Criza politica intra in prelungiri. Reactiile politice la hotararea surprinzatoare a CCR de amanare a deciziei privind referendumul de demitere a presedintelui suspendat, Traian Basescu nu au intarziat sa apara. Presedintele PDL, Vasile Blaga a cerut ieri demisia de onoare a guvernului condus de Victor Ponta, sustinand ca actualul Executiv se face vinovat de faptul ca CCR a fost pusa in situatia de a amana o decizie privind referendumul din 29 iulie. Astfel, Blaga a subliniat ca la baza deciziei CCR stau datele furnizate de guvern, in speta de Ministerul de Interne, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Sova: Ponta va ordona 18 ore de munca pe zi pentru reactualizarea listelor electorale. Senatorul PSD Dan Sova a declarat, joi, ca premierul Victor Ponta "va ordona" efectuarea a 18 ore de munca pe zi pentru finalizarea reactualizarii listelor electorale permanente pana in data de 12 septembrie, potrivit Mediafax. Intrebat daca exista riscul sa nu fie actualizate listele electorale permanente, Sova a precizat: "Nu este deloc o misiune usoara, dar, asa cum il cunosc insa pe premierul Victor Ponta, va ordona 18 ore de munca pe zi si probabil pana in 12 septembrie vom avea o imagine foarte clara si foarte transparenta a acestor liste", relateaza Romania Libera.

Decizia CCR poate arunca in aer alegerile locale. Decizia Curtii Constitutionale si numeroasele nereguli inregistrate la referendumul de duminica ridica intrebarea fireasca: cat de legitime sunt alegerile locale din iunie 2012? Inventivitatea baronilor USL nu are limite cand vine vorba de frauda electorala. Miile de sesizari transmise mai multor ONG-uri, catre BEC sau pe adresele ziarelor demonstreaza intentia clara de furt.In acelasi timp, declaratiile unor judecatori potrivit carora la referendum s-au folosit date false si ca ar trebui anulat ridica mari semne de intrebare privind corectitudinea alegerilor locale din iunie 2012, anunta EVZ.

De ce a pus USL Romania in genunchi. Intr-o singura luna liderii USL au transformat Romania dintr-o tara relativ stabila si echilibrata, cu o economie aflata in suferinta, dar nu in pericol, destul de bine plasata in context european si international, intr-o tara in care institutiile au fost zdruncinate din temelii, economia a intrat pe o panta descendenta iar credibilitatea externa a fost sfaramata in bucati. O tara in genunchi. Acest ''iulie negru" va ramane in istorie ca luna in care statul de drept din Romania a suferit una dintre cele mai violente agresiuni vazute vreodata, cu consecinte politice si economice atat de grave si de profunde incat va fi nevoie de ani pentru a se recladi ceea ce s-a daramat atat de fulgerator. Integral in Romania Libera.

Gigi Becali: Daca CCR invalida acest refrendum, puteau fi miscari de strada, chiar si o a doua revolutie. Europarlamentarul George Becali e de parere ca daca referendumul ar fi fost invalidat, miercuri, oamenii ar fi iesit in strada pentru o noua revolutie. "Cred ca CCR si-a dat seama ca a gresit atunci cand a propus parlamentului sa valideze jumatate plus unu cvorum. Acum si-au dat seama ca e o decizie istorica si nu pot sa greseasca a doua oara ca de fapt s-a facut cvorum si listele sunt false si acum incearca s-o dreaga. Daca se invalida acest refrendum, puteau fi miscari de strada, chiar si o a doua revolutie pentru ca sunt 7.400.000 de oameni. Cum sa nu tii cont ca noi nu-l mai vrem pe acest presedinte? Cum?", a declarat Gigi Becali, intr-o interventie telefonica la Romania TV. Continuarea in Adevarul.