Trei lovituri intr-o singura zi pentru Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a incasat, ieri, trei lovituri politice dure. Doua din aceste lovituri au venit de la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), iar una a venit din zona televiziunii publice. Cea mai importanta decizie a fost cea luata de CCR in ceea ce priveste reprezentarea Romaniei la summitul Consiliului European de catre presedintele Romaniei. Acum cateva zile, seful statului a sesizat Curtea in legatura cu conflictul dintre administratia prezidentiala si premierul, relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Eugen Nicolaescu: Daca Basescu decide sa mearga la Bruxelles, este al o mielea motiv de suspendare. Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a declarat, miercuri, ca, daca presedintele Traian Basescu va decide sa mearga la Bruxelles si nu va respecta Parlamentul, atunci acesta ar fi al o sutalea sau al o mielea motiv de suspendare a sefului statului din functie. "Daca Traian Basescu, prevalandu-se de faptul ca, uite, Curtea Constitutionala a spus ca trebuie sa merg la Bruxelles, nu va respecta Parlamentul, care a spus clar ca pe aceasta tema nu merge presedintele, ci premierul, atunci eu cred ca acesta este al o sutalea sau al o mielea motiv de suspendare a presedintelui si cred ca pe aceasta abordare nu ar trebui ca majoritatea parlamentara sa mai suporte asemenea umiliri", a comentat Nicolaescu decizia Curtii Constitutionale privind reprezentarea la Bruxelles, scrie Adevarul.

Democrat-liberalii, la start. Depunerea candidaturilor s-a incheiat ieri. Surprizele, mai mult pe lista celor care nu candideaza. In PDL s-a incheiat termenul pentru inscrierea candidaturilor la Conventia Nationala de sambata viitoare. Este deja o certitudine cine vor fi presedintele PDL si secretarul sau general, intrucat Vasile Blaga si Gheorghe Flutur candideaza fara concurenta, fiecare pe culoarul lui. Nici in rest nu se poate vorbi despre candidati-surpriza, surprizele fiind mai degraba legate de cei care au ales sa nu candideze, informeaza EVZ.

Victor Ponta a gresit transeele. Cand "Alianta DA" a castigat alegerile din 2004, PNL-ul si PDL-ul de atunci au primit din partea electoratului un cec in alb pe baza unor promisiuni care, daca ar fi fost duse pana la capat, ne-ar fi ajutat in 2012 sa traim intr-o Romanie cu ceva mai putine cusururi decat ne obisnuise tara asta de la Revolutie incoace. Aburii puterii se dovedesc insa mult mai nocivi decat aburii alcoolului, iar la inceputul acestui an PDL a decontat cu varf si indesat factura taiata de romanii care s-au simtit pacaliti. De cealalta parte, si PNL se gaseste, la aproape un deceniu de la momentul euforiei din 2004, intr-o situatie greu de imaginat. Integral in Romania Libera.

USL poate gasi ceva mai bun decat plagiatorul Ponta. Sau nu? De cand a aparut istoria presupusului sau plagiat, Victor Ponta s-a angajat intr-o batalie personala pentru salvarea carierei sale politice. A uitat de promisiunea de a anula hotararea de guvern privind infiintarea unei facultati cu predare in maghiara la universitatea de medicina din Targu Mures, sperand ca va obtine sprijinul reprezentantului UDMR in Curtea Constitutionala. A calcat in picioare angajamentul de a depolitiza televizunea publica, pe care a cedat-o vicepresedintelui PNL-Gorj. Integral in EVZ.

Ponta declanseaza razboiul politic total impotriva presedintelui. Curtea Constitutionala a constatat ieri existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Presedintie si i-a dat castig de cauza celei din urma, hotarand ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European. In replica, Victor Ponta a acuzat Curtea Constitutionala de ''politizare'' - si a lasat sa se inteleaga ca USL va declansa procedurile de suspendare a presedintelui, pe care l-a acuzat de ''blocaj inacceptabil'' -. Totusi, nu mai departe de toamna anului trecut, premierul se arata dornic sa-l suspende pe Traian Basescu dupa ce seful statului declarase ca ''si in cazul in care CCR declara neconstitutionala inghetarea pensiilor, tot nu sunt bani'' -. Continuarea in Romania Libera.