 80 de milioane de euro din bugetul de stat si sa lase fara indemnizatii marea masa a revolutionarilor, anunta Adevarul.

Adrian Severin: OLAF nu a cerut sanctionarea mea. Europarlamentarul independent Adrian Severin a dezmintit, duminica, existenta unei propuneri de sanctionare disciplinara din partea Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), informatie vehiculata in presa centrala. Adrian Severin subliniaza ca, in realitate, OLAF a inchis investigatia in ceea ce il priveste in dosarul legat de acuzatiile ziarului The Sunday Times, pe data de 18 noiembrie 2011. El a precizat ca in scrisoarea prin care a comunicat aceasta decizie OLAF a mentionat ca nu a fost in masura sa desfasoare ancheta pana la capat, intrucat Parlamentul European, contestandu-i competenta in materie, 'a refuzat sa coopereze'. "OLAF nu a cerut sanctionarea mea de catre Parlamentul European, ci a transferat doar dosarul inchis de el catre Parlamentul European si aceasta s-a intamplat nu dupa ce Parlamentul European a decis repunerea mea in drepturi cu cateva luni, aproape jumatate de an inainte. De aceea, nu suntem in prezenta unei diferente de concluzii intre cele doua institutii, macar si pentru faptul ca OLAF, neputand incheia investigatia, nu a putut trage nicio concluzie. Prin urmare, in acest moment, singura institutie care se gaseste in curs de anchetare a cazului este DNA, cu mentiunea ca acesta se sesizase oricum cu aproximativ un an inainte ca OLAF sa-i transfere dosarul", a subliniat europarlamentarul Adrian Severin, informeaza Puterea.

Acuzatii de furt de identitate in campanie. Pe ultima suta de metri a campaniei pentru alegerile locale, candidatii, manati de dorinta de a castiga cu orice pret, nu mai tin cont de nimic in lupta cu adversarul si recurg la metode neortodoxe. Aruncat de la inceput in cursa cu intentia de a confuza alegatorii cu numele sau, Robert Negoita, candidatul USL la Primaria sectorului 3, este acuzat ca i-a furat identitatea contracandidatului sau de la PDL, Liviu Negoita. Potrivit managerului de campanie al PDL Bucuresti, Razvan Murgeanu, pe 1 iunie mai multe masini cu megafoane, cu sonorul dat la maxim, transmiteau imnul PDL, dar indemnuri de sustinere a lui... Robert Negoita. Potrivit lui Murgeanu, firma platita pentru a face acest tip de campanie negativa, Red Rose Advertising SRL, il are actionar majoritar pe Ilie Negoita, tatal candidatului USL si are sediul in Rin Grand Hotel, detinut de fratii Robert si Ionut Negoita, scrie EVZ.

Gabriel Oprea: UNPR va reveni la guvernare si in noiembrie. Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, duminica, la Timisoara, ca, din noiembrie, formatiunea politica pe care o conduce va reveni la guvernare, pentru stabilitatea Romaniei, in urma votului pe care UNPR il va primi de la cetateni, adaugand ca mizeaza pe un scor de minimum 10%. "UNPR a asigurat stabilitatea acestei tari intr-o perioada grea, de criza economica mondiala. In momentul in care presedintele PDL, Emil Boc, a anuntat sfarsitul coalitiei si am avut candidat pentru functia de prim-ministru, care a fost desemnat in urma unui vot in Parlamentul Romaniei, UNPR a ramas consecvent politicii sale de a asigura stabilitatea Romaniei si pentru aceasta sprijina in Parlament Guvernul Ponta", a declarat Gabriel Oprea. El a adaugat ca UNPR a cerut un singur lucru - sustinere politica pentru legiferarea proiectului de taxare a marilor averi. "Am cerut un singur lucru: sprijin politic pentru legiferarea proiectului nostru de taxare a marilor averi, avem protocolul cu PSD (...) sa colaboram in Parlament pe legile privind cresterea salariilor si a pensiilor si pe orice proiect care are ca esenta ridicarea nivelului de trai", a mai spus Gabriel Oprea, anunta Adevarul.