​Sever Voinescu: "Noua Alianta de Centru Dreapta va fi o forta puternica in Parlamet". Vicepresedintele PDL Sever Voinescu este de parere ca noua Alianta de Centru Dreapta, "sau cum se va numi ea, denumirea se va hotari in urmatoarele saptamani", va obtine la alegerile parlamentare din toamna, un scor "rezonabil", de peste 30%. Si asta datorita "inteligentei de care USL a dat dovada in ultima perioada. "Acum suntem intr-un moment in care lucrurile par cu mult mai ofertante decat erau si intr-adevar multumim celor de la USL care au fost atat de inteligenti din punct de vedere politic incat chiar ne-au dat posibilitatea sa facem ceva care, daca eram in vremuri normale, nu se intampla, aceasta lovitura de stat", a declarat Voinescu miercuri seara la Constanta intr-o intalnire cu membri PDL, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Noul consilier a lui Crin Antonescu din orasul elfilor: sunt monarhist si am votat cu Basescu. Presedintele interimar l-a numit in functia de consilier pentru relatia cu autoritatile publice si societatea civila pe Radu Zlati, profesor de istorie la Liceul "Regele Ferdinand" din Sighetu Marmatiei. Zlati sustine ca nevoia de loialitate a presedintelui interimar l-a determinat pe acesta sa ii propuna functia de consilier prezintial. Zlati recunoaste, insa, ca il leaga o veche prietenie de Crin Antonescu care i-a si fost coleg de facultate. Zlati este pasionat de literatura SF, dupa cum ne-a precizat intr-un interviu. In acest context si-a denumit blogul personal - unde are mii de postari politice, muzicale, pe teme sociale si de educatie - Gondolin, care este un oras fictional locuit de elfi din romanul de fantezie "Stapanul inelelor", scris de J.R.R. Tolkien. Tot pasiunea pentru acest tip de literatura l-a determinat sa isi deschida un cont de facebook pe numele "Gondolin Shador". Shador este, de asemenea, un oras fictional intalnit in jocurile de pe calculator precum "Runes of Magic". Potrivit descrierii Shador este "locuit de oameni recunoscuti pentru tehnica lor de a trage cu arcul si sunt respectati de elfi si de centauri", anunta Romania Libera.

USL a scazut cu 5% dupa suspendarea lui Basescu. La numai doua luni dupa ce au preluat puterea executiva, social-liberalii se confrunta cu prima scadere in ceea ce priveste intentia de vot a populatiei pentru alegerile parlamentare. 61, 4% din romani ar alege USL la scrutinul din toamna, arata sondajul pe luna iulie, realizat de IMAS la comanda ziarului "Adevarul". Desi continua sa conduca in clasamentul intentiei de vot, social-liberalii au suferit o scadere de aproximativ 5% in comparatie cu procentul inregistrat in luna iunie. Sondajul din urma cu o luna situa USL la 66,6% in preferintele oamenilor pentru alegerile parlamentare, cel mai mare scor inregistrat de cele doua partide aflate in alianta. Uniunea a crescut gradual in topul preferintelor romanilor. Daca in luna aprilie, cand se afla in Opozitie, USL se afla la o cota de 48,7%, in luna mai, odata cu preluarea guvernarii a crescut in sondaje cu mai bine de 10 procente. De altfel, toate guvernele care s-au perindat la conducerea tarii in ultimii 20 de ani au beneficiat de un val de incredere din partea populatiei, imediat dupa instalare, informeaza Adevarul.

Se rupe lantul de iubire? Crin il pune la punct in public pe Ponta. Mini-recensamantul a alimentat tensiunile din USL. Lui Crin Antonescu nu i-a convenit faptul ca Victor Ponta a renuntat la numararea populatiei cu drept de vot. Ruptura intre presedintele interimar, Crin Antonescu, si premierul Victor Ponta. Pana marti dimineata mini-recensamantul dorit de USL parea ca merge ca pe roate. Dupa intalnirea cu ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, Victor Ponta a cerut Ministerelor de Interne si Externe sa procedeze "in conformitate cu ceea ce a cerut Curtea Constitutionala". "Este foarte clar ca ideea initiala cu mini-recensamantul nu poate functiona. Inteleg ca boicotul continua si am avea tot rezultate false", a spus Victor Ponta, scrie EVZ.

Presedintele Comisiei SIE: Daca Melescanu are o problema, sa se duca la CSAT sau la Antonescu. Presedintele Comisiei parlamentare de control al SIE, Gabriel Vlase (PSD), a declarat, miercuri, ca scrisoare directorului SIE, Teodor Melescanu, nu se inscrie in atributiile acestui for, iar daca acesta are o problema cu declaratiile publice, sa i se adreseze presedintelui interimar, transmite Mediafax. Intrebat daca se pune problema convocarii Comisiei de control al SIE, urmare a scrisorii adresate de directorul SIE, Teodor Melescanu, Vlase a raspuns: "Nu e nicio comisie convocata, pentru ca pornim de la un principiu simplu: cel care controleaza spune cand si ce controleaza, nu cel care e controlat". Presedintele comisiei de control al SIE a mentionat ca personal nu a vazut vreo problema in activitatea SIE in ultima perioada, anunta Romania Libera.