Liniste in PNL, tensiuni latente in USL. Conducerea PNL se reuneste astazi pentru prima oara dupa esecul la referendum. Sunt programate sedinte ale Biroului Politic, Delegatiei Permanente si Consiliului National Executiv. Surse liberale sustin ca nu sunt asteptate tensiuni majore la adresa lui Crin Antonescu, revenit din vacanta. Analiza referendumului este o tema colaterala de discutii. Liberalii se vor concentra pe candidaturile pentru alegerile parlamentare. ''Pana in 15 septembrie, trebuie sa stabilim cate colegii are fiecare partid, sa se depuna candidaturile, iar selectia lor se va face la Centru'', a afirmat Marius Nicoara, liderul PNL Cluj. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cateva intrebari despre alianta dreptei. Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a preluat partidul Forta Civica cu scopul de a participa la alianta electorala constituita in jurul PDL. Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu nu a reusit sa infiinteze un partid nou asa cum isi propusese initial si de aceea a fost nevoit sa recurga la o solutie de avarie, negociind preluarea unui mic partid inscris de mai multa vreme, dar practic necunoscut pe scena politica. E vorba de Partidul Forta Civica, condus de Adrian Iurascu, care pana in prezent s-a remarcat prin protestele sale privind conditiile restrictive de infiintare a partidelor. Continuarea pe Deutsche Welle.

Baronul "urnelor" da ochii cu anticoruptia. Anchetele procurorilor privind fraudele uriase de la referendum au ajuns si la numele grele din USL. Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Liviu Dragnea, a fost citat astazi la DNA pentru a da explicatii in legatura cu organizarea referendumului in sudul tarii. Este vorba de judetele care au avut o prezenta la vot mult peste media nationala. Ancheta procurorilor anticoruptie vizeaza sute de nereguli constate in Teleorman, unde presedinte al Consitiului Judetean este Liviu Dragnea, relateaza EVZ.

Sebastian Lazaroiu dezvaluie de unde stia de colaborarea lui Andrei Marga cu Securitatea: Daca nu era numit ministru, nu ma interesa. Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a dezvaluit, marti seara, la B1 TV, de unde stia in luna mai ca fostul ministru de Externe Andrei Marga a fost colaborator al Securitatii. Astfel, acesta a explicat ca informatia i-a parvenit din medii intelectuale, de la persoane care il cunosc foarte bine pe Marga, informeaza Romania Libera.

Artistii cer ''cultura, nu politica!''. Mai multi artisti se pronunta pentru depolitizarea Institutului Cultural Roman. Ei nu agreeaza propunerea partidelor ca Andrei Marga sa fie numit in fruntea ICR. ''Partidul National Liberal isi mentine propunerea de numire a lui Andrei Marga in fruntea Institutului Cultural Roman", a afirmat vicepresedintele liberal Dan Radu Rusanu, contactat ieri de ''Adevarul". El sustine ca PNL nu-si poate schimba propunerea pe baza unor acuzatii de colaborare cu Securitatea aparute in presa, fara un verdict al CNSAS, scrie Adevarul.