Ioan Rus: "Domnul Crin Antonescu se grabeste si va pierde foarte mult, poate chiar totul". Ioan Rus, fostul ministru de Interne, sustine ca sansele lui Crin Antonescu de a fi sustinut de PSD la alegerile prezidentiale se micsoreaza pe zi ce trece. "Noi aveam o intelegere cu domnul Antonescu pe care eram hotarati sa o respectam, nu trebuie sa facem plata inainte, ca la bordel", a spus Ioan Rus pentru revista "Kamikaze". Continuarea in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Noua ecuatie electorala. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fixat ziua de 15 septembrie drept data-limita pana la care tot mai numerosii membri ai USL sa definitiveze negocierile privind repartizarea candidaturilor in colegii, iar ca principiu de selectie a formulat regula ca ''fiecare sa candideze acolo unde este" deja ales. Sosirea de ultima ora a UNPR in cadrul USL, precum si intentia coalitiei de centru-dreapta de a nominaliza candidati comuni deschid calea unor dispute aprinse. Integral in Romania Libera.

Ponta face pasi mici spre Basescu. Criticat de oficialii UE, premierul si-a indulcit discursul si, dintr-odata, masurile presedintelui i se par bune. La scurt timp dupa reintoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni, dar si dupa semnalele nefavorabile venite din partea oficialilor europeni, premierul Victor Ponta si-a temperat discursul. Prezent, ieri, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, Ponta le-a spus ambasadorilor ca optiunea presedintelui pentru masuri de austeritate si disciplina bugetara poate fi folosita in interesul Romaniei, relateaza EVZ.

Referendumul a esuat. Incepem, deja, sa platim costurile. Vicepresedintele PDL Anca Boagiu considera ca organizarea referendumului a fost o actiune politica esuata, din care tara a iesit perdant atat pe plan politic, problema evidenta mai ales in relatiile externe, cat si pe plan economic. "Din punct de vedere politic, referendumul a fost o actiune care nu a facut altceva decat rau Romaniei, fapt care se vede si din reactiile pe care le avem din zona europeana", considera Boagiu, citata de Adevarul.

"Antenele" ataca principalul sponsor al PNL-ului. Miza: posturile-cheie din Ministerul Transporturilor. Atat posturile TV, cat si publicatiile care fac parte din trustul patronat de Dan Voiculescu, au inceput o campanie acerba impotriva lui Nelu Iordache, un sponsor important al Partidului National Liberal, dar si un apropiat al lui Crin Antonescu. Potrivit unor surse din interiorul PNL, motivul principal al rafuielii mediatice este dorinta lui Dan Voiculescu de a impune mai multi oameni la varful ierarhiei Ministerului Transporturilor, condus de Ovidiu Silaghi, informeaza EVZ.