Romanul e inventiv si la furtul de voturi. Breaking news! O septuagenara s-a autodenuntat ca a luat spaga electorala. Dumitra Tuiu (foto, 72 de ani), din comuna doljeana Predeseti, a suprins o tara intreaga atunci cand s-a dus la Politie cu banii primiti in schimbul votului. Suma era aproape cat pensia ei, dar constiinta nu i-a dat pace si a indemnat-o sa se duca cu jalba la autoritati, relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cristian Turturica: Nu va irositi votul! Celor ce privesc cu pesimism viitorul Romaniei, convinsi ca nu vom reusi sa ne extragem din subdezvoltare in viitorul previzibil, alegerile locale de duminica le vor confirma cu varf si indesat previziunile sumbre. Indiferent daca USL va lua sub sau peste 50%, indiferent daca PDL va reusi sa se agate de pragul de supravietuire de 25%, rezultatele vor confirma de fapt ca modelul politic si administrativ dezastruos care defineste puterea in aceasta tara, indiferent de partidul care o detine, este mai puternic ca niciodata. Continuarea in Romania Libera.

Nu mai gasiti niciun autocar liber in Romania. Iar sunt alegeri duminica. Il mai tineti minte pe Dan Nica? In octombrie 2009, cand era la guvernare alaturi de PDL, a spus ca democrat-liberalii au inchiriat toate autocarele pentru turism electoral. Acum cine le-o fi acontat? Am sunat la mai multe firme si ne-au spus sa renuntam la a mai cauta: ''E o mare nebunie week-end-ul acesta''. In aceste zile nu gasesti firme care sa inchirieze autocare. Ori pentru ca sunt alegeri, ori pentru ca vremea este frumoasa pentru plimbare, scrie EVZ.

Adevarata realitate de dupa alegeri. Ce va alege Romania din ceea ce se intampla in Europa? Duminica, de la ora 7.00 la ora 21.00, in toata Romania vor fi alegeri locale. Dupa cum a decurs campania electorala si dupa cum s-au pregatit fortele politice pentru acest moment in ultimele 48 de luni, in mare vom asista la o reconfirmare a sferelor de influenta ale baronilor din judete, rezultatele surpriza fiindu-ne rezervate doar pe alocuri. Iar dupa asta va trebui sa ne trezim la realitate. Problema cea mare, insa, este ca spectrul politic din tara noastra va fi tentat ca, incepand cu prima zi de dupa scrutinul local, sa se scufunde din nou in abisul populisto-electoral, avand in vedere perspectiva unor alegeri legislative cu real potential de a inversa dramatic, la finele lui 2012, raportul de forte, iar asta pentru urmatorii patru ani, relateaza Romania Libera.

Cristoiu contra Cristoiu: Crin Antonescu - El Lider Maximo descheiat la prohab! Un filmulet, care a circulat mai mult pe Internet si mai putin pe televiziunile de stiri, tot mai multe si tot mai dependente de banii celor de la Putere, ni l-a aratat pe Crin Antonescu, presedintele PNL, copresedinte USL si virtual candidat la cea mai inalta functie in statul roman, surprins la Ramnicu Valcea intr-o ipostaza mai mult decat jenanta pentru un barbat care a depasit de mult uimirea de a descoperi ca are par acolo unde cand se nascuse nu avea. Citeste continuarea in EVZ.