Piata Universitatii, lagarul lui Oprescu. La kilometrul Zero al democratiei au aparut garduri de doi metri, care i-au revoltat pe bucuresteni. Chiar in zilele cand se implineau exact 22 de ani de la inabusirea, de catre minerii chemati - unii spun "instigati" - de Ion Iliescu, a spiritului Pietii Universitatii, garduri de sarma, inalte de peste doi metri, au fost montate de-a lungul trotuarelor din fata fantanii de la Arhitectura si a Teatrului National. Doar statiile de autobuz au ramas, deocamdata, oaze de libertate in afara tarcului amenajat de Primarie. "Domnu" Oprescu a trimis vorba ca le-a pus contra tantarilor! Daca mai pune si putin curent e ca la Auschwitz!", e de parere Maricel Daraban, unul dintre cei cinci protestatari prezenti non-stop pe o banca din fata Teatrului National. Cristian Carstea, unul dintre "permanentii" locului, crede ca "Nici lui Iliescu nu i-a trecut prin cap sa puna garduri acu" douajdoi de ani! Nici in piata Tien An Men n-au facut asa ceva!" Potrivit reprezentantilor Administratiei Strazilor Bucuresti, motivul pentru care trotuarele au fost ingradite este acela ca, in cel mult doua saptamani, muncitorii vor incepe sa sparga betonul de pe trotuare pentru reamenajare. "Se va inlocui betonul degradat cu piatra cubica si placi de granit. Mutam Parisul la Bucuresti!", au spus reprezentantii Municipalitatii, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Boc, Udrea, Macovei, Anastase au votat pentru mentinerea conducerii interimare a PDL- surse. Emil Boc, Elena Udrea, Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Paleologu, Roberta Anastase au fost printre cei 14 democrat-liberali care au votat pentru prelungirea pana dupa alegerile generale a mandatului conducerii interimara a PDL, au declarat, duminica seara surse din PDL. Potrivit surselor citate, presedintele demisionar al PDL Emil Boc si alti treisprezece democrat-liberali au fost in favoarea mentinerii interimatului conducerii partidului pana dupa alegerile parlamentare. In timp ce europarlamentarul Monica Macovei explica, in sedinta Colegiului Director, procedura juridica privind conducerea interimara, presedintele Senatului, Vasile Blaga a acuzat-o pe aceasta ca "minte" pe procedura juridica. Macovei a raspuns acuzelor lui Blaga spunand ca nu vrea sa fie insultata, au precizat sursele citate. Potrivit surselor citate, dispute au mai aparut in timpul sedintei intre Mihai Stanisoara si primarul de Arad, Gheorghe Falca. Stanisoara i-a spus lui Falca: "Mai taci din gura, m-am saturat sa tot faci pe profesorul", anunta Romania Libera.

Un consilier judetean "demis" din PP-DD: "daca stiam ca se dau bani, nu intram in partidul acesta". Dorel Matis, proaspat ales consilier judetean si dat afara din Partidul Poporului - Dan Diaconescu in ziua cand si-a primit certificatul de consilier judetean, acuza conducerea judeteana a partidului ca a premediat toata aceasta situatie. "Exista o mica gasca in interiorul partidului cu interese ca Axente Husar si Valentin Pop sa devina consilieri judeteni. Axente Husar e fost colaborator al Securitatii", a precizat Matis. Dorel Matis spune ca in ziua in care a primit certificatul de validare in functia de consilier judetean a aflat de decizia partidului de a-l da afara. "Nu puteau sa-i puna pe Axente Husar si pe Valentin Pop pe locuri eligibile pentru ca stiau ca nu pot castiga astfel. Axente Husar e fost colaborator al Securitatii, am dovezi in acest sens. Valentin Pop nu s-a implicat deloc in campania electorala. Partidul e condus din umbra de tatal lui Lucian Nemes, care e membru PDL Turda. Decizia de excludere din partid a venit din partea Biroului Permanent Judetean Cluj. Acest birou nici macar nu exista. Eu am acceptat sa candidez numai la insistentele celor de la Cluj crezand ca e in regula. Mi-am dat seama de aceasta diversiune pe la jumatatea campaniei electorale. Mi se parea normal daca dupa alegeri ne-am fi intalnit sa discutam, poate acceptam sa renunt. Dar daca mergem pe linia necomunicarii, a matrapazlacurilor (...) La tot ce se intampla in PPDD, acesta nu este un partid", a declarat pentru Adevarul, Dorel Matis.

Ei vor gestiona un miliard de euro! Ion Stan, consilierul responsabil cu circul la Primaria Capitalei. Bugetul Capitalei va fi decis de sapte consilieri ai PP-DD, 11 de la PDL si 37 de la USL. Printre ei, soferi, artisti, dar si un medic care crede ca orasul este bantuit de zombie. Noul Consiliu General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si-a schimbat structura. Majoritatea va reveni USL-ului, dupa patru ani in care PDL a avut cele mai multe posturi de alesi generali. Astfel, bugetul de 4,5 miliarde de lei, adica un miliard de euro, va fi in mainile alesilor. Pentru stabilirea pretului apei calde, al caldurii si a altor chestiuni urgente vor vota si oamenii lui Dan Diaconescu. PP-DD a castigat 9% din voturile bucurestenilor pentru CGMB. In acelasi timp, in Consiliu ii regasim pe vechii si controversatii alesi generali ai PSD si PNL, scrie EVZ.

Organizatia municipala a PDL Constanta cere demisia lui Gigi Chiru. Organizatia municipala a PDL Constanta cere demisia presedintelui organizatiei judetene a PDL Constanta, Gigi Chiru, pentru rezultatul inregistrat la alegerile locale si pentru faptul ca strategia sa de campanie nu a fost cea decisa in cadrul structurilor interne ale partidului. Potrivit unui comunicat al Organizatiei municipale PDL Constanta, semnat de presedintele acesteia, deputatul Maria Stavrositu, Biroul Permanent Local s-a intrunit duminica, pentru a analiza modul in care a fost conceputa si implementata strategia de campanie, precum si rezultatele electorale, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Dupa dezbateri, s-a decis prin vot, in unanimitate, ca scorul obtinut impune dizolvarea Biroulului Permanent Judetean si solicita, totodata, demisia presedintelui Organizatiei judetene, Gigi Chiru, pentru procentul dezastruos in alegeri si a incalcarii, in mod repetat, a deciziilor statutare ale organizatiei municipale, construirea si implementarea unei strategii total diferite de strategia decisa statutar de organizatia municipala PDL Constanta, efectuarea unei campanii sub alta sigla decat cea a partidului si asumarea unor pozitii publice in numele organizatiei", se arata in comunicatul PDL Constanta, anunta Romania Libera.

Boc: Nu mai candidez la nicio functie in PDL. Presedintele demisionar al PDL, Emil Boc, a declarat, duminica seara, ca o conventie nationala extraordinara a PDL va avea loc pe 30 iunie, urmand ca saptamana viitoare, marti, sa aiba loc o sedinta a Consiliului National de Coordonare (CNC) al partidului. In favoarea organizarii conventiei extraordinare s-au pronuntat 36 de membri ai colegiului si 14 s-au pronuntat pentru alegerea unui directorat care sa conduca partidul pana la Conventia de anul viitor. Presedintele demisionar a spus ca la conventie vor participa 1450 de delegati si ca de organizarea acesteia se va ocupa un comitet format din noua persoane, apartinand filialelor cu cele mai bune rezultate in alegerile locale. Primarul municipiului Cluj-Napoca a reiterat ca nu va candida pentru un nou mandat de presedinte al partidului, informeaza Adevarul.